Pantterit ja BC Nokia naisten SM-finaaleihin

20.3.2005 Naisten Suomen mestaruutta puolustava Pantterit Helsingistä pelaa SM-finaaleissa myös tänä keväänä. Pantterit sinetöi finaalipaikkansa kukistamalla Peli-Karhut vieraissa sunnuntaisessa neljännessä välierässä 83-74 viemällä samalla ottelusarjan nimiinsä 3-1. Vastustajakseen Pantterit saa BC Nokian, joka hieman yllättäen jätti runkosarjavoittaja Äänekosken Huiman mestaruustaiston ulkopuolelle niinikään otteluvoitoin 3-1.

Naisten SM-finaalit käynnistyvät torstaina 31.3. Töölön Kisahallissa. Finaaliotteluiden muut pelipäivät ovat 2.4. ja 3.4. sekä tarvittaessa 6.4. ja 13.4. Panttereille ei lepohetkiä ole luvassa ennen loppuotteluiden alkua, sillä joukkue matkaa Liettuan Vilnaan, jossa pelataan 25.-27.3. Baltian liigan välieräturnaus.  

Sunnuntaina Kotkassa Pantterit otti ohjat käsiinsä jo avausjaksolla. Vauhdissa olivat etenkin kokeneet Susanna Rinta, Lea Hakala ja Heli Roukanoja. Pantterit vei avausneljänneksen nimiinsä 33-25. Puoliajalle päästeltiin Panttereiden johtaessa 53-48, mutta molempien joukkueiden esittäessä hyvää heittopeliä. 

Neljännen välienselvittelyn kuningatar Rinta teki illan 21 pisteestään 14 avauspuoliskolla.  

Ottelun loppupuolella Panttereiden koko kamppailun kestänyt vaihtoruletti alkoi verottaa kotijoukkue Peli-Karhuja. Pantterit oli terävämpi kaksinkamppailu- ja levypallotilanteissa. PeKa teki viimeisen runsaan kahden minuutin aikana kolme pistettä, joista vastasi Auli Nyman ottelun viimeisellä sekunnilla.  

Rinnan lisäksi helsinkiläisjoukkueesta neljä muutakin pelaaja ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin. Saara Eskola hankkiutui vapaaheittoviivalle ja oli tarkka – kaikki kymmenen bonusheittoa pohjaan ja saldona 16 pistettä. Hakala ja Hanna Rotinen pussittivat molemmat 12 pistettä Roukanojan saaliin ollessa 11 pistettä ja saman verran levypalloja.  

PeKa oli tutun tehokolmikkonsa varassa. Nyman tehtaili tehot 23/8, Lindsey Hicks 18/6 ja Reetta Piipari 13/2.  

Ojala johdatti Nokian finaaliin 

Naisten pudotuspeleihin lähdettäessä BC Nokia oli joukkueista ainoa, jolla ei ennestään ollut tilillään SM-mitaleita. Nyt on sekin ”kauneusvirhe” korjattu, sillä nokialaisten kauloihin ripustetaan kauden jälkeen mitalit. Onko mitalit kultaiset vai hopeiset, jää finaalisarjassa ratkaistavaksi.  

Nokia eteni loppuotteluihin hurmiossa. Ratkaisijaksi nousi Reetta Ojala. Fanaattisesti mukana eläneen kotiyleisön riemuksi Ojala upotti kaikki viime minuuttien vapaaheittonsa, jotka käänsivät ottelun lopullisesti BC Nokian eduksi. Vaparit näyttelivät muutenkin suurta roolia, sillä BC Nokia teki ottelussa peräti 15 pistettä enemmän vapaaheittoviivalta kuin vastustaja.  

BC Nokia voitti neljännen välierän lopulta 82-77-lukemin ja nappasi ottelusarjan nimiinsä 3-1. Suunnanmuutos oli nokialaisittain huima, sillä äänekoskelaiset voittivat joukkueiden kaikki neljä kohtaamista SM-runkosarjassa.  

Ojala kokosi ottelussa kaikkiaan 26 pistettä. Slovakki Renáta Kozmonová pussitti 24 pisteestään 17 ensimmäisellä puoliajalla.  

Huiman konkari ja voimapussi Kenya Robinson väänsi 28 pistettä ja kaapi 12 levypalloa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

Näytä lisää vastaavia