Naisten Korisliigassa Veto vierasvoittoon Peli-Karhuista, Huima ja HyPo kotivoittoihin

16.1.2016 Naisten Korisliigan lauantain piti sisällään kolme viihdyttävää ottelua. Vimpelin Veto haki sarjapisteet Peli-Karhujen vieraana lukemin 67-56 (33-19), Huima voitti Pyrinnön kotonaan luvuin 89-80 (50-40) ja Hyvinkään Ponteva voitti kotihallissaan Forssan Alun numeroin 66-57 (38-28).

Anni Kujala urakoi 22 minuuttia, kun ViVe haki sarjapisteet Kotkasta.

Kenya Robinsonin tupla-tupla ja Huiman kotivoitto. Jotkut asiat vain kuuluvat yhteen.

Laura Saarinen pelasi kauden parhaan pelinsä, ollen parketin paras pelaaja HyPon voittaessa Forssan Alun kotonaan. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo

Naisten Korisliigan sarjataulukossa toisella sijalla majaileva Vimpelin Veto jatkoi vakuuttavia otteitaan lauantain kierroksella, kun se voitti sarjajumbo Peli-Karhut vierasparketilla lukemin 67-56 (33-19). Voiton ansiosta ViVe jatkaa sarjataulukossa toisena, kuusi voittoa vimpeliläisiä neljä ottelua enemmän pelannutta Catzia perässä.

Lauantain kamppailun ratkaisu nähtiin kolmannella jaksolla. Ottelun ensimmäiset kaksi jaksoa Vedon kanssa tasaisesti kamppaillut PeKa pysytteli voittotaistelussa mukana puoliajan isolle tauolle asti. Tauolta Steveco Areenan parketille käveli kotiyleisön harmiksi kuitenkin kotijoukkuetta valmiimpi Veto.

Vedon mykistävän dominoiva jakson ensimmäiset viisi minuuttia merkittiin vierailijoille numeroin 18-4, vierailijoiden karatessa ratkaisevaan 51-23 –johtoon. Vierasjoukkueen viiden minuutin repäisyn jälkeen ottelun tempo laski huomattavasti, eivätkä kamppailun viimeiset 15 minuuttia tarjonneet jännitystä enää ottelun avauspuolikkaan tapaan.

Vedon voiton avainhahmona toimi takamies Wilesia Hardy, joka paukutti tilastorivikseen likimain mykistävät 22 pistettä, 20 levypalloa, 4 syöttöä ja 6 riistoa. Hardylle tarvittavaa tulitukea tarjosivat 17 pistettä heittänyt Cori Coleman, sekä Hardyn tapaan tupla-tuplan urakoinut Alexyz Vaioletama (10 pistettä/20 levypalloa/2 torjuntaa).

Kotijoukkue PeKan parhaimmistoon lauantain koitoksessa lukeutuivat 12 pistettä ja 5 levypalloa tililleen kirjauttanut sentteri Matilda Mässeli, sekä 11 pistettä heittänyt laituri Tear’a Laudermill.

Ottelutilastot: PeKa - ViVe

Huiman vahva avausjakso kantoi voittoon

Äänekosken Huima otti tärkeän voiton lauantain kierroksella, kun joukkue kaatoi kotihallissaan Tampereen Pyrinnön lukemin 89-80 (50-40). Voiton turvin Huima nousi sarjataulukossa samaan voittomäärään kuudentena olevan EBT:n kanssa.

Lauantain ottelun kotivoiton alkutahdit lyötiin kahden ensimmäisen jakson aikana. Huiman terävä alku kantoi joukkueen 26-19 –johtoon avausjakson lopulla. Sama tahti jatkui myös ottelun toisella kymmenminuuttisella, jonka äänekoskelaiset veivät nimiinsä numeroin 24-21. Puoliajan isolle tauolle lähdettiin täten Huiman kymmenen pisteen johtoasemassa.

Huiman vauhdikas, korirengasta kohti aktiivisesti suuntautuva hyökkäys tuotti Pyrinnön puolustukselle ongelmia läpi illan ja oli yksi Huiman voiton avaintekijöistä. Vapaaheittoviivalle miltei tuplasti (31-16) vierailijoita useammin päässyt Huima pussitti viivalta yhteensä 12 pistettä vierailijoita enemmän (25-13).

Ottelun toinen puoliaika kulki huomattavasti tasaisimmissa merkeissä. Kotiyleisön suureksi riemuksi Huima piti kuitenkin hermonsa, eikä päästänyt vierailijoita ohitseen Pyrinnön hyvistä yrityksistä huolimatta.

Kotijoukkueen riveistä parasta osaamistaan esittivät 24 pistettä heittänyt ja 8 levypalloa käsiinsä kahminut Camilla Grönberg, sekä kokemuksen tuomalla varmuudella tupla-tuplan urakoinut, ikinuori laituri Kenya Robinson (16/15).

Pyrinnön parhaimmistoon lauantain kamppailussa lukeutuivat urheilullinen takamies Keira Peak 31 pisteellä ja 17 levypallolla, sekä 15 pistettä heittänyt Katri Menna.

Ottelutilastot: Huima - Pyrintö

Hyvinkään Ponteva neljänteen perättäiseen voittoon

Hyvinkään Ponteva saalisti neljännen perättäisen voittonsa Korisliigassa, kun se kaatoi lauantain kierroksella Forssan Alun kotiparketillaan numeroin 66-57 (38-28). Voiton avulla HyPo pysytteli voiton päässä sarjataulukon toista sijaa hallussaan pitävästä Vimpelin Vedosta.

Lauantain kamppailussa HyPon puolustus kantoi joukkueen voittoon. Erityisesti kolmen sekunnin alue oli lauantaina Pontevan hallinnassa molemmissa päissä parkettia, HyPon voitettua kolmen sekunnin alueella tehdyt pisteet luvuin 48-20. HyPo onnistui myös pitämään Alun pelitilanneheitot vaatimattomissa prosenteissa, forssalaisten osuessa vain 29% (15/52) kahden pisteen heitoistaan ja 22% (4/18) bonuskaaren takaa lähetetyistä yrityksistä.

HyPo otti otteluun lentävän lähdön, vieden avausjakson nimiinsä selkein 21-9 –lukemin. Alku löysi pelinsä punaisen langan toisella kymmenminuuttisella, vieden jakson kahden pisteen marginaalilla. Puoliajan isolle tauolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen kymmenen pisteen johtoasemassa.

Pontevan puolustus saneli ottelun tahdin myös toisella puoliajalla, kotijoukkueen pitäessä Alun vain yhdeksässä pisteessä myös kolmannella jaksolla. HyPon 15:n pisteen johto kolmannen jakson jälkeen kantoi kotijoukkueen voittoon ja hyvinkääläisten voittonumerot kirjattiin lopulta lukemin 66-57 (38-28).

- Laura pelasi uskomattoman hyvän itseluottamuspelin kummassakin päässä kenttää. Jos heitämme kolmoset 1/19, mutta voitamme pelin, on sisäpelin todellakin pakko onnistua. Puolustimme myös erinomaisesti, kun Forssa saatiin jäämään 57 pisteeseen, iloitsi HyPon päävalmentaja Tero Niskanen.

HyPon tähti voitokkaassa ottelussa oli sentteri Laura Saarinen, joka urakoi vakuuttavat, Taru Tuukkasen tilastoja muistuttavat 26 pistettä, 15 levypalloa, 5 syöttöä ja 3 torjuntaa. Saariselle tukea antoivat 14 pistettä heittänyt Henna Salomaa, sekä 8 pistettä heittänyt ja 11 levypalloa kahminut Titta-Riina Lepistö.

Vierailija FoAn riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat 16 pistettä ja 8 levypalloa tililleen kirjauttanut Candice Warthen, sekä 15 pistettä heittänyt Precious Bridges.

Ottelutilastot: HyPo - FoA

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.