Lahti eteni finaaliin, Kataja vahva kotonaan

4.5.2009 Kaksi ensimmäistä välieräottelua hallitsevaa mestaria Espoon Honkaa vastaan voittanut Namika Lahti kukisti Hongan jo kolmannen kerran perättäin. Lahti eteni SM-finaaleihin suoraan otteluvoitoin 0-3 kukistamalla Hongan Tapiolassa 79-85 (36-44). Joensuussa kotijoukkue Kataja osoitti toipuneensa lauantaisesta selkäsaunasta kukistamalla Pyrinnön 91-78 (43-36) ja nousemalla välieräsarjassa 2-1-johtoon.

Espoossa Honka ei saavuttanut missään vaiheessa voittoon tarvittavaa rentoutta ja pelihuumoria. Honka oli läpi ottelun askeleen perässä Namika Lahtea, joka pääsi nakuttelemaan vapaaheittoviivalta peräti 31 pistettä. Lahti kasvatti johtonsa kahdesti parhaimmillaan 11 pisteeseen (33-44, 46-57).

Honka kävi parhaan pistemiehensä Ben Perkinsin (23/6) donkilla tasoissa tilantessa 70-70, mutta Lahden hermokontrolli piti. Namika veti Perkinsin donkkia seuraavan pariminuuttisen kylmästi nimiinsä 9-0, jolloin aika Hongan kellosta loppui tylysti kesken.

- Hyvältä tuntuu. Finaalipaikka on hieno asia näille jätkille ja koko organisaatiolle ja samalla hyvä kuittaus niille, jotka vaativat minulle eroa viime syksynä, huojentuneen näköinen Lahti-luotsi Sami Toiviainen totesi.

- Yritin koko aamupäivän saada pelaajani rentoutumaan ja jättämään paineet minun niskoilleni, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Otan täyden vastuun tästä välierätappiosta. Lahti oli joka ottelussa parempi ja ansaitsee finaalipaikkansa, myönsi Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic.

Lahden paras pistemies oli ilmiömäisesti pelannut Jason Conley (31/5), joka näytti kykenevän kentällä ainoastaan oikeisiin ratkaisuihin. Ray Nixon (21/2) kannatteli joukkuettaan erityisesti toisella neljänneksellä. Kurtis Rice (15/6) teki jo kolmannessa perättäisestä ottelusta Hongan Chanan Colmanin (8/0/4 menetystä) illasta kurjan.

Perkinsin ohessa Hongan onnistujiin voidaan laskea Jukka Matinen (15/5), virhevaikeuksista kärsinyt Kimmo Muurinen (12/0/3 riistoa) sekä Akeem Scott (18/4/3 syöttöä), joka tosin kävi ylikierroksilla ottelun ratkaisuhetkillä.

Kataja vahva kotonaan

Joensuun Katajalle lauantaisessa Urheilukanavan tv-ottelussa selkäsaunan antanut Tampereen Pyrintö ei kyennyt enää urotekoihin Joensuun Areenassa. Ryminällä levypalloihin mennyt kotijoukkue hallitsi Jeremiah Woodin (9/18/8 syöttöä) ja Quinnel Brownin (25/11) johdolla ilmatilaa korin alla tehden samalla Pyrinnön isojen miesten Antti Nikkilän (0/8) ja Olli Ahvenniemen (6/4) pelistä vaikean näköistä.

Ottelu ratkesi jo kolmannella jaksolla, jolloin Brown ja Sami Lehtoranta (21/0) nostivat Katajan parhaimmillaan 60-44-johtoon. Pyrintö käväisi vielä yhdeksän pisteen päässä, mutta Kataja piti hermonsa ja nousi ottelusarjassa 2-1-johtoon.

- Taktisesti ei tehty mitään sen kummemmin kuin lauantaina, mutta toteutuksessa oli aika lailla eroa. Emme ajaneet täysillä Antti Nikkilää päin hyökkäyspäässä ja levypallotilanteisiin mentiin paljon lauantaita paremmin, totesi Katajan valmentaja Ray Ailus.

Brownin, Lehtorannan ja Woodin lisäksi Katajan parhaimmistoon lukeutui lauantaisesta kompastelustaan selkeästi parantanut Larry Blair (23/5/3 riistoa). Damon Williams (26/5/4 syöttöä/5 riistoa) oli tuttuun tapaan Pyrinnön tehomies. Kenny Lowe (21/0) ja Chris Hester (17/6) kannattelivat myös Pyrintöä hyökkäyspäässä.

- Meillä on nyt kaksi mahdollisuutta katkaista välieräsarja ja siitä lähdetään, että sarja katkeaa jo keskiviikkona, Ailus pohti.

Katajan ja Pyrinnön välinen neljäs välieräottelu pelataan keskiviikkona 6.5. Pyynikin Palloiluhallissa klo 18:30.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia