Lahti katkaisi Katajan voittoputken

25.11.2006 Korisliigan sarjajohtaja Joensuun Katajan kahdeksan perättäisvoiton putki katkesi lauantai-iltana Lahdessa. Namika Lahti väänsi kotisalissaan tiukan pelin itselleen pistein 82-80 (47-45).

Ensimmäinen kymmenminuuttinen pelattiin vielä tasan, mutta sen jälkeen ottelu eteni pääosin Lahden hienoisessa johtoasemassa. Kataja käväisi vielä 34 sekuntia ennen lopussa pinnan johdossa, mutta päätöshetkillä isännät olivat vahvempia. 

- Kovaa pinnistystä molemmilta loppuun saakka. Olemme saaneet puolustuksen toimimaan ja temmon pysymään hyökkäyksissä, Lahden NMKY:n valmentaja Lars Ekström iloitsi. 

- Lähes kaikessa olimme hieman Katajaa parempia. Ainoastaan vapaaheitot (7/24) menivät todella heikosti, hän jatkoi. 

Voittajajoukkueen tehokkain oli 20 pistettä heittänyt Lee Scruggs. Katajan ykkönen oli 28 pinnaa tehnyt Sami Lehtoranta. 

LrNMKY palasi voittokantaan 

Lappeenrannan NMKY sai vuorostaan neljän pelin mittaiseksi venyneen tappioputkensa poikki. Korisliigan häntäpäähän jumittunut Pussihukat sai antautua hallitsevalle mestarille Myyrmäen urheilutalolla 63-81 (38-36). 

Namikakin sai kuitenkin pelinsä kulkemaan vasta jälkimmäisellä puoliajalla. Lopulta se nousi tarkemman heittopelinsä ansioista varsin selkeään voittoon.

Michael Cuffee heitti Lappeenrannalle 20 pistettä. Pussihukkien tehokkain mies Bilal Salaam jäi hänkin 15 pinnaan.

Componenta löi Korihait

Korihait koki lauantain Korisliiga-kierroksella hivenen yllättävän kotitappion. Team Componenta Karkkilasta tuli ja ryöväsi pisteet Uudestakaupungista numeroin 84-76 (31-35).

Pirteän alkukauden pelannut sarjanousija käänsi ottelun voitokseen vasta päätösneljänneksellä. Sen Componenta voitti selvästi 27-15. Minuuttia ennen päätösvihellystä peli oli vielä tasan, mutta vierailija vei loppuhetket 8-0.

Chris Davis heitti vierailijalle 29 pistettä. Korihaiden tehokkain oli Ben Perkins 23 pinnallaan.

Honka ohitti KTP:n

Espoon Honka kaatoi KTP:n ja nousi samalla kotkalaisten ohi paremman korisuhteen turvin liigakakkoseksi. Hongan voittolukemat Tapiolassa olivat tiukat 102-98 (61-53).

KTP johti ottelua päätösneljänneksellä parhaimmillaan seitsemällä pisteellä, mutta Honka kaasutti viimeisen kolmenminuutin aikana ohitse.

- En pidä siitä, että joudun huutamaan kokeneille pelaajille, mutta nyt minun oli pakko keksiä jotain ennen viimeisen kymmenminuuttisen alkua. Löysimme puolustuksen ja ratkaisimme sitä kautta tämän ottelun, Hongan valmentaja Mihailo Pavicevic näki.

- Tämä ottelu oli kuin venäläistä rulettia. Molemmat kävivät välillä jo tuntuvassakin johdossa, jota ne eivät kuitenkaan kyenneet säilyttämään, hän jatkoi.

Molempien joukkueiden heittopeli oli erinomaista. Hongasta Jukka Matinen pääsi 33 pisteeseen ja Matthew Williamskin pussitti 30 pinnaa. Kotkan ykköspyssy oli Toni Ilmonen (24), jonka seitsemästä kolmen pisteen heitosta ainoastaan yksi livahti ohi.

(STT)



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

25.4.2024 11:40 Korisliiga

Greg Gibson tiimeineen jatkaa Nokian peräsimessä

BC Nokia tiedottaa valmennusryhmänsä pysyvän ennallaan myös ensi kaudelle.

Näytä lisää vastaavia