KTP kaatoi kärkijoukkueen

17.1.2005 KTP otti makean kotivoiton koripallon Sparliigan sunnuntaikierroksella, kun se kukisti sarjaa johtavan Lappeenrannan NMKY:n niukasti pistein 78-76 (48-43). KTP hallitsi ensimmäisiä jaksoja, mutta viimeisellä neljänneksellä niukka johto vaihteli joukkueelta toiselle. Voittopisteet heitti kymmenen sekuntia ennen loppua KTP:n Ronald DeGray vapaaheitoilla.

Vieraiden Andre Foreman pääsi vielä heittämään ahdistettuna kolmosen, joka kimposi koriraudoista ulos. Kotkalaisten amerikkalaispari DeGray-Robert Owens heitti 22 pistettä mieheen. Myös vieraiden tehosta vastasivat amerikkalaiset, kun Matthew Williams teki 27 ja Foreman 15 pistettä. Pasi Riihelä kiilasi väliin 17 pisteen tehollaan. Sarjajohtaja saa ensi viikolla kokoonpanoonsa kolmannen amerikkalaisen, kun syksyllä jo harjoituspelejä NMKY:ssä pelannut Josh Steinthal palaa Lappeenrantaan alkavalla viikolla. 193-senttisen takamiehen pestauksen mahdollisti Foremanin pääsy suomalaisen sosiaaliturvan piiriin, jolloin häntä ei enää lasketa joukkueen ulkomaalaiskiintiöön.

Katajalle kolmas voitto peräkkäin

Tappioputkestaan irti päässyt Joensuun Kataja otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun Salon Vilpas kukistui Joensuussa täpärästi 94-91 (43-47). Vilpas johti peliä viimeiselle neljännekselle asti, jolloin kotijoukkue pääsi ensi kertaa edelle. Sami Laaksonen heitti Katajalle viimeiset pisteet vapaaheittoviivalta. Hän oli 26 pisteellä myös voittajien tehokkain. Amerikkalaiskaksikko Llewellyn Smalley-Stephen Rich heitti 17 ja 16 pistettä. Parin kuukauden jalan parannuslomalta peliin palannut Jyri Lehtonen heitti neljä kolmosta ja yhteensä 13 pistettä. Vilppaan tehokaksikon muodostivat amerikkalainen Tim Kisner 28:lla ja saksalainen Philip Dejworek 26 pisteellä. Amerikkalainen Richard Guinn keräsi sekä pisteitä että levypalloja 19. Myös Vilpas sai peliin pitkään selkäänsä poteneen runkopelurin Jukka Katajan, joka jäi tosin neljään pisteeseen.

Pyrbasketille jatkoaikavoitto

Tampereen Pyrbasket voitti Sparliigakauden ensimmäisen jatkoaikapelin, kun se haki Uudestakaupungista voiton Korihaista 81-89 (74-74, 53-42) tuloksella. Tappio oli kaikki tammikuun pelinsä hävinneelle Korihaille jo neljäs peräkkäinen. Korihait voitti ensimmäisen jakson peräti 17 pisteellä. Koko viisikkonsakin kertaalleen vaihtaneen Pyrbasketin takaa-ajo tuotti vähitellen tulosta, vaikka neljännen jakson viime hetkillä Korihait pääsi hyökkäämään kolmen pisteen johdossa. Ohi donkkaus toi pallon tamperelaisille, joista Jussi Korhonen vei kolmosellaan pelin jatkoajalle. Sitä vieraat hallitsivat, kun vain seitsemää pelaajaa käyttänyt kotijoukkue oli jo väsynyt ja virhevaikeuksissa. Tämänkin pelin voiton pohjustivat amerikkalaiset, kun Lamont Turner heitti vieraille 30 ja Aaron Haynes 23 pistettä. Ilman jalkansa loukannutta Ed Dotsonia pelanneesta Korihaista Pasi Kauha teki 25 ja Sam Spann 23 pistettä.

Huiman tappioputki jatkuu

Kouvolan Kouvot jatkoi kotipelissään sarjajumbo Äänekosken Huiman tappioputkea, joka hävisi nyt jo kahdeksannen peräkkäisen ottelun 98-76 (55-36) lukemin. Välillä vaihtomiehilläänkin peliä hallinneesta Kouvoista löytyi viisikko kaksinumeroiset pisteet tehneitä, joista Jermaine Dearman 25:lla ja Anssi Kinnaslampi 19 pisteellä olivat tehokkaimpia. Huimasta Tero Rantaniva teki 18 ja Toni Ilmonen 16 pistettä.

Namika Lahti tylynä Tarmolle

Namika Lahti suisti syksyn yllättäjäjoukkueen Porvoon Tarmon syvemmälle tappiokurimukseen 107-82 (59-34) kotivoitolla. Tarmolle tappio oli neljäs perättäinen, kun Lahti otti kolmannen perättäisvoittonsa nousten samalla Sparliigan kakkospaikalle. Lahti ei antanut vierailleen mitään mahdollisuuksia rakentaen laajemman ja isomman materiaalinsa turvin jo toisella kymmenminuuttisella 25 pisteen johdon. Ilkka Vuori (13/3) varjosti tehokkaasti Tarmon maajoukkuemies Petri Virtasta, joka jäi 11 pisteeseen. Myös koko Lahden korinaluskalusto onnistui; tehokkaimmaksi nousi Sami Lehtoranta (20/7). Tarmon Petri Virtanen heitti 23 pistettä. Lahti oli lähes kaikissa tilastokategorioissa selvästi vieraitaan edellä.

Aura Basket tuhosi Pussihukkien kotitaian

Pussihukkien lähes vuoden mittainen tappiottomien kotiotteluiden sarja koripallon mestaruussarjassa katkesi Aura Basketin käsittelyssä. Turkulaiset tulivat Vantaalle hurjalla puolustustahdolla ja korjasivat sarjapisteet luvuin 65-82 (34-36). Edellisen kerran PuHu nöyrtyi kotonaan 27.2.2004 Namika Lahdelle. Kotijoukkueelta oli pelikiellon takia sivussa pelinjohtaja Kimi Klingberg, mutta ilman pelikieltoakin PuHu olisi ollut suurissa vaikeuksissa, sillä Aura Basketin puolustus oli timanttista. Sarjanousija Auralle vierasvoitto oli kauden kolmas, ja se perustui puolustuksen ohella tasaisen hyvään hyökkäyspeliin: kaikki aloitusviisikon pelaajat viimeistelivät 10 - 20 pistettä. Pussihukkien tehokkain oli Phil Hickey (19/16).

(STT)

 



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia