LrNMKY taisteli hienon jatkopaikan eurocupissa

16.12.2005 Lappeenrannan NMKY:n raivasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon koripallon Euroopan Challenge cupissa. Lappeenranta kukisti kotonaan neljännesvälierien toisessa osaottelussa hollantilaisen EBBC Tulip Den Boschin niukasti, mutta riittävästi numeroin 81-77 (49-35).

Tasaisen neljännesvälieräparin yhteistulokseksi muodostui 183-181, kun Den Bosch oli voittanut ensimmäisen ottelun viikko sitten Hollannissa 104-102.

LrNMKY tarvitsi puolivälieräpaikan varmistamiseksi vähintään kolmen pisteen voiton kotiottelustaan. Namika aloitti pelin terävästi karkaamalla ensimmäisellä neljänneksellä 24-12 -johtoon pystyen vielä kasvattamaan etumatkaansa taukoon mennessä.

Lujaa takaa tullut Den Bosch vei kuitenkin kolmannen neljänneksen 22-12 ja ottelu sai viimeiselle kymmenminuuttiselle aivan uuden luonteen, kun vieraat olivat kiristäneet enää neljän pisteen päähän.

Viimeisen minuutin alkaessa tilanne oli kutkuttavasti jo tasan 77-77, kunnes Chanan Colman ja Matt Williams järjestivät isännät jälleen johtoon ja samalla voittoon.

Jännitysnäytelmä huipentui Den Boschin viimeiseen hyökkäykseen, jolloin vieraiden pelätty virolaisvahvistus Gert Kullamäe hukkasi kolmoskaaren takaa jo käsissä olleet jatkopaikan avaimet.

Riihelä loisti

- Tältä vuodelta ei voi enää enempää toivoa: Suomen mestaruus, cupin voitto ja nyt pääsy eurokentillä kahdeksan parhaan joukkoon. Tämä oli mahtava voitto hienon kotiyleisön edessä, iloitsi LrNMKY:n valmentaja Mika Turunen.

LrNMKY aloitti ottelun suunnitelmien mukaan ja kovaa puolustaen.

- Kolmannella neljänneksellä liike pysähtyi ja päästimme Den Boschin peliin mukaan. Saimme kuitenkin hyvän taistelun päälle ja Pasi Riihelän lisäksi varsinkin Colman sekä kapteeni Andre Foreman ansaitsevat isot kehut. Colman ja Foreman kokivat ottelussa tällejä, mutta molemmat tulivat sitkeästi mukaan ottelun ratkaisuhetkille.

Riihelä urakoi kentällä 36 minuuttia hienoin tehoin. Hän heitti 27 pistettä, repi kahdeksan levypalloa ja antoi vielä kolme koriin johtanutta syöttöä. Kentän ykkösmiehen heittopeli oli komeaa: kakkoset 3/4, kolmoset 6/9 ja vapaaheitot 3/3.

Foreman (13/7), Chris Christoffersen (13/5), Jussi Kumpulainen (11/7), Williams (8/4) ja Colman (7/5) lukeutuivat edelleen voittajien tuttuihin takuumiehiin.

Den Boschin ratkaisijat eivät myöskään tuoneet yllätystä. Kullamäe keräsi saldon 21/3 ja Leon Rodgers 26/9. Kullamäe heitti 11 kolmosestaan viisi sisään epäonnistuen siinä ratkaisevimmassa.

- Paras heittäjämme missasi tärkeimmän heittomme, mutta tällaista elämä on, totesi Den Boschin pettynyt valmentaja Randy Weil.

- Puolustimme hyvin tauon jälkeen, mutta se ei riittänyt. Meidän olisi pitänyt pystyä siihen läpi ottelun.

Unkarilainen Debreceni vastaan puolivälierissä

LrNMKY kohtaa 19. ja 26. tammikuuta pelattavissa haastajacupin puolivälierissä unkarilaisen Debreceni Vadkakasokin.

Puolivälierät kotikentällään aloittava Debreceni hävisi torstaina toisen osaottelun Kyproksella Keravnos Nikosialle 72-68. Debreceni oli kuitenkin voittanut ensimmäisen osaottelun kotonaan 81-71 ja meni jatkoon yhteistuloksella 149-143.

Kyprosella Debrecenin tehoista vastasi kaksikko Martynas Andriukaitis-Terry Williams jr. Liettuan Kaunasissa tunnetusti tasokkaan koripallokoulun käynyt 204-senttinen Andriukaitis heitti 20 pistettä ja noukki kahdeksan levypalloa.

185-senttinen yhdysvaltalainen takamies Williams tähtäsi 19 pistettä ja tarjosi kovat kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

 
27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia