Kymenlaakson valtikka KTP:lle taisteluottelussa

20.10.2004 KTP nujersi Kouvot vieraissa pistein 77-70 (37-30) koripallon Sparliigan ottelussa, joka oli kovan puolustuspelin juhlaa. KTP sai peliin loistoalun, mutta muutama harkitsematon ratkaisu päästi kotijoukkue Kouvot peliin mukaan.

Tasaväkisessä ottelussa ei saanut mitään ilmaiseksi. Taistoa kuvaavat molempien joukkueiden korinaluspelaajien tilastorivit: KTP:n Ronald DeGray merkkautti 20 pistettä ja 10 levyriä, Kouvojen Jermaine Dearman 19  pistettä ja 11 levyriä.

KTP on siten Kymenlaakson valtias ainakin muutaman  viikon ajan, kunnes joukkueet kohtaavat uudemman kerran.

- Jos pelit ovat jatkossakin tällaisia, niin hyvä on. Hemmetin kova koripallo-ottelu, KTP:n luotsi Eero Saarinen kuvasi.

Ottelun tehokkain oli KTP:n Robert Owens 23 pisteellä. Tappio oli mestaruutta puolustavalle Kouvoille kolmas perättäinen.

Honka pääkaupunkiseudun paikallispelissä Pussihukkia vahvempi

Hongan tasaisuus oli valttia kauden mestaruussarjan ensimmäisessä pääkaupunkiseudun paikallispelissä, kun Pussihukat kaatui Espoossa luvuin 91-73. Vielä puoliajalla PuHu oli pisteen päässä (43-42).

Vantaalaisten alamäki alkoi 23 minuutin pelin jälkeen, kun siihen mennessä 24 pistettä  lingonnut taitava Marckell Patterson sai neljännen virheensä. Honka vei  seitsenminuuttisen 17-6, ja vaikka Patterson palasi, oli ajatus kadonnut vantaalaisten pelistä.

Hongasta viisi miestä heitti yli 10 pistettä, ja joukkueen tasaisuus oli voiton tae. PuHu oli Pattersonin varassa, ja viimeisellä neljänneksellä Hongan David Bunts sai miehen kuriin.

Tarmo löylytti Huimaa kotonaan

Porvoon Tarmon britti Mark Sweet pelasi unelma-ottelun Äänekosken Huiman jäädessä porvoolaisten jalkoihin lukemin 96-77. Työtä pelkäämätön korinaluspelaaja heitti vain kerran ohi kootessaan 27 pistettä. Levyreitä Sweet kokosi 11, ja tehoindeksi kipusi pitkälle päälle yhden.

Huimalla ei ollut ottelussa juuri saumoja: Tarmo johti jo puoliajalla 49-33. Sweetiä säestivät Petri Virtanen 19 pisteellä ja Daryl Greene 15:llä.

Huiman paidassa debytoi joukkueen neljäs vahvistus, amerikkalainen Jonathan Metzger-Jones, joka jäi kolmeen pisteeseen. Huiman ykkönen oli saksalaissentteri Bastian Kordyaka 17 pisteellä.

Aura Basket yllätti Salossa

Turkulainen sarjatulokas Aura Basket otti voiton sarjakauden toisestakin vieraspelistään, kun varsinaisuomalaisessa paikallispelissä Salon Vilpas hävisi yllättäen kotisalissaan 58-61 (28-26).

Kuten numerot kertovat, ei Salossa vietetty korijuhlia. Turkulaisten voittoon riitti vaatimatonkin heittotarkkuus, kun Aura Basketin pelitilanneheittojen prosentti jäi 30:een.

Aura Basket nousi kolmannella jaksolla johtoon eikä luopunut siitä enää missään vaiheessa. Suurimmillaan vierasjohto kävi kymmenessä pisteessä. Turkulaiset puolustivat paremmin ja hallitsivat lyhyemmän joukkueen asemastaan huolimatta aggressiivisuudellaan myös levypallopeliä.

Vilpas tuntui kärsivän sarjatulokasta vastaan asennevammasta. Isännät hukkasivat palloja enemmänkin kuin mitä tilastoihin asti merkityt 20 menetystä kertovat.

Amerikkalainen Boakai Lalugba nousi 20 pisteellään voittajien parhaaksi korintekijäksi. Joukkueen toinen amerikkalaispeluri Luke Lloyd keräsi 16 levypalloa ja takamies Juha Sten erottui kymmenen pisteen lisäksi yhtä monen levypallon kahmijana.

Vaisun Vilppaan paras pistemies oli jälleen amerikkalaistakamies Tim Kisner 25 pisteellä.

Korihait pyörityksessä Lahdessa

Keskiviikkokierroksen suurin piste-ero palloiltiin Lahdessa, jossa Namika Lahti jatkoi vahvaa alkukauttaan nyt Uudenkaupungin Korihaiden kustannuksella. Lahtelaiset ottivat kauden toistaiseksi suurimman voittonsa 109-76 (50-41) tuloksella.

Lahti karkasi lopullisesti kolmannella jaksolla, jonka jälkeen eroa oli jo 30 pistettä.

Sami Lehtoranta ja virolainen Jesper Parve heittivät kumpikin lahtelaisille 25 pistettä. Parve johti kotijoukkueen kolmen pisteen korien ilotulitusta nakkaamalla voittajien yhdestätoista kolmosesta neljä sisään.

Vaisun vierasjoukkueen tehokkain oli sairaslistalta peliin palannut takamies Pasi Kauha 18 pisteellä.

Kataja piti Pyrbasketin takanaan

Joensuussa Kataja ja tamperelainen Pyrbasket kävivät tasaisen väännön, joka päättyi kotijoukkueen 82-76 (45-44) voittoon.

Pelin tasaisuudesta kertovat jaksojen jälkeiset tilanteet 20-24, 45-44 ja 62-62. Tamperelaiset johtivat vielä viimeisen jakson puolivälissä viidellä pisteellä, mutta Jussi Korhosen ja liettualaisen Vejas Anayan peräkkäiset virhetilin täyttymiset jättivät vieraiden alapuolustuksen liian haavoittuvaksi.

Takamies Mika Haakana nousi 23 pisteellään Katajan korikunkuksi. Sami Laaksonen avusti 21:llä ja amerikkalainen Trevor Gaines 17 pisteellä. Lapualta alkuviikosta Joensuuhun siirtynyt maajoukkuetakamies Jyri Lehtonen ei ollut vielä pelikelpoinen.

Pyrbasketin tehokaksikon muodostivat amerikkalaiset Aaron Haynes 26:lla ja Lamont Turner 21 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

21.3.2024 15:00 Korisliiga

Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

19.3.2024 09:32 Korisliiga