Naisten mestaruus katkolla Peli-Karhuille

24.3.2007 Peli-Karhut piti kotietunsa naisten kolmannessa finaalissa lauantaina Karhulan liikuntahallissa. Kotkalaiset saivat vauhtipelinsä toimimaan voittaen kaukoheittopelissään täydellisesti epäonnistuneen Lappeenrannan Catzin lukemin 81-77. Peli-Karhut on voiton päässä historiansa ensimmäisestä Suomen mestaruudesta ja pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisemista maanantaina Lappeenrannassa.

Kotijoukkue karkasi parhaimmillaan 24 pisteen johtoon, mutta viimeisellä neljänneksellä Catz kuitenkin hiipi kovan prässinsä ansiosta taistelemaan vielä voitosta. Lappeenrantalaiset nousivat parhaimmillaan kolmen pisteen päähän, mutta aika päättyi kotkalaisten iloksi kesken.

Peli-Karhut oli valmiina pelaamaan heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Viime ottelussa avausjaksolla pisteittä jäänyt Maiju Pekkarinen aloitti ottelun onnistuneella kolmosella käynnistäen kotkalaisten iloisen hyökkäyspelin.

Avausjaksolla Catzin avainpelaajistoon kuuluva Kaisa Tuure sai nopeaan tahtiin kolme virhettä, joka vaikeutti vierailijoiden peliä heti alusta lähtien. Toiselle jaksolle mentiin kotkalaisjohdossa 22-14.

Ensimmäisellä puoliajalla Peli-Karhuilta nousi onnistujia esiin monipuolisesti. Joukkue taisteli antaumuksella levypalloista ja pääsi Catzin ohiheittojen seurauksena käyttämään hyödykseen parasta asettaan eli nopeita hyökkäyksiä. Catzin tuskaa lisäsi Tuuren neljäs virhe sekä toisen sentterin Yelena Solovyenan kolmas virhe. Puoliajalle lähdettiin kotkalaisten 41-31-johdossa.

Catzin heitot eivät tahtoneet löytää oikeaa osoitetta. Joukkue ei onnistunut kolmosissaan avauspuoliskolla kertaakaan. Peli-Karhujen korit jakautuivat tasaisesti pelaajien kesken Lisa Leen ja Shanika Freemanin pitäessä parasta tahtia.

Lehtoranta päästi PeKan pälkähästä

Kolmannella jaksolla ottelu näytti jo ratkeavan kotkalaisten hyväksi. Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen komensi suojattinsa toistamiseen jakson aikana aikalisälle Peli-Karhujen kasvattessa johtonsa yli 20 pisteeseen tilanteessa 60-36. Neuvonpidon jälkeen Tuure sai viidennen virheensä. Ennen jakson loppua neljännet virheensä saivat myös Peli-Karhujen Shanika Freeman sekä Ashley Haynes.

Viimeinen neljännes alkoi kotkalaisten 15 pisteen johdossa (63-48). Catz aloitti armottoman takaa-ajon nostaen puolustuksensa koko kentälle. Pallo alkoi polttaa kotkalaisten käsissä Catzin hivuttautuessa yhä lähemmäs. Peli-Karhuilta sivussa olivat Shanika Freeman, Ashley Haynes ja Maiju Pekkarinen viiden virheen rasittamina.

Ottelun viimeinen minuutti käynnistyi Peli-Karhujen yhdeksän pisteen johdossa, joka kaventui 11 sekuntia ennen loppua kolmeen pisteeseen 80-77 Abby Scharlowin korilla.

Nopean Catz-virheen jälkeen viivalle asteli Peli-Karhujen Laura Lehtoranta, kun kellossa oli yhdeksän sekuntia pelaamatta. Lehtorannan hermo piti toisessa vapaaheitoissa. Catzin viimeisen hyökkäyksen heiton kolistessa rautoihin, pääsivät kotkalaiset nauttimaan finaalisarjan toisesta kotivoitostaan.

Peli-Karhuilla on näin mestaruus katkolla maanantaina Lappeenrannan urheilutalolla otteluvoittojen ollessa 2-1.

Peli-Karhujen parhaana palkittiin Ashley Haynes, joka nosteli 22 pistettä ja repi kymmenen levypalloa. Haynesin meriiteiksi voidaan laskea, myös Kaisa Tuuren ulos pelaaminen. Lisa Lee kirjautti tehot 18/6 ja Shanika Freeman 12/10. Jutta Richter nousi myös kaksinumeroisiin lukemiin (11/6).

Catzin kovin pistenainen oli Yelena Solovyena 30 pisteellään, joista suurin osa syntyi ottelun loppupuolella. Levypalloja sentteri repi peräti 22. Abby Scharlow heitti 21 pistettä. Elena Reshetko oli ottelun loppuhetkillä vahvasti esillä. Laiturille kirjattiin 15 pistettä, seitsemän riistoa ja kahdeksan levypalloa.

"Ei oltu yhtään valmiina"

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen ihmetteli joukkueensa apeaa ilmettä varsinkin ottelun alussa. Catz ei saanut heittopeliään missään vaiheessa kunnolla kulkemaan ja terävyys puolustuksessakin parani vasta viimeisellä neljänneksellä. Catz sai 20 kolmen pisteen heittoyrityksellään aikaiseksi vain yhden korin.

- Eilen vielä harjoituksissa virtaa löytyi, joten ihmetellä täytyy, miksi oltiin ottelun alussa aivan jumissa. Lähtökohdat otteluun olivat hyvät, mutta ei oltu itse yhtään valmiita, manasi Koskinen.

Kaisa Tuuren virhevaikeudet sotkivat Koskisen mukaan lappeenrantalaisten puolustuspeliä ja tekivät samaan aikaan Peli-Karhujen hyökkäämisen paljon helpommaksi.

- Tyytyväinen täytyy kyllä olla loppupelistä. Ei luovutettu ja saimme prässin kautta hengen päälle. Hieno finaaliottelu tämä kuitenkin oli, totesi Koskinen.

Suihkukomennuksen saanut ja koko ottelussa vain vajaat 15 minuuttia pelannut Kaisa Tuure harmitteli lyhyeksi jäänyttä peliään.

- Ei tässä itselle hiki tullut kuin alkuverryttelyssä. Emme me virheisiin hävinneet, sillä virheitä tuli Peli-Karhujenkin avainpelaajille. Hieno loppu meiltä, ikävä ettei se ihan riittänyt voittoon, kommentoi Tuure.

- Maanantai on huono päivä voittaa mestaruus, kun kaikilla on koulua ja töitä seuraavana päivänä. Perjantai sen sijaan on todella hyvä päivä, kun meidän abiturienttienkin kirjoitukset ovat ohitse, velmuili Koskinen lopuksi finaalisarjan jatkosta.

"Toinen menee ainakin"

Peli-Karhujen Laura Lehtoranta pääsi ottelun lopussa useaan kertaan heittämään tärkeitä vapaaheittoja. Ottelun ratkaisevissa heitoissa eivät paineet päässeet yllättämään.

- Yritin vain keskittyä heittämiseen ja luotin, että toinen ainakin menee sisään, kertasi Lehtoranta.

Catzin prässin purkaminen sen sijaan oli vaikeaa niin Lehtorannalle kuin muillekin.

- Ruvettiin hätäilemään siinä lopussa. Olisi pitänyt pelata keskelle päin, ei laitoihin, totesi Lehtoranta.

Samoilla linjoilla oli myös Peli-Karhujen päävalmentaja Seppo Kurki, jonka viime hetken ohjeet eivät menneet perille, päinvastoin.

- Meillä on selkeä systeemi, miten prässi puretaan. Vältetään laitoja ja mennään keskeltä läpi. Ihan nappiin ei toteutus osunut. Ollaan pelattu pudotuspeleissä joka toinen päivä, joten tällä tahdilla on ymmärrettävää, että aina ei olla ihan fiksuina, Kurki sanoi.

Kurjen mukaan joukkue otti pienen riskin vaihtaessaan viisikosta parikin pelaajaa, mutta tällä kertaa se kannatti toimivan viisikon löytyessä.

- Olemme hakeneet viisikkoa, joka lähtee juoksemaan. Tempon ylläpitäminen ja kova sulkupeli ovat ainoat keinot, jolla voidaan Catz voittaa. Tänään hävisimme levypallot vain kahdeksalla ja se on mielestäni ihan hyvin meiltä, kiitteli Kurki

Peli-Karhujen oma kasvatti Jutta Richter oli aloituksessa ja pelasi jälleen vahvan ottelun. Samoin Maiju Pekkarinen viidestä virheestään huolimatta nosti tasoaan aiemmista kohtaamisista.

- Tiesin, että jossain vaiheessa Maijun heitto alkaa tippumaan. Jutta puolestaan on noussut arvoonsa, sillä hän ratkaisi meille yhden välierävoiton ja ensimmäisen finaalin. Myös Saara Silvonen on erittäin tärkeä lenkki pelissämme, kertoi Kurki.

Toisin, kuten Koskinen, Kurjen mukaan maanantai on loistava päivä voittaa mestaruus.

- Jos pelataan samalla tavalla kuin viimeksi Lappeenrannassa, niin ei tosiaan voiteta, mutta tietenkin lähdemme sarjaa katkaisemaan. Nämä ottelut ovat aika pienestä kiinni ja hyvin siellä on pelattava, jos aikoo voittaa, jatkoi Kurki.

Neljäs finaali pelataan maanantaina klo 18:30 alkaen. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Urheilukanavalta. Mahdollinen viides finaali pelataan perjantaina 30.3.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.