Naisten Korisliigassa toiseksi viimeinen kierros – Kenya Robinsonille 500. ottelu täyteen

14.3.2018 Naisten Korisliigassa taputeltiin keskiviikkona runkosarjan toiseksi viimeistä kierrosta. Kenya Robinson urakoi uransa viimeiset minuutit Äänekosken Huiman kotihallissa 500. naisten pääsarjaottelussaan. Peli-Karhut vei sarjapisteet Huimalta lukemin 98–52, HyPo päihitti EBT:n numeroin 80–74, Honka murskasi ViVen 78–35 ja Lappeenrannan Catz voitti Kouvottaret 62–59.

Kenya Robinson pelasi keskiviikkona uransa 500. naisten pääsarjaottelun ja uransa viimeisen kotiottelun.

Kenya Robinson palkittiin Huima–PeKa -ottelun tauolla.

Peli-Karhujen Linda-Lotta Lehtoranta pelasi monipuolisesti runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa.

Kenya Robinson pääsi poseeraamaan fanien kanssa ottelun jälkeen.

Candice Warthen hyökkäsi isolla liekillä EBT:n vieraana keskiviikkona.

Hongan Heta Korpivaaran pistesirkus Vimpelin vieraana auttoi tukemaan joukkueen suoran välieräpaikan hakua.

Aleighsa Welch pelasi jälleen tärkeillä hetkillä korkealla tasollaan kun Catz nappasi kauden 24. voiton Kouvottarien kustannuksella. Kuvat: Ville Vuorinen

 

 

Äänekosken Huiman pelaaja-ikoni Kenya Robinson pelasi pitkän uransa viimeisen ottelun keskiviikkona. Ottelu oli Robinsonille samalla uran 500. naisten pääsarjatasolla. Ottelu päättyi vierasjoukkue Peli-Karhujen voittoon lukemin 98–52 (55–24).

 

Peli-Karhut otti johtoaseman avausjaksolla amerikkalaiskaartin ja Elina Oravakankaan pirteän hyökkäystoteutuksen ansioilla. Toinen jakso jatkoi samaa kaavaa. Peli-Karhut onnistui tehokkaan hyökkäyksen ja energisen puolustuksen ansioilla kasvattamaan karkumatkaa entisestään. Päätösjaksolla Huima pääsi hyökkäämään entistä vapaammin, mutta PeKan valtaisaa karkumatkaa se ei enää kyennyt kuromaan.

 

Peli-Karhujen rosteri onnistui keskiviikkona tasaisesti. Takamies Daisha Simmons (19/2/5) pelasi korkealla tasolla. Linda-Lotta Lehtoranta (18/5/4) ja Akilah Sims (13/10/1) urakoivat monipuolisesti.

Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä kertoi, että Peli-Karhut sai Äänekosken reissulta sen mitä tuli hakemaan.
– Pelillisesti saatiin mitä haluttiin. Ennenkaikkea piti voittaa, mutta saatin myös huilautettua muutamaa pelaajaa, joilla on pikkuvaivoja. Kaikkiaan onnistunut reissu ja Kenyan hienot juhlallisuudet vei showta mikä oli vaan hyvä asia. Hieno tilaisuus ja hieno pelaaja kyseessä. Oli ilo, että sattui tähän meidän matsi.

 

Kenya Robinson urakoi uransa viimeisessä kotiottelussa reilut 24 minuuttia 9 pisteen, 9 levypallon ja yhden syötön tehoilla. Riina Kärkkäinen (18/3/1) ja Heta Äijänen (12/5/1) ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille.

 

 

Äänekosken Huima pelaa kauden päätösottelun kun Huima kohtaa viimeisellä kierroksella Forssan Alun vierasparketilla 17. maaliskuuta.

 

Ottelutilastot: Huima–PeKa

 

 

Hyvinkään Pontevalle neljäs voitto putkeen

 

Hyvinkään Ponteva vieraili keskiviikkona Espoo Basket Teamin luona Espoonlahden urheiluhallissa. Vierasjoukkue onnistui toteuttamaan peliään energisesti vieden sarjapisteet mukaansa lukemin 80–74 (49–31). Voitto oli Pontevalle neljäs perättäinen. Kun Peli-Karhut ja Tapiolan Honka korjasivat kierrokselta myös voitot, ei tilanne kärkipaikan varmistaneen Catzin takana muuttunut vielä.

 

Taru Tuukkasen pirteä avaus ja Candice Warthenin toteutus avausjakson lopussa vei Hyvinkään pienelle karkumatkalle. EBT ei saanut toisella jaksolla hyökkäyspeliään kuntoon, joten Ponteva poistui tauolle 18 pisteen keulassa. Kolmannella neljänneksellä EBT sai pelinsä kuntoon ja päätösjaksolle takaa-ajo huipentui Zykira Lewisin upotettua viisi pistettä ja eron kolmeen. Taru Tuukkasen vapaaheitot sinetöivät voiton kuitenkin vierasjoukkueelle, vaikka Kamilah Jackson pääsi lopussa vielä korintekoon.

Tuukkanen urakoi tavoilleen uskollisesti tupla-tupla-tilastot 17 pisteellä ja 10 levypallolla. Myös Henna Salomaa (16/3/3), Jazmine Perkins (15/4/3) ja Candice Warthen (14/6/4) hyökkäsivät eloisasti. EBT:n taistelusta vastasivat Kamilah Jackson (33/26/2) ja Zykira Lewis (18/7/5).

 

Ottelutilastot: EBT–Ponteva

 

Tapiolan Honka murskavoittoon Vimpelissä


Tapiolan Honka onnistui hankkimaan keskiviikkona vahvistusta suoralle välieräpaikalle kaatamalla Vimpelin Vedon vierasottelussa selkein lukemin 78–35 (37–18). Äärimmäisen tehokasta puolustusta keskiviikkona esittänyt espoolaisryhmä ei käytännössä jättänyt kotijoukkueelle tauon jälkeen mahdollisuuksia voittoon.

 

Hidastempoisen avausneljänneksen jälkeen Honka alkoi jyristä hirmuisella temmolla pisteitä pitäen kotijoukkueen täysin aisoissa. Kiana Johnson osui läheltä ja kaukaa saaden laajasti tulitukea Hongan kokoonpanosta. Tauon jälkeen Heta Korpivaara aloitti piste-shown vimpeliläisten kangerrellessa yhä hyökkäyspäässä. 33 pisteen keulilta päätösjakson avannut Honka jatkoi säkityskarkeloita loppuun saakka.

Amerikkalaisvahvistukset Kiana Johnson (21/10/3) ja Wilesia Hardy (11/18/5) raatoivat tupla-tuplat. Heta Korpivaara (20/7/2) ja Saara Sandell (16/4/1) pitivät tehonsa korkealla. Vimpelin Vedon Sydney Coffeyn (5/10/2) kymmenen levypalloa oli joukkueen ainoa kaksinumeroinen tilastolukema.
 

Ottelutilastot: ViVe–Honka

 

Kouvottarilta tulinen vastus Lappeenrannan Catzille



Kouvolan Kouvottarien unelma pudotuspeleistä hankaloitui entisestään kun joukkue kaatui kalkkiviivoilla Lappeenrannan Catzin vieraana. Kissalauma onnistui punnertamaan loppuminuuteilla voittoon lukemin 62–59 (28–26).


Lappeenrannan Catzilla ei ole enää voittopaineita naisten Korisliigan runkosarjassa sillä joukkue on 24 voitollaan sarjataulukon ylivoimainen ykkönen. Catz joutui kuitenkin tekemään täyden työn voiton eteen keskivikkona Kouvottarien vieraillessa Lappeenrannan urheilutalolla.

 

Äärimmäisen tasaisten avausneljännesten jälkeen Kouvottarien hyökkäyspeli notkahti ja Catz pääsi lupaavaan johtoasemaan. Päätösneljänneksellä kouvolalaisryhmitys sai kuitenkin peliinsä uudenlaista virtaa ja nousi Kaisa Lindin (5/3/1) kolmen pisteen pussituksella johtoasemaan kun pelikellossa tikitti vajaa viisi minuuttia. Kouvottaret oli loppusekunneilla voitossa kiinni, mutta Catzin tehosentteri Aleighsa Welch ratkaisi loppunumerot vapaaheittoviivalta kotijoukkueen eduksi.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana näki, että Catzin peli ei ollut vielä pudotuspelikuosissa, mutta paranee varmasti.
– Hyvä voitto ja etenkin tässä tilanteessa, jossa runkosarjan voitto on jo varmistettu. Pelistä nähdäkseni puuttuu jokin viimeinen lataus. Kestää 13–14 sekuntia, ennen kuin saadaan hyökkäyspäässä peli käyntiin. Puolustuksessa teimme suurimman osan ajasta hyvää työtä. Uskon, että olemme kuitenkin parin viikon päästä valmiita, kun pudotuspelit käynnistyvät osaltamme.

 

Welch (21/16/5) oli tupla-tuplallaan Catzin tehokkain pelaaja. Kouvottarien Brittany Carterin (20/10/5) peli-ilme oli jälleen kerran energinen.

 

Ottelutilastot: Catz–Kouvottaret
 
23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia