Naisten Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 2/2: Huima ennakkosuosikkina Vimpeliä vastaan, PeKan ja HyPon sarjasta odotettavissa tasaista taistelua

18.3.2015 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat torstaina, kun tasaisimmat, kiinnostavimmat ja ennakkoon hienoimmat kevään pelit lähimuistiin potkaistaan käyntiin. Mestaruudesta taistelee tosissaan useampi joukkue, ja ensimmäisellä kierroksella mestaruutta tavoitteleva Huima saa vastaansa sarjanousija Vimpelin Vedon, kestomenestyjä Peli-Karhujen kohdatessa niinikään sarjanousijan, Hyvinkään Pontevan.

...Vimpelin Vedon ja joukkuetta nykyisin edustavan Korinne Campbellin...

...kun taas Breanna Brock ja Peli-Karhut lähtevät kenties puolivälierien etukäteen tasaisimmassa pudotuspelisarjassa kaatamaan...

...Taru Tuukkasta ja Hyvinkään Pontevaa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa

Runkosarjassa toiseksi hallitsevan metarin Catzin taakse sijoittunut Äänekosken Huima lähtee puolivälieräsarjaan Vimpelin Vetoa vastaan selkeänä ennakkosuosikkina, se ei liene kovin suuri valtionsalaisuus. Huiman materiaalin laajuus, terävimmän kärjen terävyys ja valmennuksen kokemus kevään peleistä tekevät ottelusarjasta äärimmäisen vaikean Vedolle.

 

Se ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että Vimpelissä ollaan tehty nousukaudella äärimmäisen hienoa ja kunnioitettavaa työtä. Taakse jäivät runkosarjassa perinteikkäät seurat Turun Riento ja Tapiolan Honka, eikä Forssan Alkukaan Vedon edellä vielä muutama viikko ennen runkosarjan päätöstä ollut.

 

Vertailut seurojen välillä on helppo aloittaa joukkueiden jenkkivahvistuksista. Huiman tunnetuin nimi tällä saralla on eittämättä ikinuori Kenya Robinson, joka kauden aikana lähenteli jopa tripla-tuplaa pariin otteeseen. Vimpelli pisti kaksi kolmasosaa jenkkitriostaan uusiksi kauden aikana, ja monipuolisen Breanna Salleyn seuraksi saapuneet Alexandra Stelfox sekä Korinne Campbell ovat olleet Vedon palapeliin sopivan kokoiset palaset.

 

Voiton vertailussa vievät kuitenkin Huiman tehokaksikko, kenties koko sarjan paras vahvistus-duo, takamies Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris. Kaksikosta etenkin Harris on ollut Taru Tuukkasen ohella sarjan paras läpi kauden. Kaksikko pitää huolen siitä, että Huiman mahdollisuudet mestaruuden tavoittelussa ovat kenties paremmat kuin kertaakaan tällä vuosikymmenellä.

 

Myös suomalainen runko menee ratkaisevasti äänekoskelaisille, Camilla Grönbergin tarjotessa tasaisinta tukea Huiman jenkkikolmikolle, Noora Lakaniemen kompatessa. Vedon Ulriikka Nuolikoski ja etunimikaima Ulriikka Latvala tarjoavat kumpainenkin omat tehokkaat 20 minuuttiaan, mutta ihan edellämainitun Huiman kaksikon tasolle eivät Vedon pelaajat yllä.

 

Parhaassa tapauksessa Veto pystyy tarjoamaan ainakin kotonaan kunnon haasteen Huimalle, mutta ennakko-odotukset ovat selvät: Mestaruudesta tosissaan taisteleva Huima heiluttaa tahtipuikkoa, ja Veto tekee kaikkensa hidastaakseen äänekoskelaisten tahtia.

 

 

Peli-Karhut saa vastaansa sarjanousija Hyvinkään Pontevan

 

 

Hyvinkään Pontevan voitot ja Taru Tuukkasen dominoivat otteet ovat kulkeneet lähestulkoon käsi kädessä tällä kaudella. Sarjan kenties paras sentteri, ellei jopa paras pelaaja, on onnistunut johdattamaan sarjanousija Pontevan useaan kovaan voittoon tällä kaudella. Mukaanlukien kahdesti puolivälieräsarjan vastuksesta, Peli-Karhuista.

 

Jokainen joukkueiden välinen runkosarjan kohtaaminen päättyi alle kuuden pisteen marginaalilla, HyPon vieden kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ja sentteri Breanna Brockilla vahvistunut PeKa viimeisen koitoksen.

 

Brockin tuoma koko onkin mielenkiintoisin lisämauste ottelusarjaan. Ennen sentterin saapumista kotkalaisten riveihin, puuttui PeKalta puhdas sentteri täysin, ja vaikka Tuukkasen tilastot PeKaa vastaan runkosarjassa olivat ”vain” 20 pistettä, 11 levypalloa ja 3,7 syöttöä ottelua kohden, joutuivat kotkalaiset silti kiinnittämään niin paljon huomiota puhtaasti Tuukkasen pysäyttämiseen että se avasi Pontevan hyökkäykselle muita tapoja rokottaa PeKan puolustusta. Brockin mukaan tuleminen auttaa tuossa mielessä PeKaa erittäin paljon.

 

HyPon materiaalin leveys ei ihan pysty vastaamaan ainakaan paperilla PeKan vastaavalle, mutta Titta-Riina Lepistön ja Mirka Kilpijärven tehdessä keskimäärin kaksinumeroiset pistelukemat per ottelu, ja nuoremman polven sentterin Laura Saarisen keskiarvojen lähennellessä tupla-tuplaa, ovat hyvinkääläiset kova vastus PeKalle toivottavasti pitkässä puolivälieräsarjassa.

 

PeKan jenkkikolmikon mennessä yhden pelaajan osalta uusiksi, on joukkue saanut uuden ulottuvuuden etenkin hyökkäyspeliinsä. Sentteri Brock on tullut vakuuttavasti sisään joukkueeseen, mutta myös laituri Natasha Thames on nostanut pelaamisensa tasoa tasaisesti takamies Keira Peakin saatua lähtöpassit joukkueesta. Oma tapauksensa on joulukuun pelaajaksi valittu Jasmine Gill, joka on ollut läpi kauden yksi monipuolisimmista ja vakuuttavimmista laitureista koko sarjassa.

 

Alavartalovamman vuoksi pyöreästi laskettuna kuukauden päivät vuodenvaihteen tienoilla sivussa ollut Reetta Piipari tuo kotkalaisten takakentälle sen tason varmuutta, kokemusta ja pelinjohtamista, ettei vastaavaa ole tarjolla yhdenkään toisen joukkueen takakentällä. Piiparin rytmittäessä PeKan hyökkäystä, on HyPo kovan haasteen edessä ottelusarjan jokaisessa ottelussa.

 

Lähtökohtaisesti PeKa on ottelusarjassa ennakkosuosikki, mutta kauden otteluiden mentyä 2-1 hyvinkääläisille, on sarja kuitenkin varsin avoin, eikä kummankaan joukkueen jatkoon meneminen olisi varsinaisesti suuri shokki. Se on kuitenkin varmaa, että kuumat ottelut tulevat viihdyttämään kovaäänisiä katsomoita niin Hyvinkään Martinhallissa, kuin Kotkan Steveco Areenallakin.

 

Koripallokauden hienoimmat ottelut polkaistaan siis käyntiin torstaina, kun Lappeenrannassa, Kotkassa ja HElsingissä pallo irtoaa ylösheittoon kello 18.30, ja Äänekoskella tyylikkäästi puoli tuntia "myöhässä", kello 19.00.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia