LrNMKY haastaa Himikin Mustanmeren tuntumassa

21.2.2006 Koripallon Euroopan Challenge cupissa tiensä hienosti neljän parhaan joukkoon raivanneen Lappeenrannan NMKY:n urakka jatkuu entistäkin haastavampana tulevana torstaina Ukrainassa. LrNMKY kohtaa välierien ensimmäisessä osaottelussa Odessan kupeessa sijaitsevan Juzhnyn ylpeyden Himikin.

Namikan valmentaja Mika Turunen tietää tarkkaan, mitä Himikin 4200 katsojaa vetävässä loistohallissa on odotettavissa.

- Näkemäni nauhojen perusteella kovaa ja äärimmäisen fyysistä peliä. Tässä vaiheessa tavoitteemme ei voi olla kuitenkaan mikään muu kuin yltäminen haastajacupin finaaliin.

Ukrainan superliigassa kolmantena oleva monikansallinen Himik on vaikea, mutta ei suinkaan mahdoton kukistettava. Ei varsinkaan kahden ottelun yhteistuloksen perusteella.

- Joukkue on hävinnyt kotikentällään vain yhden europelin ja senkin alkulohkossaan neljällä pisteellä kovaa venäläisryhmää Ural Great Permiä vastaan. Toisaalta Himik ei ole pystynyt hakemaan vieraista ainuttakaan voittoa, silmäilee Turunen jo ensi viikon keskiviikon ja Lappeenrannassa pelattavan ratkaisevan toisen osaottelun suuntaan.

Himik loistaa tasaisuudella

Puolivälierissä kyproslaisen Apoel Nikosian kellistänyt Himik on loistanut lähinnä tasaisuudellaan ja ulkomaalaispelaajien voimin.

Serbivalmentaja Zvezdan Mitrovicin euronipusta löytyy ainoastaan kaksi ukrainalaista pelaajaa. Loput tulevat Yhdysvalloista, Serbia ja Montenegrosta, Kroatiasta, Latviasta, Valko-Venäjältä ja Itävallasta.

Espoon Hongankin aikoinaan eurokentillä kohdanneen Himikin tehomiehenä on haastajacupissa häärinyt 201-senttinen kroatialainen Dubravko Zemljik 17,6 pisteen ja 4,0 levypallon tehoilla. LrNMKY:n ykkösmies Pasi Riihelä on kerännyt vastaavasti kahdeksassa ottelussa tehot 19,6/8,0.

Zemljikin lisäksi Himikistä ovat yltäneet kaksinumeroisiin keskiarvoihin Itävallan passilla liikkuva 210-senttinen sentteri Aleksander Djuric ja hänen montenegrolainen kaimansa Subara. Molemmat ovat heittäneet ottelua kohden 12 pisteen saaliin.

Himikin jenkit, 187-senttinen pelintekijä Ricky Moore (7,3/3,8) ja häntä 11 senttiä pitempi Jarvius Glenn (2,0/1,5) eivät ole välttämättä pisteiden valossa isossa roolissa joukkueessaan.

- Himik sopii meille ainakin pituuden osalta hyvin. Heillä on yksi torni, eli Djuric, jota vastaan meillä on esittää kahdeksan senttiä pitempi Chris Christoffersen.  Loput Himikin pelaajat ovat lähinnä laitureita, joita meilläkin tunnetusti riittää, toteaa Turunen.

- Lähdemme toteuttamaan Ukrainassa omaa peliämme. Mutta kuten olen teroittanut, meidän pitää olla valmiita myös Himikin rumaan peliin. Ottelun tuomarit tulevat Liettuasta ja Turkista, joten tämäkin tuo oman värinsä otteluun. Puolivälieräottelu Unkarin Debrecenissä osoitti, kuinka kovaa eurokentillä saa pelata.

Henkistä vahvuutta eurokentiltä

LrNMKY lähtee Ukrainaan terveellä joukkueella, kun polvivaivoista kärsinyt kapteeni Andre Foremankin on palannut sopivasti ruotuun.

- Flunssaa ja pikkukolhuja, jotka kuuluvat urheiluun. Ei muuta, kuittaa Turunen joukkueensa terveystilanteen.

Turunen pyrki järjestämään Namikan faneille elämysmatkan Unkarin tavoin myös Mustanmeren tuntumaan, mutta tällä kertaa tehtävä oli mahdoton.

- Hiihtolomien aikoihin Finnairilta eikä Airproltakaan löytynyt yksinkertaisesti yhtään vapaata konetta vuokrattavaksi. Sääli sinänsä, sillä Ukrainan matkalle oli sitoutunut jo yli 120 lähtijää, vaikka emme olleet edes markkinoineet mahdollista matkaa.

- No, eiköhän nyt ole aika keskittyä valmentamiseen ja jättää nämä lentojärjestelyt muille, hymähtää Turunen.

LrNMKY lentää varhain keskiviikkoaamuna Helsingin ja Budapestin kautta Odessaan, josta on edelleen noin tunnin mittainen bussimatka pelipaikkakunnalle Juzhnyyn.

- Edessä on taas kokemus, joka tuo joukkueelle lisää henkistä vahvuutta. Näiden pelien ja ottelumatkojen jälkeen ei joukkuetta pienestä hetkauteta kotimaan sarjassa, vakuuttaa Mika Turunen.

LrNMKY on ehtinyt matkustaa haastajacupin merkeissä ennen Ukrainan reissua Islannissa, Latviassa, Hollannissa ja Unkarissa. Finaalipaikka tietäisi taas uusia tuttavuuksia joko Kreikan tai Venäjän suunnalla. Haastajacupin toinen finalisti jalostuu välieräparista Olympia Larissa-Ural Great Perm.

Asiat

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 12:25 Susijengi

Susijengi avaa olympiakarsintakesänsä eksoottista vierasta vastaan Espoo Metro Areenalla

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

21.4.2024 19:42 Miesten I divisioona A

Tapiolan Honka niukkaan voittoon JBA:sta miesten I divisioona A:n toisessa loppuottelussa

Jyväskylän Monitoimitalolla oli 1442 katsojaa seuraamassa miesten I divisioona A:n toista loppuottelua. Ensimmäisen ottelun selkeästi vienyt Tapiolan Honka joutui tällä kertaa koville, kun Jyväskylä Basketball Academy kaatui niukasti 72-76 (36-39).

21.4.2024 19:33 16-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 16-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – PuHu kaatui jatkoajan jälkeen

16-vuotiaiden poikien Suomen mestari on KTP, joka voitti finaalien toisessa ottelussa PuHun jatkoajan jälkeen 112-111 (49-52, 98-98) Steveco Areenalla 750 katsojan edessä. KTP voitti loppuottelut 2-0.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 09:01 Seurauutinen

Seurauutisia #86: Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa seuroille 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämiseen

Seuratuen avulla edistetään ja toteutetaan tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Näytä lisää vastaavia