Lahti Basketballin Robert Bärlund Augustan yliopistoon

3.5.2018 09:19 Lahti Basketballin nuori sentteri Robert Bärlund, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA2:ssa pelaavaan Augustan yliopistoon. 202-senttinen Bärlund tehtaili lahtelaisille Divari A:ssa keskimäärin 7,1 pistettä ja 3,6 levypalloa ottelua kohden.

Robert Bärlund siirtyy Atlantin taakse yliopistoon. Kuva: Ville Vuorinen

Lahtelaiskasvatti on myös tuttu nimi Suomen nuorisomaajoukkueista, joissa hän on pelannut aina 16-vuotiasta pojista 20-vuotiaisiin miehiin saakka 83 ottelua. Augustassa on jo valmiiksi suomalaisedustusta, kun yliopistossa toisen kautensa aloittaa vuotta vanhempi Matias Suvanto.

– Odotan innokkaana seuraava askelta niin koripallon kuin opiskelunkin kannalta. Olen kerennyt pelaamaan paljon kokeneempia pelaajia vastaan, joten pelaaminen ikäisiäni vastaan voi auttaa löytämään uusia puolia pelaamisestani, Bärlund kertoo.

– Augusta on moderni koulu eri tieteenaloineen ja löysin sieltä itsenä kiinnostavaa opiskeltavaa. Koulu ei ole Yhdysvaltojen mittakaavassa valtava, joten opiskelukin voi olla miellyttävämpää. Uskon, että kakkosdivisioona on hyvä pelipaikka kehittymisen kannalta. Peliaikaa on tarjolla heti alusta lähtien, mikä ei välttämättä ole mahdollista ykkösdivisioonassa.

Lisätiedot: Augustan uutinen

Henkilöt

 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

3.4.2016 Pääjuttu

Lauri Markkanen valitsi harjoittelun, jättää tähdistöottelun väliin

Suomi-koriksen suurlupauksiin lukeutuva Lauri Markkanen, 18, valittiin taannoin lukioikäisten kansainväliseen Nike Hoop Summit -tähdistöotteluun, joka pelataan Portlandissa 9. huhtikuuta. ”Muun Maailman” tähdistöjoukkueeseen vasta kolmantena suomalaisena kautta aikain nimetty Markkanen jää Nike Hoop Summitin sijaan kotimaahansa harjoittelemaan.

5.3.2024 08:19 Miesten I divisioona A

Elias Eerikinharju loppukaudeksi Tapiolan Honkaan

Miesten I divisioona A:n kärjessä oleva Tapiolan Honka on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Elias Eerikinharjun kanssa.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

6.10.2023 10:43 Miesten I divisioona A

Miesten I divisioona A jyrähtää käyntiin perjantaina – huippuottelut katsottavissa Koristv.fi:ssä

Miesten I divisioona A käynnistyy tänään perjantaina 6.10. kahdella mielenkiintoisella ottelulla: HBA-Märsky – Torpan Pojat sekä Jyväskylä Basketball Academy – Äänekosken Huima. Sarjan mestari ja samalla Korisliiga-nousuun mahdollisuuden saava joukkue on selvillä viimeistään huhtikuun lopulla.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

Näytä lisää vastaavia