PeKa karkasi Huimalta kotonaan

19.11.2011 Kotkan Peli-Karhujen tasainen nousu naisten SM-sarjataulukossa jatkuu. Lauantaina PeKa karkasi päätösjaksolla Äänekosken Huimalta ja hurjasteli lopulta 90–66 (34–34)-voittoon. Illan muut voittajat olivat ToPo ja Espoo Team.

Lotta Richter ja PeKa karkasivat päätösjaksolla Huimalta.

Meriem Eerikinharju nosti ToPon voittoon Jyväskylässä.

Niina Laaksonen oli pitelemätön itsensä FoA:a vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Francois Pethuis & Johan Weckström.

Kotkassa pelattiin sarjapisteistä tasaväkisesti lähes kolmen jakson ajan. Vielä runsas minuutti ennen kolmannen jakson loppua PeKa johti äänekoskelaisia vain pistein 53–49. Seuraavat minuutit olivat kuitenkin silkkaa murhaa Huimalle, kun PeKa sai korihanansa auki ja vei vieraita vastaansanomattomasti pistein 17-0.

PeKan 90-66 (34-34)-voiton vahvimpina taustahahmoina häärivät Becca Bruszewski (24/13), Lotta Richter (20/7), Linda-Lotta Lehtoranta (15/3/6 syöttöä) ja Rashanda McCants (14/9/3 syöttöä/3 riistoa). Maiju Bland heitti Huimalle 15 pistettä.

PeKa ja Huima ovat voittaneet yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kuusi.

Eerikinharju siivitti ToPon voittoon

Jyväskylässä nähtiin kutkuttavan jännittävä taistelu sarjapisteistä, kun HoNsU kohtasi kotonaan ToPon. Kaksijakoisella jaksolla ToPo takoi ensitahdit ja johti avausjakson jälkeen 13–23, mutta HoNsU hallitsi kolmatta jaksoa pistein 19-8 ja oli viemässä ToPoa kanveesiin.

Päätösjaksolla johtoasema aaltoili yhtenään. Ratkaisu nähtiin seitsemän sekuntia ennen loppua, kun ToPon Meriem Eerikinharju ajoi korille, upotti kakkosella pelin tasoihin ja bonusvapaaheitolla helsinkiläiset johtoon. HoNsUn viimeisen heiton epäonnistuttua ToPo vei vierasvoiton 61–62 (29–36).

Eerikinharju (18/7) ja Ellen Nurmi (12/5/4 syöttöä) olivat ToPon tahdittajat. HoNsUn pirtein oli Charlee Underwood (14/9).

ToPo on voittanut yhdeksästä ottelustaan neljä ja HoNsU yhden.

Laaksonen ja Wilson Alun turma Espoossa

Espoossa nähtiin hurjaa heittopeliä, kun Espoo Team kaatoi Forssan Alun iloisella joukkuetyöskentelyllä lukemin 96–86 (56–40). Espoolaiset osuivat kolmen jakson ajan pelitilanneheitoissaan huippuprosentein, ja vaikka Alku kaunisteli lukemia lopussa, espoolaisvoittoa forssalaiset eivät kyenneet horjuttamaan.

Kentän hahmo oli Espoo Teamin sentteri Niina Laaksonen (32/14), joka teki kovaa jälkeä heitoissaan: kakkoset 11/16, vapaaheitot 10/12. Laaksosen lisäksi Laura Wilson (25/5) ja Evita Iiskola (11/14/5 syöttöä) saivat läsnäolonsa tuntumaan forssalaisriveissä. Alun parhaat olivat Kelly Heath (18/4) ja Vanessa House (15/5/7 syöttöä/6 riistoa).

Sekä Espoo Team että FoA ovat voittaneet yhdeksästä ottelustaan viisi.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga