Naisten Korisliigassa kolmen kotivoiton lauantai

28.1.2017 Lauantaikierros Naisten Korisliigassa oli kotijoukkueiden juhlaa, kun Espoon paikalliskamppailussa United kukisti Espoo Basket Teamin 83-75 (39-38), Peli-Karhut nappasi 73-63 (34-37) -voiton Vimpelin Vedosta ja Kouvottaret murskasi Forssan Alun kotiluolassaan lukemin 102-68 (54-40).

Whitney Frazierin Kouvottaret oli suvereeni kotonaan.

Reetta Piipari johdatti EU:n kotivoittoon Espoon paikallisderbyssä.

Akilah Simsin edustama PeKa palasi voittojen tielle. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa.

Espoo United oli avausneljänneksellä helisemässä vieraiden rohmutessa levypalloja ja viimeistelyn toimiessa. Ensimmäinen kymppi kirjattiin lopulta EBT:n hyväksi 13-17. Toisella jaksolla kotijoukkueen tahtipuikkoa heilutti Shenita Landry (18/16) ja huippupelin pelannut Reetta Piipari (27/4) vei EU:n pisteen puoliaikajohtoon.

Piipari upotti kolmannen neljänneksen alkuminuuteilla kaksi perättäistä kolmosta, mutta EBT:n Roosa Lukkarinen (6/5) vastasi omilla kolmosillaan, eikä antanut emäntien repiä eroa. Jakso eteni kiihkeän tasaisissa tunnelmissa ja päätösneljännekselle lähdettiin tilanteessa 62-60.

Unitedin kasvattaessa johtoaan päätöskympillä, kotijoukkueelta suureen rooliin nousivat Piipari sekä Saara Sandell (12/0), eikä EBT:llä riittänyt enää paukkuja loppumetreillä.

- EBT:n hyvä heittopäivä teki ottelusta meille haasteellisen. Pelasimme alun vaikeuksien jälkeen kuitenkin hyvin joukkueena ja pidimme pallosta erinomaista huolta, United-luotsi Kimmo Kujansivu pohti ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen pisteykkönen oli 25 pistettä heittänyt Morgan Bailey (25/12), jota säesti 11 pisteellään Tierra Henderson.

Lisätiedot: Ottelutilastot

PeKa palasi voittojen tielle

Kotkassa mentiin kotijoukkueen tahdissa ottelun avausminuutit, mutta Ulriikka Latvalan (12/2) onnistuneilla kolmen pisteen heitoilla toiselle neljännekselle mentiin 17-23 -vierasjohdossa. ViVe nousi suurimmillaan 13 pisteen johtoon, mutta aikalisän jälkeen kotijoukkue kuroi eron kolmeen pisteeseen ennen puoliajan päättymistä.

Peli-Karhut nousi heti puoliajan jälkeen rinnalle, jonka jälkeen Saara Wahlgren (11/0) ja 19-vuotias Matilda Mässeli (6/1) nostivat emännät jo 10 pisteen johtoon.

Seitsemän pisteen kotijohdossa päätösneljännekselle lähtenyt PeKa ei antanut voiton valua käsistään, vaan hoiti sarjapisteet kotiin huolellisella viimeistelyllä sekä puolustuspään onnistumisilla.

Voittajajoukkueen pisteykköset olivat tupla-tuplan kerännyt Akilah Sims (18/13) sekä 15 pistettä upottanut Roosa Lehtoranta. Vierailta Latvalan lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Wilesia Hardy (23/9) ja Olivia Nash (16/13).

Vajaalukuisesta FoA:sta ei vastusta Kouvottarille

Avausminuutit menivät Kouvottarille 15-3, jonka jälkeen ilman Kiana Johnsonia ja Tyonna Snow’ta pelannut Alku nousi ottelussa yli puolet forssalaisten pisteistä tehneen Ashely Clarkin (42/8) ansiosta vielä 20-22 -johtoon jakson päätteeksi.

Lähes yhtä nopeasti kuin Alku kuroi kotijoukkueen johdon umpeen avausneljänneksellä, Kouvottaret repivät eron jälleen yli kymmeneen. Ensimmäisellä puoliajalla ero pysyi suurimmillaan vielä 14 pisteessä, mutta toinen puoliaika oli kotijoukkueen näytöstä.

FoA pysyi jokseenkin kyydissä ensimmäiset viisi minuuttia kolmannesta neljänneksestä, mutta sen jälkeen Kaisa Lind (11/4) ja Whitney Frazier (24/10) johdattivat kouvolalaiset 28 pisteen (83-55) johtoon ja viimeinen kymmenminuuttinen oli enää silkkaa kosmetiikkaa.

Laajalla rintamalla onnistujia keränneen kotijoukkueen suurimpiin onnistujiin kuuluivat myös Bianca Barton (15/5/11 syöttöä), Emma Tuominen (13/8) sekä 13 pistettä upottanut Ida Myllyoja.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.