Kobrat enää voiton päässä pudotuspelipaikasta – "Kaikki on vielä omissa käsissä"

7.4.2019 19:21 Tappio sysäsi Korihait vielä vahvasti taisteluun suorasta sarjapaikasta.

Lapuan Kobrat ja kapteeni Lauri Toivonen tarvitsevat kahdesta jäljellä olevasta kotiottelustaan vähintään yhden voiton. Kuva: Ville Vuorinen

Lapuan Kobrat ilmoittautui vahvaksi pudotuspelikandidaatiksi kaatamalla Uudessakaupungissa Korihait koriluvuin 80–93 (40–43). Näin Kobrat on enää yhden voiton päässä sarjataulukon kahdeksannesta, BC Nokiasta.

Jos Kobrat ja BC Nokia päätyvät runkosarjassa tasapisteisiin, on lapualaisilla etu keskinäisten otteluiden ansiosta. Kobrat pelaa vielä kaksi kotiottelua, kun Kouvolan Kouvot ja Kaarinan Ura Basket saapuvat Lapualle. BC Nokian loppuohjelma on huomattavasti haastavampi, sillä nokialaiset kohtaavat vieraissa Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin sekä kotonaan KTP-Basketin.

Korihaille tappio tiesi sitä, että joukkue jatkaa tasapisteissä sarjan hännillä Ura Basketin kanssa. Uralla on tosin jäljellä enää kaksi ottelua, kun taas tasapisteissä edellä olevalla Korihailla runkosarja jatkuu vielä kolmen ottelun verran.

– Voi olla, että tämä oli jopa liian tärkeä ottelu molemmille joukkueille. Se näkyi monessa asiassa. Korihait on hyvä joukkue, mutta vähän tuntui tänään, että heillä päät tippuivat aika helposti muutamasta epäonnistumisesta, Kobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic kuvaili suurten panosten ottelua Elisa Viihde Sportin haastattelussa.

– Olen superonnellinen tästä voitosta, nyt jatketaan taistelua kohti pudotuspelejä.

Kobrille reissu Uuteenkaupunkiin oli lähtökohdiltaan hyvin haastava, sillä avainpelaajista Panu Peltokangas ja Jussi Turja eivät olleet pelikuntoisia. Stefanovicilla olikin käytössään ainoastaan seitsemän pelaajaa.

Kobrien voiton takasi hurjilla tehoilla pelannut ulkomaalaisnelikko. Larry Anderson (20/10/4s/4r), Zane Waterman (23/9), Khalil Small (20/6) ja Jaron Hopkins (22/9/6s) tekivät jokainen vähintään 20 pistettä.

– En haluaa kuulostaa ylimieliseltä, mutta odotan heiltä vieläkin parempaa. Kaikki neljä tekivät edelleen paljon virheitä. Välillä hyökkäyksemme on liikaa yksi vastaan ykköstä. Tällä tyylillä emme pudotuspeleissä etene kovinkaan pitkälle, Stefanovic julisti.

– Haluan nostaa esiin myös Peetun (Drockila) ja Villen (Turja), jotka toivat vaihtopenkiltä erittäin tärkeitä minuutteja.

Kobrat käväisi jo ensimmäisellä puoliajalla kertaalleen yhdeksän pisteen johtoasemassa, mutta Korihait kuroi eron ennen puoliaikataukoa kolmeen. Korihait piti mukana voittotaistelussa etenkin hyökkäyslevypallot, joita tarttui ensimmäisellä puoliskolla kotijoukkueen käsiin jopa yhdeksän.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ottelun toista puoliaikaa hallitsi miltei suvereenisti vierasjoukkue. Muutamaan otteeseen Korihait kävi jo iskuetäisyydellä, mutta aina Kobrat repi tulostaululle etumatkaa etenkin nopeilla hyökkäyksillään.

– Puolustus oli tänään avain voittoon. Itse tein pakissa muutamia virheitä, mutta sain korvattua nukahduksiani hyökkäyspäässä, jossa sain heti hyvän startin, Kobrille avausneljänneksellä 14 pistettä takonut Waterman summasi.

– Olen innoissani, että meillä on vielä mahdollisuudet pudotuspeleihin. Kaksi kotiottelua jäljellä, joten kaikki on vielä omissa käsissä.

Korihaiden parhaat olivat Chris Jenkins (25/8) ja Stephon Jelks (18/8).

Molempien joukkueiden seuraavat koitokset pelataan keskiviikkona. Korihait lähtee turvaamaan sarjapaikkaansa Tampereelle, kun taas pudotuspeleihin halajava Kobrat saa vieraita Kouvolasta.

Ottelutilasto

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia