Korisliigan puolivälierät käyntiin kotivoitoilla

7.4.2010 Korisliigan pudotuspelit alkoivat keskiviikkona kotivoitoilla, kun puolivälieriin kotiedun saaneet joukkueet ottivat voitot. Voitoista ei syntynyt ensimmäisissä puolivälieräpeleissä tiukkaa kamppailua, kun tasaisinkin ottelu päättyi 14 pisteen voittoon. Sen otti runkosarjavoittaja Tampereen Pyrintö, joka kukisti Espoon Hongan 72-58 (40-31) -tuloksella.

Kenneth Lowe oli murhaavan tarkka puolivälierien avauksessa, jossa Pyrintö kukisti Hongan.

Kouvojen Ross Neltnerin tuplatupla (13/14) oli myrkkyä Katajalle.

Neljännen peräkkäisen pelinsä ToPo-avauksessa pelannut Antti Niskanen oli mahtivireessä.

KTP:n Eric Washington heitti kauden ennätyspisteensä, 37, osuen kolmoskaaren takaa kahdeksan kertaa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Matti Koskinen & Kai Kilappa.

Honka johti niukasti ensimmäisen jakson, mutta jäi toisella jaksolla koko ajan enemmän tappiolle. Kolmannen jakson puolivälissä Honka kipusi viiden pisteen päähän, mutta vieraiden kiri katkesi ja pari minuuttia myöhemmin eroa oli taas 13 pistettä.

- Joukkuepuolustuksemme toimi hyvin, kuten vastustajan pieni 58 pisteen lukema kertoo. Keskityimme Hongan avainpelaajien, kuten Kotin ja Elliotin vartiointiin ja onnistuimme siinä, kommentoi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Pyrinnön tehoparin muodostivat 20 pistettä heittäneet Chris Hester ja Kenneth Lowe.

Jukka Matinen heitti Hongalle 18 pistettä ja Gerald Riley 14.

Kouvot taas Katajaa parempi

Kouvot aloitti pudotuspelit jo kauden viidennellä voitollaan Joensuun Katajasta. Peli päättyi Kouvolassa 86-62 (49-32) -kotivoittoon.

Kouvot karkasi jo 15 minuutissa 19 pisteen johtoon, jonka jälkeen Kataja ei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs.

- Saimme peliin hyvän latauksen ja onnistuimme etenkin puolustuspäässä, jossa meillä on ollut aiemmin ajoittain vaikeuksia. Pystyimme nyt pitämään Katajan pari ratkaisupelaajaa pienillä tehoilla, korosti pelin ratkaisua Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Ajene Moye heitti Kouvoille 24 pistettä ja Ville Kaunisto 17. Ross Neltner keräsi 13 pistettä ja 14 levypalloa.

Vaisusta Katajasta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Sami Lehtoranta 16:lla ja Kristian Clarkson 11 pisteellä.

ToPo murskasi Korihait

Puolivälieräkierroksen suurimman voiton otti Torpan Pojat, joka murskasi Helsingissä Uudenkaupungin Korihait lukemin 103-66 (48-30).

Peli ratkesi nopeasti, kun ToPo nykäisi 15 minuutissa 20 pisteen johdon. Korihait ei päässyt enää iskuetäisyydelle ja päätösjakson alussa ero repesi jo 30 pisteeseen.

- Tämä oli meiltä huikea peli. Pelasimme kovalla intensiteetillä ja itseluottamuksella. Koko joukkueelle tuli mielettömästi onnistumisia, hehkutti ToPon valmentaja Tomi Kaminen, mutta huomautti samaan hengenvetoon, että tämä peli on nollattava, sillä pudotuspelisarja on vasta alussa.

ToPosta Tyray Pearson heitti 19 pistettä ja Antti Niskanen piste-ennätyksensä 18.

Kauden suurimman tappionsa kärsineestä Korihaista Josh Gonner teki 17 ja Arizona Reid 14 pistettä.

Washington tarkkana Kotkassa

Myös Kotkassa kotijoukkue ylsi sataan pisteeseen, kun KTP kukisti Lappeenrannan NMKY:n 100-77 (47-43) -lukemin.

KTP voitti LrNMKY:n kaikissa neljässä runkosarjakohtaamisessa eikä tahti muuttunut pudotuspelien myötä. LrNMKY pysyi kyllä voittotaistossa ja johdossakin, kunnes toisen jakson lopulla ja kolmannen alussa vieraiden 43-42 -johto kääntyi isäntien 54-43 -eduksi. Tämän jälkeen KTP hallitsi peliä ensin noin kymmenen, mutta viimeisellä neljänneksellä jo parinkymmenen pisteen erolla.

KTP:n voiton pohjusti kahdeksan kolmosta ja kauden piste-ennätyksensä 37 pussittanut Eric Washington. Myös Ryan McDade keräsi komeat lukemat rohmuttuaan 13 pisteen ohella 20 levypalloa.

LrNMKY:stä päätyivät Adam Hall ja Akeem Scott 17 pisteeseen.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.