KTP päätti sarjaneljänneksen vahvasti

3.11.2010 Korisliigaa kuuden pisteen turvin johtava KTP päätti ensimmäisen runkosarjaneljänneksen vahvasti keskiviikkona otettuaan 112-91 (56-32) -kotivoiton Espoon Hongasta. Vain kerran syksyn aikana hävinnyt KTP otti kuudennen peräkkäisen voittonsa helposti johdettuaan peliä alusta loppuun.

Honka sai katsella sivusta, kun Kotka ja Sefton Barrett liitelivät voitokkaasti ensimmäisen sarjaneljänneksen päätökseen.

Juho Nenosen komea tuplatupla (11/14) avitti Katajan voittoon Korihaista.

Vesa Mäkäläinen ja Karhu olivat väkevinä kotiyleisönsä edessä.

Huipputehokkaasti minuuttinsa pelannut Antti Nikkilä ja Pyrintö kurittivat Lahtea.

Eero Lehtinen naulasi ToPolle voiton Kouvoista.

Salossa puolestaan Roope Ahonen sinetöi Vilppaan voiton vapaaheitoillaan. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Kotkalaiset veivät ensimmäisen jakson 31-18 ja ratkaisivat pelin jo ennen puoliväliä karattuaan 24 pisteen taukojohtoon. KTP:n johto kasvoi kolmannella jaksolla jo 36 pisteeseen ennen kuin Honka pääsi viimeisellä jaksolla kaunistelemaan tappiolukemiaan.

Hyvällä prosentilla 15 kolmen pisteen koria upottaneesta KTP:stä Sefton Barrett rohmusi 31 pistettä ja Jerald Fields 19.

Hongasta John Williamson merkkautti 24 ja Corey Belser 17 pistettä.

Kataja käänsi voiton Korihaista

Joensuun Kataja joutui vajaalukuisena tiukoille kotiottelussaan Uudenkaupungin Korihaita vastaan, mutta onnistui lopussa kääntämään pelin voitokseen 72-65 (28-32) -lukemin.

Korihait johti tasaista peliä parhaimmillaan kolmannella jaksolla 11 pisteellä ja oli voitossa kiinni vielä puolisentoista minuuttia ennen loppua 61-65 -tilanteessa. Kataja käänsi kuitenkin Petri Virtasen johdolla voiton itselleen vietyään viime hetket puhtaasti 11-0.

- Emme ansaitse tästä tyylipisteitä, mutta tulos oli tärkein. Meillä oli vaikea paikka avainpelaajien puuttumisen vuoksi, mutta onnistuimme kääntämään sen positiiviseksi kokemukseksi. Tällaisia tilanteita voi tulla vielä kauden aikana ja nyt onnistuimme kääntämään kokemuksen voitoksi, sanaili Katajan valmentaja Jukka Toijala.

Virtanen ja Antti Kanervo heittivät kumpikin Katajalle 19 pistettä. Juho Nenonen kahmi 11 pisteen lisäksi 14 levypalloa.

Kataja pelasi vain kuudella miehellä, kun sivussa olivat jalkavaivaiset Juha Sten ja Jared Newson sekä myös Matias Ojala.

Korihaista Petri Heinonen teki 18 ja Nigel Moore 13 pistettä. James Reaves loukkasi selkänsä toisella jaksolla eikä tullut enää peliin.

Karhu taas vahva kotonaan

Kauhajoen Karhu otti vakuuttavan kotivoiton Porvoon Tarmosta 109-82 (57-35) -numeroin.
Tarmo hävisi ensimmäisen runkosarjaneljänneksen kaikki 11 peliään.

Tarmo roikkui isäntien tahdissa toisen jakson alkupuolelle, jonka jälkeen kotijohto alkoi kasvaa, etenkin kun Karhu vei jakson lopulla viisiminuuttisen 16-0. Suurimmillaan kotijohto käväisi 30 pisteessä.

Vesa Mäkäläinen teki Karhulle 21 pistettä ja Jeremiah Wood kahmi 19 pisteen lisäksi 14 levypalloa.

Tarmosta Jerrah Young päätyi 26:een ja Jonathan Heard 23 pisteeseen.

Pyrinnölle helppo voitto lahtelaisista

Tampereen Pyrintö otti helpon 98-62 (45-28) -kotivoiton Namika Lahdesta.

Pyrintö juoksi voittoa kohti alusta asti ja kasvatti tasaisesti johtoaan, joka kasvoi suurimmillaan 41 pisteeseen.

Pyrinnöltä löytyi kuusi kaksinumeroiset pisteet heittänyttä peluria, joista Antti Nikkilä ja Kenneth Lowe päätyivät 17 pisteeseen.

Lahtelaisista pääsivät yli kymmenen pisteen vain James Mathis 19:llä ja Ryan Ayers 12 pisteellä. Mathis kahmi lisäksi 17 levypalloa. Namikalla oli kokoonpanossa vain kaksi ulkomaalaispelaajaa, kun seura antoi potkut Brian Wethersille eikä ole löytänyt vielä uutta pelaajaa tilalle.

ToPolle täpärä voitto Kouvoista

Viidessä edellispelissään vain Porvoon Tarmon voittanut Torpan Pojat kohenteli asemiaan otettuaan täpärän 62-60 (33-24) -kotivoiton Kouvolan Kouvoista.

ToPo johti toiselta jaksolta lähtien, mutta Kouvot oli lopussa kääntää pelin voitokseen. Se nousi 60-60 -tilanteeseen toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta epäonnistui viimeisissä hyökkäyksissään. ToPon voittokorin heitti viime sekunneilla Eero Lehtinen.

ToPon tehokkaimpia olivat Mikko Koivisto ja Timo Heinonen 13 pisteellä.

ToPon toisena ulkomaalaispelurina hääri 1. divisioonaa seuran kakkosjoukkueessa syksyn pelannut Justice Graham, jonka peliminuutit jäivät tosin kymmeneen ja pisteet kahteen.

Kouvoista pääsivät kaksinumeroisiin lukemiin vain BA Walker 11:llä ja Antto Nikkarinen 10 pisteellä. Durell Vinson keräsi kahdeksan pisteen lisäksi 13 levypalloa.

Vilpas voitti pitkästä aikaa

Salon Vilpas katkaisi yli kuukauden ja kuusi peliä kestäneen tappiojaksonsa voitettuaan kotipelissään Lappeenrannan NMKY:n täpärästi 76-75 (32-37). LrNMKY:lle tappio oli neljäs peräkkäinen.

Vieraat johtivat peliä ensimmäiset 35 minuuttia, kunnes Vilpas pääsi ensi kertaa edelle 67-66 -tilanteessa. LrNMKY käväisi vielä johdossa viimeisen minuutin alettua, mutta Roope Ahosen vapaaheittopisteet palauttivat johdon ja lopulta voitonkin isännille, kun vieraiden Malik Moore epäonnistui lopussa parikin kertaa voittokorin nostossaan.

Dijuan Harris heitti Vilppaalle 25 pistettä ja Ahonen 14.

Brant Bailey oli LrNMKY:n tehokkain 18 pisteellä. Pasi Riihelä teki 16 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.