Naiset kasvattivat voittoputkeaan, Portugali pelkkä vastaantulija

22.5.2011 EM-karsintoihin valmistautuvan Suomen naisten koripallomaajoukkueen voittoputki paisui sunnuntaina neljän ottelun mittaiseksi. Portugali pystyi aiheuttamaan Suomelle hetkittäin päänvaivaa hyökkäyslevypalloillaan, mutta jäi kaikilla muilla pelin osa-alueilla kotijoukkueen jälkeen Suomen rynnistäessä 89-57 (41-25) voittoon Tikkurilassa pelatussa maaottelussa.

Taru Tuukkanen taituroi 21 pistettä Portugalin korin alta.

Reetta Piipari on tuonut varmuutta maajoukkueen pelinjohtoon.

Vilma Kesänen keräsi päävalmentaja Tommi Koskisen kehut.

Tommi Koskisen luotsaama naisten maajoukkue kohtaa ensi viikonloppuna Liettuassa Liettuan, Ukrainan ja Valko-Venäjän. Kuvat: Francois Perthuis.

Edellispäivän maaottelun alussa Portugali onnistui yllättämään Suomen fyysisyydellään, mutta sunnuntaina kotijoukkue oli valmiina vastaamaan vastustajansa kovuuteen ensimmäisistä minuuteista alkaen. Suomi siirtyi kymmenen pisteen johtoon ensimmäistä kertaa avausjakson lopussa ja venytti lauantain tapaan johtonsa yli 20 pisteen kolmannella jaksolla. Viimeisen 15 peliminuutin ajan päävalmentaja Tommi Koskinen peräänkuulutti joukkueeltaan terävyyttä ja intensiivisyyttä, ja Suomi onnistuikin kasvattamaan voittomarginaalin yli 30 pisteen.

- Eilen totuimme Portugalin fyysisyyteen ja päätimme ennen matsia, että emme anna vastustajan yllättää, vaan lähdemme heti alusta alkaen kasvattamaan eroa. Pelisuunnitelma toteutui juuri niin kuin pitikin, Koskinen kehui.

Viikonlopun Portugali-maaottelut antavat kotimaiselle koripalloväelle luvan odottaa hyvää. Positiivisia signaaleja oli lukuisia, joista merkittävimpänä Koskinen pitää pelaajakokoonpanonsa leveyttä.

- Meillä on pitkästä aikaa tilanne, jossa pystymme käyttämään koko pelaajarotaatiotamme ja säilyttämään pelin tason. Kun Dionne Pounds loukkasi toisella jaksolla kyynärpäätään eikä voinut enää ottelun lopussa pelata, meillä oli hyvät tuuraajat sekä heittävän takamiehen että pelinrakentajan paikalle.

Koskista ilahdutti myös maajoukkueen kokeneimpien pelaajien, Taru Tuukkasen (21/4) ja Reetta Piiparin (14/1/4 syöttöä) iltapuhde. Pitkään yhdessä pelannut kaksikko löysi oivaltavilla syötöillään toisensa kerta toisensa jälkeen ja viimeisteli leipäheittonsa hyvillä prosenteilla koriin.

- Reetan ja Tarun kokemus ja onnistumiset ovat meille hurjan tärkeitä asioita, ja Tiina Sten-Heta Korpivaara-kaksikon kasvaminen vastuunkantajiksi parin vuoden aikana on tuonut meille leveyttä. Kun kaikki neljä onnistuvat, meidän on kovin helppo pelata, Koskinen myhäili.

Pelinrakentajatilanne hyvä, levypalloissa petrattavaa

 

Portugali-otteluiden ja viime viikonlopun Tanska-otteluiden perusteella Koskinen kertoo olevansa erityisen tyytyväinen joukkueensa pelinrakentajatilanteeseen. Vuoden tauon jälkeen maajoukkuevahvuuteen palannut Piipari tuo hyökkäyspäähän kurinalaisuutta ja heittovoimaa, jonka lisäksi nuoret Vilma Kesänen (5/5) ja Anette Juvonen (4/1) ovat entistä paremmin kotonaan pallon kanssa.

- Kesänen on parantanut peli peliltä suorituksiaan ja Juvonen teki tänään paljon oikeita valintoja. Meillä on kolme hyvää pointtia käytettävissämme, ja kun heistä kaksi on yhtäaikaa kentällä, pystymme liikuttamaan palloa ja pelaamaan yhteen entistä paremmin, Koskinen kiitteli.

- Puolen kentän settipelaaminen oli tänään erittäin hyvää, mistä kertovat myös heittoprosenttimme (kakkoset 57,1%, kolmoset 36,8%). Kunhan vain suoritusvarmuus pysyy tällaisena, meidän on todella hyvä lähteä karsintoihin.

Lauantain ottelun sekä viime viikonlopun Tanska-otteluiden tapaan Suomi jäi kuitenkin alakynteen levypalloissa. Portugali voitti irtopallopelin 39-30 ja pääsi käynnistämään hyökkäyslevypallotilanteista lukuisia uusia hyökkäyksiä.

- Vastustajan levypallopelaamiseen täytyy löytää lääkkeet. Ensi viikonlopun leirillä Liettuassa pääsemme taas uudenlaisen haasteen eteen, koska toisin kuin Tanskaa ja Portugalia vastaan, me tulemme olemaan se pienempi joukkue kentällä.

Ensi viikonlopun Liettuan turnauksessa Suomi kohtaa paitsi isäntämaa Liettuan, myös tulevan EM-karsintavastustajansa Ukrainan sekä vuoden 2009 EM-kisoissa neljänneksi yltäneen Valko-Venäjän. Niin Liettuan turnaukseen kuin kesäkuun alun EM-karsintoihinkin lähtee mukaan 12 pelaajaa.

- Maajoukkueen kannalta on hieno asia, että meillä on leveyttä EM-karsintoihin lähdettäessä, mutta vastaavasti on todella vaikea päätös jättää kaksi pelaajaa kotimaahan Liettuaan ja Unkariin lähdettäessä. Liettuasta otamme niin paljon opiksemme kuin voimme, ja pyrimme korvaamaan puuttuvat sentit aggressiivisuudella ja järkevällä hyökkäyspelillä, Koskinen päättää.

Suomi - Portugali 89-57 (23-15, 41-25, 64-39), naisten maaottelu, Vantaa 22.5.2011

 

Suomi: Taru Tuukkanen 21/4, Reetta Piipari 14/1/4 syöttöä, Heta Korpivaara 11/4, Minna Sten 10/2, Tiina Sten 8/2, Krista Gross 6/3, Vilma Kesänen 5/5, Henna Salomaa 5/0, Anette Juvonen 4/1, Hanna Vapamaa 3/3, Henna Koponen 1/3, Dionne Pounds 1/1/3 syöttöä.

Portugali: Joana Lopes 12/8, Ana Oliveira 9/4, Carla Nascimento 9/3, Ana Fonseca 6/2, Maria Correia 4/5, Michelle Brandao 4/0, Celia Simoes 4/0, Debora Escorcio 3/4, Luiana Livulo 2/3, Sara Filipe 2/2, Tamara Milovac 2/2, Diana Neves 0/0.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia