Maurizio Pratesi vahvistamaan Tarmoa

20.5.2003 Suomen koripallomaajoukkueen vakiokalustoon lukeutuva Maurizio Pratesi siirtyy SM-Koriksessa pelaavan porvoolaisjoukkue Tarmon miehistöön. Tuore sopimus on kaksivuotinen. Viime kaudella Pratesi oli voittamassa Suomen mestaruutta Hongan riveissä.

Ennen paluutaan Suomeen 190-senttinen ja 28-vuotias Pratesi pelasi viisi kautta ulkomailla Ruotsin ja Saksan liigoissa. Pratesin sopimus Tarmon kanssa pitää sisällään pykälän, joka mahdollistaa miehen siirtymisen takaisin ulkomaille.  

Parin viimeisen kauden ajan Pratesi on kärsinyt selkävaivoista. Kuluneella kaudella hän oli muutamaankin eri otteeseen sivussa kipeän selkänsä vuoksi. Pratesi kävi kauden jälkeen hakemassa helpotusta vaivoihinsa leikkauspöydältä.  

- Operaatio oli onnistunut. Tulevat kuukaudet tulevat näyttämään, tuottiko se toivotun tuloksen. Se on kuitenkin varmaa, että pääsen vähintään samaan kuntoon, kuin missä olin kuluneella kaudella, kertoi parhaillaan kissamaisen kepeällä pelityylillä kentällä viilettävä Maurizio Pratesi.  

Pratesilla on käynnissä selän kuntoutus. Kevyen lajiharjoittelun hän saa aloittaa kesäkuun puolivälin jälkeen. Sillä välin hän matkaa Jamaikalle tapaamaan siellä asustavaa isäänsä. Pratesin silmissä kiiltää täyteen pelikuntoon pääseminen kesän aikana, joka mahdollistaisi parhaimmillaan hänen esiintymisensä elokuussa Suomi-paidassa, kun maajoukkue isännöi Tampereella huipputurnausta.  

- Ensisijainen tavoite on, että pääsen takaisin kuntoon ja pelaamaan terveenä. Porvoo on organisaatio, jonka taustat ovat kunnossa, kaupungissa on koripallobuumi meneillään ja Tom Johnson on hyvä valmentaja, jonka tunnen jo Saksan-vuosiltani, luetteli Pratesi syitä siirtoonsa korostaen samalla, että hänen lähtöönsä Hongasta ei liity minkäänlaista dramatiikkaa.  

Pratesi oli kuluneella kaudella mukana Hongan 27 SM-runkosarjan ottelussa, joissa hän tehtaili keskimäärin 12,0 pistettä. Pudotuspeleissä Pratesin pistekeskiarvo kohosi 14,1 ”pinnaan”, jotka hän heitti erinomaisilla heittoprosenteilla (kakkoset 67,3 %, kolmoset 44,4 %). Kausi päättyi kuitenkin varvasvammaan, joka piti miehen sivussa käytännössä katsoen kolmesta viimeisestä SM-finaalista.  

Urallaan Pratesi on pelannut 38 miesten ja 24 nuorten maaottelua. Tuoreen Suomen mestaruutensa lisäksi Pratesi on saavuttanut kahdesti hopeaa Saksan Bundesliigassa.  

”Maltillista kehitystyötä”

Pratesin sopimuksen lisäksi Tarmo on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa Mikael Holmeen, Petter Lahtisen, Roni Leimun, Mikko Pakkasen, Petri Urosen sekä valmentaja Tom Johnsonin. Joukkue havittelee vielä muutamaa isokokoista suomalaispelaajaa. Vasta tämän jälkeen Tarmo päättää mahdollisesta ulkomaanavusta.  

Porvoossa uskotaan Maurizio Pratesin tuovan lisäpiristettä jo varsin viriiliin koripallotoimintaan.  

- Olemme nyt maltillisesti rakentaneet kolmen vuoden ajan iskukykyistä joukkuetta sekä koko organisaatiota kaikilla tasoilla. Menee vielä jonkin aikaa ennen kuin pääsemme nauttimaan juniorityömme hedelmistä edustusjoukkueen parissa. Pratesi on erinomainen joukkuepelaaja ja roolihahmo niin toiminnassamme mukana oleville nuorille kuin joukkueen sisälläkin. Näin hänen liittymisensä Tarmon joukkueeseen tukee pitkäjänteistä kehityssuunnitelmaamme, iloitsi Tarmon joukkueenjohtaja Mikko Hirvonen.  

Kuluneella kaudella Tarmo sijoittui sarjanousijana SM-Koriksessa kymmenenneksi. Joukkue oli pitkään kiinni pudotuspelipaikassa, joka karkasi lopullisesti vasta SM-runkosarjan päätöskierroksella. 

Asiat

 
3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

2.5.2024 10:00 Susijengi

Susijengin ja Uuden-Seelannin välisen ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi saa olympiakarsintakesän avausotteluunsa juhannuksen jälkeisellä viikolla vastaansa harvinaisen vieraan, kun moninkertainen MM-kisakävijä Uusi-Seelanti saapuu Espoo Metro Areenan sudenpesään tiistaina 25.6. ottamaan mittaa Lauri Markkasen, Mikael Jantusen ja muiden susitähtien kunnosta.

2.5.2024 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle ja Elina Koskimiehelle hopeaa Saksassa

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Stars Keltern voitti Saksan Bundesliigan hopeaa. Awak Kuierin Reyer Venezia eteni välieriin Italiassa.

2.5.2024 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketballin voittoputki venyi – ennätys jo lähellä

Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball venytti voittoputkensa jo 23 ottelun mittaiseksi. Espanjassa Teneriffa sai revanssin Malagasta.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 11:31 Suomalaiset ulkomailla

Saksan mestaruustaistelu viidenteen otteluun – Kalinin ja Äijäsen Ferrol lähellä jättiyllätystä

Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

Näytä lisää vastaavia