Lea Hakala yllätti Peli-Karhut

16.3.2005 Naisten SM-välierät tarjosivat keskiviikko iltaan välieräkoripalloa parhaimmillaan molemmilla paikkakunnilla. Lea Hakalan 20 pistettä siivitti Pantterit voittoon luvuin 84-75 (34-38). BC Nokia puolestaan järjesti yllätyksen toistamiseen vieraskentällä ja vei tiukan ottelun luvuin 62-66 (29-37).

Kolmas ottelu Panttereiden ja Peli-Karhujen välillä alkoi kotkalaisten tahdissa. Varsinkin ensimmäinen jakso oli toisintoa edellisestä kohtaamisesta. Panttereiden hyökkäyspeli ei toiminut Peli-Karhujen pyörittäessä omaansa mallikkaasti. Peli-Karhujen Lindsay Hicks (29/12) oli myös elementissään aloittaen vahvasti levypallopelissä.

Kotijoukkueessa kokoonpano oli muuttunut sairastelujen takia ja apuvalmentajan paikalta kentälle tuli Lea Hakala (20/10). Hakala aloittikin ottelun vahvasti heittäen toisen jakson alkuun kaksi kolmen pisteen heittoa, joka aukaisi Pantterien peliä.

Kotkalaiset pitivät ottelua Reetta Piiparin (15/4 syöttöä) pelinjohdon avulla hyvin hallussaan. Pallo järjestettiin Auli Nymanin (24/14/6 syöttöä) tai Lindsay Hicksin käsiin ja tuloksena oli useimmiten kaksi pistettä. Peli-karhujen puolustus toimi myös, sillä Pantterien Susanna Rinta (29/6) tehtaili avauspisteensä vasta toisen jakson puolessa välissä. Puoliajalle mentiin luvuissa 34-38.

Toisen puoliajan ensimmäinen neljännes oli hyvin tasaista peliä. Pantterit tiivisti puolustustaan selkeästi ja hivuttautuivat piste pisteeltä lähemmäs vierailijoita. Vierailijoiden hyvä vire puolustuksessa hiipui ja kolmannes päättyi Panttereiden pisteen johdossa 56-55.

Ottelu huipentui huikeaan viimeiseen jaksoon, jonka alussa ote kääntyi selvästi Peli-Karhuille. Auli Nyman ja Lindsay Hicks onnistuivat vastustamattomasti korin alta ja neljä minuuttia ennen ottelun loppua tilanne oli 66-71 kotkalaisille.

Lea Hakala nousi arvoonsa jälleen ottelun tärkeillä minuuteilla ja kavensi ensin kaaren takaa tilanteeksi 73-73, vain puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. Heli Roukanojan (15/14) vapaaheittojen jälkeen, Hakala onnistui toistamiseen ja käänsi ottelun Panttereille 78-75.

Ottelun loppuhetkillä Peli-Karhut ei onnistunut pelinrakentelussa ja Susanna Rinta aavisti kaksi tärkeää riistoa sekä viimeisteli vapaaheittoviivalta ottelunparin tilanteeksi 2-1 ottelun päättyessä 84-75.

Pantterien päävalmentaja Mikko Kurki oli mietteliäs ottelun jälkeen. Apuvalmentajan paikalta nousikin ottelun ratkaisija.

- Rehellisesti sanoen en tiedä tuleeko Lea pelaamaan lisää. Tällaisen ottelun jälkeen on tietysti vaikeaa pyytää häntä penkin päähän. Keskustelemme pelaajien kanssa ja sitten katsotaan miten mennään eteenpäin, sanaili Kurki ottelun jälkeen.

BC Nokia toistamiseen vierasvoittoon

Jännitys oli käsin kosketeltavissa myös Äänekosken Liikuntatalolla. BC Nokia oli hyvin latautunut viime ottelusta ja käynnisti ottelun kovalla aggressiivisella puolustuksella. Randie Wirt (13/15) viihtyi erinomaisesti vieraskentällä virittellen nokialaiset 4-12 johtoon viiden minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäisen puoliajan toisella jaksolla kotijoukkue pääsi otteluun mukaan Kenya Robinsonin (18/8) vahvan panoksen ansiosta. Huima tuli kuuden pisteen päähän toisella neljänneksellä mutta levypalloja hallinneet vierailijat menivät tauolle johdossa luvuin (29-37).

Toiselle puoliajalle tuli voimansa kerännyt kotijoukkue. Huima aloitti puolustamaan selkeästi tiiviimmin ja aikaan sai BC Nokialle pallonmenetyksiä, joista Kenya Robinson nosteli helppoja koreja. Hyökkäyspäässä Sanna Jämsen (16/7) otti vastuuta läpiajoillaan. Jämsenin johdolla Huima tuli neljän pisteen päähän 38-42 jakson puolivälissä.

BC Nokian ikitaistelija Reetta Ojala (21/4) päätti tässä vaiheessa ottaa ohjat käsiinsä ja hän nosteli läpiajoillaan nokialaiset jälleen karkumatkalle tilanteeseen 43-51 neljänneksen päättyessä.

Ratkaiseva jakso alkoi huimattarien hurmiossa. Liikuntahallissa tunnelma nousi kattoon kotijoukkueen pitäessä vieraat jakson ensimmäiset viisi minuuttia pisteittä mennen 54-51 johtoon. Huiman puolustus sain BC Nokian rivit sekaisin ja vasta kahden lähes peräkkäisen aikalisän jälkeen vieraat pääsivät Randie Wirtin vapauttavalla korilla otteluun mukaan.

Ottelun huipennus nähtiin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, jolloin Renata Kosmonova (18/16) tasoitti tilanteeksi 61-61. Tämän jälkeen Reetta Ojala vei vieraat johtoon. Kenya Robinson ei onnistunut toisessa vapaaheitossaan 20 sekuntia ennen loppua ja näin Huima oli pakotettu rikkomaan. Ruotsista viime kauden lopussa palannut Venla Kuusela hallitsi hermonsa ja pisti vapaaheitot sisään.

Huima ei onnistunut enää korinteko aikeissa ja rikkoi vielä Kosmonovaa, joka viimeisteli loppulukemat 62-66.

BC Nokialla ja Panttereilla on mahdollisuudet laittaa ottelusarja poikki ensi sunnuntaina. Ottelu Karhulan Liikuntahallissa alkaa klo 15:00 ja Nokialla Palloiluhallilla taistellaan klo 17:00 alkaen.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.