Kreikka jyräsi 16-vuotiaiden tyttöjen ohi loppuhetkillä

20.8.2010 Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue oli lähellä jättiyllätystä A-divisioonan EM-kisojen loppusarjan ottelussa Kreikkaa vastaan. Suomalaisvoitto karkasi kuitenkin käsistä, kun Kreikka vei maaottelun viimeisen kolmeminuuttisen 14-2 ja koko ottelun 62-60 (21-32).

Vilma Purhosen ja Suomen yllätysmahdollisuudet Kreikkaa vastaan katosivat kolmessa minuutissa. Kuva: Francois Perthuis.

Kreikka kiskaisi ottelun alussa 10-1-kaulan, jonka jälkeen Suomen peli alkoi loksahdella kohdilleen erityisesti puolustuksessa. Suomi vei ottelun toisen jakson nimiinsä huikeasti 17-3 ja johti lähes koko toista puoliaikaa kymmenellä pisteellä.

Vielä vajaat kolme minuuttia ennen loppua Anni Jämsä (10/5) tälläsi kolmosellaan Suomen kymmenen pisteen johtoon lukemissa 48-58. Viimeiset hetket olivat kuitenkin suomalaisittain sysimustat. Kreikka nousi kovilla koreilla 60-58-johtoon 49 sekuntia ennen loppua ja piti johtoasemansa ottelun loppuun asti.

- Pelasimme 36 minuuttia kesän parasta koripalloa, mutta ehkä emme kuitenkaan ansainneet niin kovaa juttua kuin voittoa Kreikasta vieraskentällä, harmitteli 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Ilpo Rantanen.

- Kreikka alkoi tehdä päätösjaksolla kovia koreja siirtymistilanteissa, jotka olisivat olleet meiltä täysin estettävissä, jos olisimme pelanneet kurinalaisemmin. Meillä oli mahdollisuudet voittaa tämä peli jo huomattavasti aiemmin, mutta tänään se jäi väliin.

Suomi kohtaa kisojen päätösottelussaan lauantaina Ruotsin. Ottelussa ratkeaa kisasijoitusten 11.-12. kohtalo.

- Tämä tappio tietenkin harmittaa, mutta yhdeksän viikon duuniputken jälkeen jokainen meistä tahtoo päättää kisat voitollisesti, Rantanen miettii.

EM-kisojen välieriin selviytyivät perjantaina Venäjä, Kroatia, Serbia sekä Ranska. Suomi kohtasi välieräjoukkueista Venäjän alkusarjassaan sekä Kroatian, Serbian ja Ranskan ylemmässä jatkosarjassa.

- Kyllä tämä kuvastaa sitä, että emme ihan pelkällä arpaonnella pelanneet itseämme tänne 9.-12. sijoille. Huomionarvoista on sekin, että Kreikka oli oman alkulohkonsa kakkonen, arvioi Rantanen.

Kreikka - Suomi 62-60 (18-15, 21-32, 39-47), alle 16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisat, loppusarjaa, Ptolemaida (Kreikka) 20.8.2010

Suomi: Vilma Purhonen 10/5/2 blokkia, Anni Jämsä 10/5, Noora Korhonen 10/4, Elisa Runsas 8/6/3 riistoa, Anni Kärkkäinen 8/5, Ella Rantanen 4/8/3 riistoa, Anniina Äijänen 4/4, Emmi Leino 3/1, Camilla Grönberg 2/1, Kaisa Kuisma 1/1, Jenni Rantanen 0/1, Elise Kleimola.

Kreikka: Maria Papavasileiou 15/6, Styliani Fouraki 11/11, Vasiliki Tarla 11/4.

Lisätietoja: Ottelutilastot

20.8.2017 Maaottelu

16-vuotiaat tytöt kahdeksan parhaan joukkoon EM-kisoissa, 16-vuotiaiden poikien EM-kisat päätökseen

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti paikkansa B-divisioonan EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon selättämällä Norjan selkeästi 23-58 (11-42). Suomen 16-vuotiaat pojat voittivat EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Venäjän.

18.8.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat tytöt puolustivat Viron kumoon

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi hyökkäysongelmista B-divisioonan EM-kisoissa, mutta onnistu kaikesta huolimatta kaatamaan Viron selkein numeroin 54-28 (34-14). Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas hävisi Saksalle EM-kisoissa.

13.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt puolustivat Hollannin kumoon

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

18-vuotiaiden tyttöjen EM-kisat päätökseen, 16-vuotiaille pojille tappio Saksaa vastaan

Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sijoittui kymmenenneksi B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa, kun Suomi hävisi päätöspelissään Bulgarialle. 16-vuotiaat pojat hävisivät alkulohkonsa viimeisen pelin A-divisioonan EM-kisoissa Saksalle ja kohtaa tiistaina pudotuspeleissä Liettuan.

12.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat tytöt selättivät Itävallan, 16-vuotiat pojat tappioon EM-avauksessa

Suomen 18-vuotiaat tytöt päihittivät B-divisioonan EM-kisojen ensimmäisessä jatko-ottelussaan Itävallan. Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue taas taipui A-divisioonan EM-kisojen avausottelussaan Slovenialle.

7.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat kymmenennelle sijalle EM-kisoissa, 18-vuotiaat tytöt löylyttivät Viron

Suomen 18-vuotiaiden poikien EM-urakka sai päätöksensä Slovakiassa, kun Sudenpennut hävisi Venäjälle päätöspelissään 69-75 (29-34). 18-vuotiaat tytöt taas palasivat voittokantaan B-divisioonan EM-kisoissa murskaamalla Viron ylivoimaisesti.

6.8.2017 Maaottelu

18-vuotiaat pojat EM-voittoon Ukrainasta, Sudenpennuille kaksi kotivoittoa Kisakalliossa

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa huomenna EM-kisojen päätöspäivänä Venäjää vastaan yhdeksännestä sijasta, kun Suomi voitti lauantaina Ukrainan 56-70 (31-31). Suomen 16-vuotiaiden maajoukkueet taas nappasivat kotivoitot Kisakallion Susi Training Centerissä.

14.8.2016 Maaottelu

16-vuotiaille pojille toinen jättimäinen päänahka, Suomi kaatoi Serbian EM-kisoissa

Perjantaina Kreikan kaatanut Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kumosi jo toisen Euroopan jättikoripallomaan, kun Sudenpennut voitti Serbian Puolan Radomissa pidettävissä EM-kisoissa. Suomen käsi lämpeni eilisen tapaan vasta puoliajan jälkeen ja Suomi rynni ohitse alkulohkon ykkössijoituksen varmistavaan 70-61 (26-30) -voittoon.

17.8.2015 Maaottelu

16-vuotiaille pojille kuudes sija EM-kisoissa

16-vuotiaat pojat varmistivat jo eilen MM-kisapaikan ensi kesälle, mutta joukkue joutui tyytymään kuudenteen sijaan, kun Ranska voitti Suomen EM-kisojen viimeisessä ottelussa 75-46 (39-22). 16-vuotiaat tytöt taas hävisivät alkulohkonsa viimeisen ottelun Valko-Venäjälle 69-48 (32-25).

15.8.2015 18:00 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat historiallisesti MM-kisoihin

16-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue pelasi mahtavan pelin oikeaan paikkaan A-divisioonan EM-kisoissa, kun Suomi voitti Serbian 68-63 (34-32) ja eteni pelaamaan 5. sijasta EM-kisoissa. Samalla voitto tarkoitti sitä, että Suomi pelaa vuonna 2016 alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa ensimmäisenä suomalaisena juniorikoripallomaajoukkueena kautta historian.