Kouvottaret vei trillerin - myös ToPo:n voittotili auki

5.10.2021 20:54 Tiistaina pelattiin kaksi ottelua Naisten Korisliigassa. Kouvolassa Kouvottaret otti avausvoiton tiukkien vaiheiden jälkeen. Helsingissä ToPo oli puolestaan tyly emäntä.

Sarah Toeaina nosti joukkueensa voittoon päätöshetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottarien voittotili auki

Kouvottaret sai kauden ensimmäisessä kotiottelussaan vieraakseen avauskierroksella EBT:n kukistaneen HBA-Märskyn. Kouvolalaiset avasivat voittotilinsä trillerissä 76-72.

Kouvolalaisjoukkue oli paremmin hereillä avausjaksolla. Se vei tiukan jakson kuuden pisteen erolla ja pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johtoasemassa.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin tarkempaa puolustuspeliä. HBA nousi Henna Sandvikin johdolla jo kotijoukkueen rinnalle, mutta lopulta Kouvottaret pääsi puoliajalle johdossa 33-28.

Kolmannella jaksolla vierasjoukkue otti ottelun johdon. Elina Aarnisalo ja Saana Kujala onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. Jakson viimeisellä minuutilla Sarah Toeaina nosti Kouvottaret jälleen kuskin paikalle. Viimeiselle tauolle mentiin kotijohdossa 55-49.

Päätösjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin ja Kouvottaret pysyi pitkään kuskin paikalla. Märsky nousi kuitenkin rinnalle, kun reilut kaksi minuuttia oli pelaamatta. Kouvottaret pääsi lopulta juhlimaan kauden avausvoittoaan, kun Toeaina nosti joukkueensa johtoon 13 sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi 76-72.

Kouvottaret upotti ottelussa 19 vapaaheittoa, kun vieraat jäivät yhdeksään vapariin.

Toeaina upotti lopulta 24 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Rashida Timbilla kirjautti tupla-tuplan 17 pisteellä ja 16 levypallolla. Aarnisalo pussitti HBA:lle 21 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Kati Ollilainen sai kasaan tupla-tuplan kymmenellä pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

ToPo:lta vakuuttava esitys

ToPo ja Pyrintö metsästivät kauden avausvoittoa Helsingissä. ToPo otti Munkkiniemessä kauden avausvoittonsa 93-67.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja karkasi johtoon Magdalene Agyein johdolla. Pyrintö onnistui kuitenkin kuromaan johdon seitsemään pisteeseen ennen taukoa.

Toisen jakson alku oli hyvin samanlainen kuin avausjakson. Kotijoukkue puolusti hyvin ja kasvatti johtoaan. Sen puolustuspeli parani ja hyökkäyspeli toimi edelleen hienosti. Niinpä puoliajalle mentiin selvässä kotijohdossa 46-31.

ToPo:n puolustus ei antanut helppoja koreja myöskään puoliajan jälkeen. Pyrintö ei puolestaan saanut kotijoukkueen hyökkäystä hidastettua tarpeeksi. Viimeiselle jaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa 76-48.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkueen voitto ei ollut enää uhattuna. Jakso oli muihin verrattuna tasainen ja pisteet jäivät Helsinkiin 93-67.

ToPo oli parempi monella osa-aleella. Erityisen vahva se oli levypallopelissä. Joukkueelle kertyi 56 levypalloa, kun vieraat jäivät 32 levypalloon.

Helsinkiläisiltä löytyi paljon onnistujia hyökkäyspäässä. Kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Taru Tuukkanen tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 16 levypallolla. Myös Erika Davenport teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Pyrinnöstä Anni Jämsä ja Maya Brewer säkittivät 14 pistettä.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.