Kouvojen liito katkesi Lappeenrannassa

27.10.2006 Kouvolan Kouvojen kuuden pelin voittosarja katkesi Korisliigassa perjantaina, kun kahden edelliskauden Suomen mestari Lappeenrannan NMKY pudotti Kouvot parketin pintaan 84-69 (46-24) -kotivoitolla.

LrNMKY vei peliä alusta asti ja karkasi seitsemässä minuutissa jo 17 pisteen johtoon. Kouvot ei päässyt enää missään vaiheessa kamppailemaan voitosta, vaikka käväisikin viimeisen neljänneksen puolivälissä yhdeksän pisteen tuntumassa.

Tasaisen tehokkaista voittajista koko aloitusviisikko keräsi kaksinumeroiset pisteet. Michael Cuffee ja Lucious Wagner nousivat Namikan tehokkaimmiksi 19 pisteillään. Kouvoista Gerrit Brigitha heitti 17 ja Josh Pace 16 pistettä.

Kataja yksin kärkeen, Korihait yllätti KTP:n

Joensuun Kataja nousi perjantain tulosten myötä yksin sarjatalukon kärkeen, kun se voitti vieraspelinsä Helsingissä ToPoa vastaan 83-105 (40-57).

Kataja piti sarjajohtoa tasapisteissä Kouvojen ja KTP:n kanssa, mutta kotkalaisetkin kärsivät yllättävän tappion, kun Korihait haki täpärän vierasvoiton Uuteenkaupunkiin 79-81 (43-35) -tuloksella.

ToPo-Kataja -peli kääntyi vieraille toisella neljänneksellä, kun ToPon 35-30 -johto vaihtui Katajan 40-57 -eduksi. ToPo ei päässyt sen jälkeen enää 11 pistettä lähemmäksi.

Jalkavammastaan toipunut Katajan Sami Lehtoranta palasi peliin komeasti 30 pisteen teholla. Petri Virtanen säesti 25 pisteellä. ToPon tehokkain oli Alex Wesby 24 pisteellä.

Kauden vaisusti aloittanut Korihait ei ole hävinnyt vielä kertaakaan viime viikolla valmentajaksi tulleen Ilpo Rantasen johdolla. KTP liittyi nyt Hongan ja ToPon jatkoksi Korihaille kaatuneiden joukkoon.

Tasainen peli eteni KTP:n johdossa, kunnes Korihait nousi ohi kolmannen neljänneksen lopulla. KTP:n loppukiri kantoi kahden pisteen päähän, kun Juho Lehtoranta upotti kolmosen kolme sekuntia ennen pelin loppua.

Vasta toisen Korisliiga-pelinsä pelannut John DeGroat nousi 23 pisteellä ja 14 levypallolla Korihaiden tehokkaimmaksi. Akeem Scott heitti 22 ja Ed Nelson 18 pistettä. Korihaista tuli tässä pelissä Korisliigan ensimmäinen joukkue, jonka kaikki pisteet syntyivät ulkomaalaispelaajien käsistä.

Toni Ilmonen pussitti KTP:lle kuusi kolmosta ja yhteensä 23 pistettä.

Karkkilalainen Team Componenta ei ollut toipunut keskiviikon suurtappiostaan Kouvolassa, kun se hävisi nyt Porvoossa Tarmolle 84-69 (45-32).

Tarmo johti peliä alusta loppuun asti tasaisesti noin kymmenellä pisteellä.

Chris Hester pääsi 16 pisteellä voittajien tehokkaimmaksi. Joshua Mueller ja Joe Nixon heittivät 13 pinnaa mieheen. Componentan tehoparin muodostivat Mike King (21) ja Chris Davis (19).

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

19.3.2024 09:32 Korisliiga

Alterique Gilbert loppukaudeksi Seagullsin vahvuuteen

Korisliigan ylemmän jatkosarjan ykkösenä viihtyvä Helsinki Seagulls on solminut loppukauden kattavan sopimuksen 26-vuotiaan takapelaajan kanssa.

18.3.2024 10:17 Korisliiga

Salon Vilppaalle 1000 pääsarjaottelua täyteen

Korisliigassa parhaillaan kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Vilpas tarvitsi rajapyykkiin 24 pelikautta.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Näytä lisää vastaavia