LrNMKY hätisteli KTP:tä

12.11.2010 Korisliigassa toiseksi viimeisenä oleva Lappeenrannan NMKY hätisteli perjantaina sarjaa johtavaa KTP:tä, mutta pisteet jäivät Kotkaan 98-81 (44-41)-tuloksella. Voitto oli KTP:lle jo seitsemäs perättäinen.

Sefton Barrett donkkaili 28 pistettä KTP:n hakiessa seitsemännen perättäisen voittonsa.

Antero Lehto rankaisi ToPoa 22 pisteellä.

Mikko Jalonen oli Korihaiden tehokkain vierasvoitossa Vilppaasta.

John Allen linkosi 21 pistettä Karhun hyvästellessä vanhan kotisalinsa.

Petri Virtasella ja Katajalla oli helppo iltapuhde Porvoon Tarmoa vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo ja Francois Perthuis.

LrNMKY pääsi alkupelissä hyvin korin alle ja onnistui myös heittopelissään niin, että johti toisen neljänneksen puolivälissä yhdeksällä pisteellä. KTP vääntäytyi kuitenkin taukojohtoon ja rymisteli samalla vauhdilla kolmannella jaksolla. KTP vei tauon molemmin puolin kymmenminuuttisen peräti 31-5. Kotijohto kasvoi suurimmillaan 26 pisteeseen, mutta LrNMKY onnistui vielä päätösjaksolla käväisemään kahdeksan pisteen päässä.

- Toinen ja kolmas jakso olivat meiltä hyviä. Viimeisellä jaksolla tuli hyvän olon tunne liian aikaisin ja lisäksi pari pelaajaa lensi ulos teknisistä virheistä, totesi KTP:n valmentaja Ray Ailus arvostellen tuomareita linjattomuudesta.

Sefton Barrett johti 28:lla ja Jeb Ivey 23 pisteellä isäntien tulitusta, joka tuotti 15 kolmen pisteen koria.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä LrNMKY:stä Brant Bailey teki 21 ja Malik Moore 20 pistettä.

ToPo kiusasi Pyrintöä

Tampereen Pyrinnön kuudes peräkkäinen voitto oli kovan työn takana, kun ToPo kiusasi Tampereella kotijoukkuetta, joka voitti lopulta 86-74 (32-39).

ToPo johti kolmannen jakson loppupuolella kymmenellä pisteellä, mutta hävisi jakson lopun 13-2, jolloin Pyrintö nousi ohi. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue piti noin kymmenen pisteen johtoa.

Ilman Antti Nikkilää pelanneesta Pyrinnöstä Antero Lehto heitti 22 ja Kenneth Lowe 21 pistettä.

Antti Niskanen teki ToPolle 20 ja Frank Richards 13 pistettä.

Korihaille voitto Salosta

Perjantain ainoan vierasvoiton haki Uudenkaupungin Korihait, joka päihitti Salossa Vilppaan 63-53 (35-26).

Korihait johti vähäkorista peliä koko ajan, suurimmillaan 14 pisteellä toisella neljänneksellä.

Vilpas nousi viisi minuuttia ennen loppua 52-54 -tilanteeseen, mutta kun Korihait onnistui kasvattamaan taas johtoaan, oli Vilpas lyöty.

Mikko Jalonen heitti vieraille 15 pistettä ja Nigel Moore 13. Korihailta puuttui Petri Heinonen silmävamman vuoksi.

Vilppaasta pääsi yli kymmenen pisteen vain Theron Wilson, joka keräsi 20 pistettä ja 17 levypalloa. Vilpas joutui peliin vain kahdella ulkomaalaispelurilla, kun salolaisten paras pistemies Dijuan Harris lähti kotiin perhesyiden vuoksi. Uusi pelinrakentaja David Godbold on tulossa Saloon sunnuntaina.

Karhu kovilla salinsa jäähyväispelissä

Sarjassa toisena oleva Kauhajoen Karhu oli lähellä kärsiä yllätystappion viimeisessä pelissään Kauhajoen yhteiskoulun salissa, josta on tullut kotijoukkueelle todellinen karhuluola. Namika Lahti piinasi Karhua loppuun asti, mutta voitto jäi Kauhajoelle 83-82 (43-43) -tuloksella.

Seuraavan kotipelinsä Karhu pelaa upouudessa liikuntahallissa.

Namika Lahti johti peliä pitkään ja onnistui kääntämään Karhun kolmannen jakson johdonkin vielä edukseen. Vieraat johtivat viimeisen kerran runsaat kolme minuuttia ennen loppua 80-78, mutta Eldar Skamon kaksi koria käänsivät voiton kotiin. Kaksi viimeistä minuuttia pelattiin trillerissä ilman pisteitä.

Karhun tehokkaimpia olivat 21 pisteen miehet John Allen ja Jeremiah Wood, joista viime mainittu kahmi lisäksi 18 levypalloa.

James Mathis teki Namikalle 22 ja Ryan Ayers 20 pistettä.

Namika oli matkassa vain kahdella ulkomaalaispelaajalla, kun seura ei ole vielä onnistunut täyttämään kolmannen vierasvahvistuksen paikkaa. Joukkueesta puuttui takamieskaksikko Ilkka Vuori polvivamman ja Roope Suonio nivusvamman vuoksi.

Kataja murskasi Tarmon

Kierroksen suurimman voiton kirjasi Joensuun Kataja, joka tuotti Porvoon Tarmolle kahdennentoista peräkkäisen tappion 98-66 (53-28) -tuloksella.

Kataja ratkaisi pelin jo toisella neljänneksellä, jonka se voitti 30-10. Katajan johto kasvoi suurimmillaan kolmannella jaksolla 46 pisteeseen.

Sami Lehtoranta ja Jared Newson pussittivat Katajalle 18 pistettä mieheen. Petri Virtanen heitti kaikki 17 pistettään jo ensimmäisellä puoliskolla.

Tarmosta Jerrah Young päätyi 21:een ja Jonathan Heard 19 pisteeseen.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.