Kouvottaret solmi uusia pelaajasopimuksia

17.6.2017 Toiseen naisten Korisliigakauteensa valmistautuva Kouvottaret kiinnitti kuluvalla viikolla riveihinsä kolme uutta pelaajaa. Kouvottarien kontiopaitaan tulevat vuoden mittaisella sopimuksella pukeutumaan Ulriikka Latvala, Veera Välimaa ja Iida Ahvenainen.

Ulriikka Latvala siirtyy Kouvottariin kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta. Kuva: Francois Perthuis

20-vuotiaalla Iida Ahvenaisella on kokemusta naisten Korisliigaparkettien lisäksi mm. Yhdysvaltojen yliopistokentiltä (NCAA). Kuva: Ville Vuorinen



22-vuotias Ulriikka Latvala siirtyy Kouvottariin kasvattajaseurastaan Vimpelin Vedosta. 173-senttinen takamies on pelannut urallaan yhteensä 127 pääsarjaottelua minkä lisäksi hänellä on vyöllään 50 ottelua naisten 1-divisioonassa. Pääsarjaa Latvala on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi kahden kauden verran Äänekosken Huimassa. Viiden pääsarjakautensa aikana Latvala on heittänyt keskimäärin 6.1 pistettä ja napannut 2.8 levypalloa. Aikuisten sarjoista Latvalalla on palkintokaapissaan Cup-hopeaa (Huima 2012–2013) ja nuorten sarjoista SM-pronssia (Vimpelin Veto 2011–2012). Nuorten maaotteluita Latvalalla on takanaan yhteensä 26.

Kotiseudultaan Pohjanmaalta tavoitettu Ulriikka Latvala odottaa innolla tulevaa kautta.

– Minulla on nyt todella hyvä fiilis ja innostus lähteä kehittämään itseäni ja taistelemaan Playoff-paikasta sekä mitaleista uuteen joukkueeseen, josta löytyy muutama tuttu.

– Kouvola on tietysti kaukana kotoa, mutta uskon, että tulen viihtymään hyvin. Minun koko elämäni mittainen koristaival Vimpelissä päättyy, mikä on toisaalta haikeaa, mutta toisaalta on hienoa päästä näkemään muiden seurojen toimintaa ja kuinka itse pääsee kehittymään taas eri tavalla uudessa valmennuksessa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näkee Ulriikka Latvalan vahvuudet heittäjänä.

– Urheilullisena pelaajana hän sopii hyvin nopeaan hyökkäykseemme sekä aktiiviseen puolustuspeliimme, Hartonen kommentoi Kouvottarien tiedotteessa.


21-vuotias Veera Välimaa siirtyy Kouvolaan Pirkanmaalta, jossa hän on vuosien saatossa edustanut aikuisten sarjoissa niin BC Nokiaa kuin Tampereen Pyrintöäkin. Raholan Pyrkivän kasvatilla on takataskussaan 25 ottelua Korisliigaa (Pyrintö 2014–2015) ja 93 ottelua naisten 1 divisioonaa yhteensä viiden kauden ajalta. Viime kaudella 1 divisioonassa BC Nokiaa edustanut 182-senttinen laituri kirjautti 20 ottelussa keskimääräiset tehot 11.6 / 4.6 / 1.8 / 2.0 riistoa vajaan 25 minuutin peliajalla. Välimaa on pelannut yhteensä 47 nuorten maaottelua.

Kouvolaan jo muuttanut Veera Välimaa odottaa Kouvojen kotihallin tunnelmaa.

– On hienoa palata Korisliigaan hyvin menneen viime kauden jälkeen. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat totta kai auttaa kaikin mahdollisin tavoin joukkuetta ja mennä henkilökohtaisesti seuraava askel pelaajana eteenpäin.


20-vuotias Iida Ahvenainen palasi kesken viime kauden Yhdysvalloista (1,5 kautta Ionan yliopistossa) takaisin kotimaahansa ja pelasi joulutauon jälkeen Korisliigaa Peli-Karhuissa. 177-senttinen KTP:n kasvatti on pelannut PeKa:ssa yhteensä kolme kautta Korisliigaa (34 ottelua) keskimäärin vajaan kahdeksan minuutin peliajalla. Ahvenainen on hopeamitalisti PeKa:n paidassa kaudelta 2013–2014. Takamiehen tontilla viihtyvä Ahvenainen pelasi kaudella 2014–2015 PeKa:ssa 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa hurjilla 20.3 / 6.8 / 2.1 / 3.3 riistoa -tehoilla.

Ahvenainen on harjoitellut Kouvolassa jo useaan otteeseen.

– Tunnelmat ovat tosi hyvät ja odotan tulevaa kautta jo kovasti. Tavoitteena on tietysti pyrkiä kehittymään pelaajana niin paljon kuin mahdollista ja auttaa samalla joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn.


Kouvottarilla on Latvalan, Välimaan ja Ahvenaisen lisäksi pelaajasopimukset tulevalle kaudelle Kaisa Lindin, Ulriikka Nuolikosken, Roosa Frimodigin, Elina Mikkolan, Jasmine Joynerin ja Alexis Gassionin kanssa.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia