Naisten maajoukkueelle toinen tappio EM-karsinnoissa

13.8.2005 Naisten maajoukkue kärsi toisen tappionsa EM-karsinnoissa selvin luvuin 52–82 (21–49). Puola otti ammattilaisen varmuudella kaksi pistettä EM-karsintalohkon sarakkeeseensa. Puolalaistähdet Margo Dydek ja Agnieszka Bibrzycka olivat lähes pitelemättömiä avausjaksolla Suomen puolustukselle.

Puola iski heti ensimmäisellä puoliajalla ja repi kymmenessä minuutissa 9-30 johdon itselleen. 213-senttinen Margo Dydek nosteli eleettömästi korin alta koreja Bibrzyckan käyttäessä vapaat heittopaikat kauempaa tarkasti hyväkseen. Suomi ei saanut peliään kuntoon avausjaksolla, näin siis jo Unkarissa koettu heikko avausjakso toistui kotikentällä.

- Jos tietäisimme mikä otteluiden alussa on vikana, niin varmaan tämä ei olisi tapahtunut, totesi maajoukkueen kapteeni Taru Tuukkanen, joka myönsi itsekin pelaamisen 213-senttistä Dydekiä vastaan alkuun tuntuneen oudolta.

- Alku oli uninen ja aikaa meni paljon itseluottamuksen hakemiseen. Meillä ei ollut tarpeeksi uskallusta, mutta toisella puoliajalla peli parani huomattavasti, kommentoi maajoukkueen apuvalmentaja Hilpi Savikko.

Puolalaisammattilaisten kovuudesta kertovat avausjakson tilastot. Dydek heitti 13 minuutissa 10 pistettä ja poimi kuusi levypalloa. Puolestaan kaksi kertaa Euroopan parhaaksi naiskoripalloilijaksi valittu Bibrzycka heitti 20 pistettä erehtyen vain kerran heitoissaan.

Toisella puoliajalla Suomi tiivisti puolustustaan ja pääsi sitä kautta peliin sisään paremmin. Sen huomasi myös Bibrzycka, joka antoi tunnustuksen suomalaisten taistelulle.

- Ensimmäisen erä oli meille helpompi, mutta toisella puoliajalla Suomi pelasi paremmin. Meidän kaikki pelaajat onnistuivat hyvin ja luultavasti seuraavassa ottelussa pelaamme vielä paremmin, kommentoi kentän korkeimman pistemäärän 24 pistettä heittänyt Bibrzycka.

Aggressiivisemman puolustuksen kautta Suomi sai myös hyökkäyspäähän enemmän tehoja. Kolmas jakso pelattiin tasan 15–15. Tosin Puola peluutti joukkuettaan tasaisemmin, esimerkiksi Dydek pelasi koko ottelussa vain 21 minuuttia. Maajoukkueen uusi tulokas Riikka Terävä väläytteli pitkin ottelua osaamistaan. Myös Jenni Laaksonen haastoi kokeneempaa vastustajaa rohkeasti. Viimeinen jakso pelattiin lukemin 16–18. Suomen paras pistenainen oli Taru Tuukkanen 16 pisteellään.

- Tarvitsemme vielä enemmän rutiinia ja harjoittelua. Olen viime vuoden saanut ammattilaisena harjoitella kaksi kertaa päivässä ja olen kehittynyt paljon sinä aikana, totesi Jenni Laaksonen, joka on pystynyt kahdessa viime ottelussa pitämään oman tasonsa kentällä.

Ei mahdoton pideltävä

Suomen Heta Korpivaara oli saanut tehtäväkseen pysäyttää Bibrzyckan. Tehtävä oli vaikea, mutta Korpivaara selviytyi tehtävästään kohtuullisen hyvin.

- On todella hienoa päästä pelaamaan tämän tason pelaajaa vastaan. Otan omaan piikkiini paljon ensimmäiseltä puoliajalta, vaikka aika pahoja skriinejä tulikin vastaan, kommentoi Korpivaara.

- Bibrzycka on todella kova heittäjä ja hänen heittovalmiutensa on todella hyvä, kun hän saa pallon. Ei hän kuitenkaan aivan mahdoton pideltävä ole, jatkaa Korpivaara, joka lähtee seuraavaan otteluun edelleen hakemaan voittoa.

- Nyt meillä ei tosiaan ole mitään paineita ja toivottavasti voimme jotenkin kiusata jatkopaikasta taistelevia Unkaria ja Puolaa, toteaa Korpivaara.

Lahjakkain ryhmä aikoihin

Naisten maajoukkue on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa jatkokarsintaan. Lohkon molemmat joukkueet löylyttivät suomalaisia reippain lukemin. Maajoukkueen päävalmentaja Risto Piipari ei halua kuitenkaan lyödä joukkuetta lyttyyn.

- Voin rehellisesti sanoa, että tämä on lahjakkain ryhmä aikoihin, jota olen saanut valmentaa. Tällä hetkellä vastassa on pelaajia, jotka ovat jo vuosikymmeniä harjoitelleet kaksi kertaa päivässä, meillä ollaan vasta matkalla siihen suuntaan. Jokainen minuutti tällaisia vastustajia vastaan on tärkeitä pelaajille tiellä eteenpäin.

Ottelun tilastoihin tästä.

Suomi kohtaa Unkarin ensi perjantaina 19.8. Karhuvuoressa klo 19:00 alkaen.

Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.