Lotta Eräkangas jatkaa EBT:ssä, Ulriikka Nuolikoski Kouvottarista Espooseen

20.8.2018 15:11 Kaudella 2015-16 vuoden tulokkaana palkittu Lotta Eräkangas on tehnyt jatkosopimuksen EBT:n kanssa. Uutena pelaajana espoolaisseurassa nähdään Kouvolasta siirtyvä Ulriikka Nuolikoski.

Lotta Eräkangas aloittaa neljännen kautensa naisten Korisliigassa EBT:n paidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Tuleva kausi on 186cm pitkälle ja 21-vuotiaalle Lotta Eräkankaalle neljäs naisten Korisliigassa. Vuodesta toiseen tasaista jälkeä kentän molemmissa päissä tekevä EBT:n luottopelaaja viimeisteli viime kaudella tilastorivikseen 7,5 pistettä ja 2,7 levypalloa ottelua kohden.

– Olen todella tyytyväinen, että voin edelleen jatkaa uraani kasvattajaseurassani. Kesän treeneissä on tapahtunut huomattavaa kehittymistä monien pelaajien osalta ja odotan innolla, miten tämä näkyy suoriutumisessamme kauden aikana, Eräkangas sanoo seuran tiedotteessa.

– Lotta otti viime kaudella ison askeleen eteenpäin puolustuspään pelaajana. Hän on ollut aina hyökkäyspäässä monipuolinen osaten vähän kaikkea. Nyt on sen verran kokemusta tältä tasolta, että uskon ajan olevan valmis selkeään harppaukseen hyökkäyspään pelaajana. Potentiaalia on kehittyä todella kovaksi korintekijäksi, ennakoi EBT:n päävalmentajana jatkava Niko Hellman.

Seuran omista kasvateista myös viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaana palkittu Sanni Tuomisto sekä Wilma Kivekäs jatkavat joukkueessa tulevalla kaudella.

Ulriikka Nuolikoski on pelannut edelliset kaksi kautta Kouvottarien riveissä. Kuva: Ville Vuorinen

Nuolikoski tuo korintekouhkaa

Vimpelin Vedon kasvatti Ulriikka Nuolikoski, 25, nähdään alkavalla kaudella EBT:n paidassa. 178-senttinen takamies on pelannut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi Catzin ja Kouvottarien paidassa ja alkava kausi on hänelle kuudes naisten Korisliigassa. 

Viime kausi Kouvottarissa jäi Nuolikoskella lyhyeksi syksyllä tapahtuneen loukkaantumisen takia. Helmikuussa parketille palannut Nuolikoski ehti pelaamissaan kahdeksassa ottelussa tehdä keskimäärin 4,3 pistettä ja poimia 1,5 levypalloa. Tilastollisesti toistaiseksi parhaan kautensa pääsarjassa hän pelasi Kouvolassa 2016-17, kun hänen tilastorivinsä 23 ottelussa oli 8,8 pistettä, 3,1 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

– Olen todella innoissani aloittamassa uutta kautta EBT:ssä! Joukkue on kehittynyt viime vuosina, joten asioita tehdään varmasti oikein ja hyvällä meiningillä. Valmentajat osaavat hommansa ja joukkue puhaltaa yhteiseen hiileen. Omana tavoitteena on ottaa täällä seuraava askel ja olla monipuolisempi pelaaja tulevalla kaudella, Nuolikoski painottaa.

– Ulriikka on kova heittäjä tuoden meidän takakentälle korintekouhkaa ja samalla yhden kokeneen suomalaisen lisää lisäten tervettä kilpailua pelipaikoista, Hellman kertoo. 

176-senttinen Magdalene Agyei on pelannut 13 nuorten maaottelua. Kuva: Ville Vuorinen

A-tyttöjen Suomen mestari Agyei EBT:n paitaan

Viime kevään nuorten SM-kultaan päättänyt Magdalene Agyei, 19, siirtyy HNMKY:n 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueesta EBT:n paitaan. 176-senttinen Klaukkalan NMKY:n kasvatti Agyei kokosi viime kaudella 19-vuotiaiden SM-sarjassa 7,9 pistettä ja 7,6 levypalloa ottelua kohden. Saman seuran naisten 1-divarijoukkueessa pisteitä kertyi 14,7 per peli ja levypalloja 10 ottelua kohden. Nuorten maaotteluita Agyei on pelannut 13.

– Olen todella innoissani EBT:n mukaan liittymisestä! Tämä on upea mahdollisuus ja aion ottaa tästä kaiken irti, Agyei iloitsee.

– Magda on poikkeuksellisen urheilullinen suomalainen naiskoripalloilija ja siksi omaa myös huikeaa potentiaalia. Koko joukkueen urheilullisuus kasvaa edelleen, Hellman kommentoi.

EBT:llä on tähän mennessä sopimukset Lotta Aaltosen, Lotta Hämäläisen, Lotta Vesiluoman, Lotta Eräkankaan, Kamilah Jacksonin, Delaney Hdoginsin, Sanni Tuomiston, Magdalene Agyein ja Wilma Kivekkään kanssa.

Henkilöt

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia