Kouvottaret ja Topo kasvattivat voittosaldoaan

18.1.2022 21:56 Naisten Korisliigassa palattiin tositoimiin kahdella otellulla. Voitokkaasti paluun tekivät Kouvottaret ja ToPo.

Kouvottarien Rashida Timbilla oli pelipäällä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi kentille voitolla

Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa viimeisellä sijalla olevan Tampereen Pyrinnön. Kouvolalaisryhmä oli ottelussa vahvempi ja vei pisteet 79-69.

Vieraat aloittivat ottelun vahvemmin. Joukkueen hyökkäyspeli oli kunnossa avauspuolikkaalla. Pyrintö johtikin ottelua puolivälissä 45-39.

Kotijoukkue sai erityisesti puolustuspelaamiseen ryhdikkyyttä tauon aikana. Pukuhuoneesta tuli sisuuntunut ryhmä. Se vei jakson 17-9 ja päätösjaksolle lähdettiin Kouvottarien kahden pisteen johdossa.

Päätösjaksolla kotijoukkue piti huolen siitä, että sarjapisteet jäivät Kouvolaan. Voitto kirjattiin lopulta pistein 79-69.

Sarah Toeaina kirjautti tupla-tuplan 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Myös Rashida Timbilla oli iskussa. Hän teki 21 pistettä, keräsi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 27 pistettä ja osui viisi kertaa kolmen pisteen viivan takaa.

Ottelutilasto

ToPo jälleen HBA:ta parempi

ToPo ja HBA kohtasivat Munkkiniemessä toisen kerran lyhyen ajan sisään. Kotijoukkue oli Suomen Cupin välierän tapaan jälleen vahvempi ja vei sarjapisteet 85-69.

Vieraat aloittivat ottelun ryminällä. Avausjakso merkittiin Märskylle 28-12.

Toiselle jaksolle joukkueiden roolit vaihtuivat. ToPo sai puolustuksensa toimimaan ja se kiri jakson aikana vieraiden ohi. Puoliajalla kotijoukkue johti neljällä pisteellä.

Torpan pojat kasvatti johtoaan toisella puoliajalla. Joukkue oli parempi molemmilla jaksoilla ja nappasi sarjapisteet 85-69.

- Alku oli hirveä meidän osalta, johon syynä varmasti olivat tietty väsymys sekä HBA:n kova intensiteetti. Pääsimme heikosta alusta yli ja kyllä tämä voitto kertoo meidän luonteen lujuudesta. Ymmärsimme, että vaikka otimme 16 pistettä takkiin 1. neljänneksellä, se ei ole maailmanloppu, vaan siinä on vielä 30 minuuttia aikaa parantaa ja olla parempi. Tänään siinä onnistuttiin ja tulos on tärkeä ajatellen jatkoa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kertasi.

Taru Tuukkanen kasasi tupla-tuplan 25 pisteellä ja 11 levypallolla. Erika Davenport teki 16 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Saana Kujala teki Märskylle 14 pistettä.

- Onnittelut ToPolle voitosta. Aloitimme tänään todella hyvin, mutta ToPo vaihtoi paikkaan ja sen murtaminen oli meille hankalaa. Passivoiduimme myös puolustuspäässä merkittävästi. Me olemme yksi sarjan parhaista transition-joukkueista, ToPo on sarjan paras puolen kentän joukkue ja he veivät pelin tänään sinne puoleen kenttään ja siinä ToPo on tosiaan todella hyvä. Meidän pitäisi päästä pelaamaan enemmän koko kentällä, HBA:n valmentaja Janne Hänninen harmitteli.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga