HyPolle sarjan kärkikamppailun voitto - "Popcornit olisi voinut kaivaa esiin"

6.1.2019 17:01 Naisten Korisliigan vuoden 2019 pelit pyöräytettiin käyntiin kolmella ottelulla. Sarjan kärkikamppailun voiton vei suurinumeroisesti HyPo EBT:tä vastaan lukemin 87-99. Kymenlaakson Derbyssä PeKa nappasi jälleen voiton Kouvottarista lukemin 77-91, ja ViVe nujersi Hongan 84-62.

HyPon Taru Tuukkanen oli ottelussa pysäyttämätön kentän molemmissa päädyissä. Kuva: Ville Vuorinen.

Sarjakärki Hyvinkään Ponteva mittelöi sarjan kärkikahinoihin kuuluvan Espoo Basket Teamin kanssa. EBT ei päässyt kuittaamaan Pontevalle kauden aiempaa tappiotaan, sillä HyPo otti jälleen voiton lukemilla 87-99 (45-48). EBT:llä on nyt takanaan kahden tappion putki, kun taas HyPo porskuttaa neljän peräkkäisen voiton putkessa pitäen sarjan kärkipaikkansa. HyPon päävalmentaja Miikka Sopasen mukaan peli oli niin viihteellinen ja näyttävä, että katsomossa olisi voinut kaivaa popcornit esiin:

– EBT oli tänään kotikentällään juuri niin hyvä kuin oletimmekin. He heittivät hyvin kolmen pisteen heittoja, ja olivat hyviä levypalloissa. He pelasivat omilla vahvuuksillaan, mutta meillä oli suunnitelmia niiden rajoittamiseksi. Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen, saimme onnistumisia tarvittaessa joukkueena ja yksilötasolla. Voitto ei tullut helpolla, mutta pelasimme fiksusti ja pidimme tahtipuikkoa koko ajan. Pelissä tapahtui koko ajan ja mentiin kovalla vauhdilla, upeita pelaajasuorituksia nähtiin tänään.

Jo ensimmäisen jakson aikana HyPo painoi kaasun pohjaan erän päättyessä 19-28. EBT ei tästä lamaantunut, vaan pakotti vierasjoukkueen täydelle iltapuhteelle hätyytellen läpi ottelun aivan HyPon kannoilla. Hyvästä levypallo pelaamisestaan tunnettu EBT onnistui voittamaan levypallot vain niukasti itselleen, vaikka pystyikin viimeistelemään näistä hyökkäyspäässään 20 pistettä. Espoolaiset sihtasivat myös kaukoheittonsa paremmilla tarkkuuksilla sisään, mutta tämä ei kuitenkaan riittänyt tuomaan espoolaisia johtoon ja ohi. HyPo painoi omat lähiheittonsa tarkemmin sisään, sekä pystyi pelaamaan EBT:n sentteri Kamilah Jacksonin ulos pisteiden teosta.

– Oli varmasti tänään hienoa koripalloa katsojille, kun sarjan kärkijoukkueet kohtasivat. Jotain kertoo naisten koripallon tasosta se, että hyökkääminen on puolustusta helpompaa. Emme saaneet HyPon pisteiden teolle tänään kunnolla stoppia oikein mihinkään väliin.Teimme tänään jonossa kaikki mahdolliset puolustusnukahdukset. HyPo on niin kova vastus, että yksikin pieni nukahdus on liikaa. Randi Brownin piti olla tänään syöttäjä, mutta eipä ollut, EBT:n Niko Hellman summasi.

HyPon voiton varmistajina olivat jälleen joukkueen murskaava aisapari Randi Brown sekä Taru Tuukkanen. Tuukkasta ei kerta kaikkiaan saatu pysäytettyä, josta todisteena olivat 34 pistettä, 15 levypalloa ja peräti kahdeksan namupassia. Kuin ohimennen Tuukkanen kirjautti myös ottelun korkeimman teholukeman, mikä oli huima 45. Randi Brownin ei silti paljoa tarvinnut hävetä joukkuetoverinsa rinnalla, sillä myös Brown paukutti 34 pistettä. Tämän lisäksi Brown kauhoi kymmenen levypalloa ja syötti viisi koriin johtanutta syöttöä. HyPon aloitusviisikko tehtaili yhteensä murskaavasti peräti 90 pistettä. 

–  Olen todella iloinen voitosta, EBT on hyvä joukkue joka pystyy pelaamaan isolla rosterilla. Meiltä puuttuu tällä hetkellä kaksi jenkkiä, mutta pystymme silti voittamaan pelejä. En usko, että kauhen moni tässä liigassa pystyy siihen. Meiltä pystyy astumaan pelaajia esiin, silloin kun sitä tarvitaan, Tuukkanen kehui joukkuettaan. 

Edellisiä pelejä sivussa ollut EBT:n pelintekijä Delaney Hodgins oli palannut jälleen joukkueen kokoonpanoon. Hodgins jatkoi heti läpi kauden kestänyttä hyvää virettään, ollen joukkueensa paras pistenikkari. Hodgins kirjautti tulostaululle 26 pistettä, sekä napsi 11 levypalloa. Ulriikka Nuolikoski upotti 20 pistettä, ja Kamilah Jackson tehtaili lukemat 9/18.

– Oli melko tasainen kamppailu, mutta ero syntyi lopulta pienistä asioista, ja tänään se syntyi etupäässä puolustuspäässä. 99 pinnaa on liikaa annettu vastustajille, Nuolikoski päivitteli. 

Ottelutilastot

Kymenlaakson Derbyn voitto jälleen PeKalle

Kymenlaakson Derbyssä kohtasivat jälleen kauden aikana Kouvottaret sekä Peli-Karhut. Edellisessä mittelössä kotkalaiset ottivat murskaavan voiton kouvolalaisista. Tälläkin kertaa Kymenlaakson herruus meni PeKalle, mutta tällä kertaa maltillisemmin numeroin 77-91 (38-48). PeKalle voitto oli jo kymmenes peräjälkeen, ja näin ollen joukkue sai vakautettua sarjataulukon toista sijaansa.

Vielä ensimmäisen puoliajan ajan kaikki näytti toiveikkaalta Kouvottarille. Joukkue pelasi kovalla intensiteetillä vaihtaen sujuvasti screenejä ja antaen hyvin apupuolustusta PeKan hyökkäyspäässä. Taeler Deer tuntui tekevän hyökkäyspäässä mitä halusi, eikä PeKa onnistunut pääsemään karkumatkalle ottelun ollessa tasainen.

Toisella puolikkaalla peli alkoi kuitenkin nopeasti kääntyä PeKalle kotkalaisten saadessa hurmoksen päälle. Linda-Lotta Lehtoranta ja Daisha Simmons heittivät kolmosia suvereenisti, eivätkä kouvolalaiset onnistuneet pitämään tarpeeksi hyvää huolta PeKan hyökkäyspään levypalloista.

Vastikään kuukauden pelaajaksi valittu Brittany Starling oli jälleen iskussa. Starling heilutti sukkaa 26 pisteen arvoisesti, sekä kahmi levypalloja yhdeksän. Pelintekijä Daisha Simmons nikkaroi lukemat 22/8.

Kouvottarien Taeler Deer upotti 26 pistettä, otti seitsemän levypalloa, ja viimeisteli kuusi passia. Levypallotilastoja sarjassa johtava Claire Lamunu tyylitteli tupla-tuplan 23/14.

Ottelutilastot

Vimpelin Veto ei antanut Hongalle ensimmäistä vierasvoittoa

Tapiolan Honka joutui jälleen nuolemaan näppejään, sillä kauden ensimmäinen vierasvoitto ei irronnut Vimpelin Vedosta. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Honka onnistui niukasti nujertamaan ViVen, mutta tällä kertaa kotijoukkue otti selvän voiton numeroilla 84-62 (44-25). Aiemmin joukkueet ovat olleet sarjassa tasapisteissä, mutta nyt Veto pääsi Hongan edelle voiton myötä.

Honka koki ottelussa todellisen shokkialun, sillä ensimmäistä jaksoa oli kulunut jo lähes puolet, eikä pisteen pistettä ollut ilmestynyt taululle. Veto sen sijaan polkaisi oman pistetehtailunsa käyntiin vauhdikkaasti, ja ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 22-10. Ottelun edetessä Honka sai Sidney Cookin johdolla kupletin juonesta paremmin kiinni, mutta kotijoukkueen hyvä tempo ja vire pysyi yllä läpi ottelun, eikä espoolaisilla ollut enää mahdollisuutta nousta voittoon.

Vimpelin Veto rokotti armottomasti Hongan pallon menetyksistä, sekä piti tarkempaa huolta levypalloista. Hongan kaukoheitot upposivat hyvin vaatimattomasti, sillä sukka heilui vain kahdesti. ViVe sen sijaan painoi korin perukoille peräti 11 kolmosta.

Vimpelin Vedon voiton takuunaisina oli jälleen tuttu kolmikko. Alisia Jenkins pussitti 23 pistettä, nappasi 16 levypalloa, sekä haki neljä riistoa. Donnaizha Fountain nikkaroi 23/9, ja Amy Griffin tykitti 15 koria.

Sidney Cook oli joukkueelleen jälleen korvaamaton tupla-tuplallaan 29/14. Alexyz Vaioletama puolestaan tehtaili 17/11/4s.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava peli pelataan ensi viikon keskiviikkona 9.1. Tällöin Forssan Alku emännöi Lappeenrannan Catzia Feeniksillä. Pallo nousee ilmaan klo 18.30, ja ottelu on katsottavissa Elisa Viihde- palvelusta.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia