Peli-Karhut ja Espoo United 2-0 –sarjajohtoihin

23.3.2017 Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat torstaina Forssassa ja Kouvolassa. Molemmissa ottelupareissa siirryttiin 2-0 –tilanteisiin, kun PeKa haki 71-62 (40-30) –vierasvoiton Forssan Alusta ja Espoo United haki vahvan päätösjaksonsa turvin 92-81 (45-38) voiton Kouvolasta.

Akilah Sims oli PeKan johtohahmo 33 pisteellään, kun kotkalaiset hakivat toisen puolivälierävoiton Forssan Alusta.

Tabatha Richardson-Smith operoi Unitedille tupla-tuplan kun joukkue otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan Kouvolassa. Kuvat: Kai Kilappa & Matti Koskinen

Kotkan Peli-Karhut otti vahvan otteen paikasta Korisliigan välieriin torstaina Forssassa. Vahvan toisen jaksonsa ansiosta kymmenen pisteen johtoasemassa toiselle puoliajalle lähtenyt PeKa piti ottelun hallussaan vakuuttavalla tavalla ja karkasi 71-62 (40-30) –voittoon kotijoukkue Alusta.

PeKa johtaa nyt puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 2-0.

Ottelun voittotaistelun kannalta lopulta ratkaisevat hetket nähtiin jo kamppailun toisella kymmenminuuttisella. Koko kymmenminuuttisen aikana FoA onnistui PeKan puolustuksen puristuksessa tekemään vain kolme pelitilannekoria ja PeKan 13-2 –jakso venytti vierailijoiden johdon 11 pisteeseen vain reilut kolme minuuttia sen jälkeen kun kotijoukkue oli tasoittanut ottelun.

Tämän jälkeen PeKa piti ihailtavasti ottelun voittotaistelun hallinnassaan, eikä FoA enää kyennyt kuromaan eroa seitsemää pistettä pienemmäksi.

PeKan voiton kivijalkoina toimi tupla-tuplat operoinut kaksikko Akilah Sims – Amanda Lassiter. Sims heitti peräti 33 pistettä ja haki 11 levypalloa, kun taas Lassiter toimitti mukiinmenevän 24 pisteen, 12 levypallon ja 6 koriin johtaneen syötön tilastorivin. Saara Wahlgren oli myös pirteällä pelipäällä, heittäen 4 pistettä, keräten 4 levypalloa ja jakaen niin ikään 4 koriin johtanutta syöttöä.

Alun parhaimmistoon lukeutuivat tupla-tuplan urakoinut Ashley Clark (16/12/3 syöttöä), tehokkaasti esiintynyt Robin Murphy (16/8) sekä puoli tuntia kentällä uurastanut Hanna Vapamaa (6/5/2 syöttöä).

Ottelutilastot: FoA - PeKa

United piti Kouvottaret takanaan

Espoo United on PeKan tapaan vain yhden voiton päässä Korisliigan välieristä. Täyden päivätyön Kouvolassa tekemään joutunut United oli takaa-ajajan asemassa päätösjaksolla, mutta espoolaisten rutiinitaso puski lopulta läpi ja siivitti vierailijat 92-81 (45-38) –vierasvoittoon Kouvottarista.

Ida Myllyojan kolmosella Kouvottaret nousi kotiyleisön suureksi riemuksi pisteen johtoon päätösjakson avausminuutilla. Tämän jälkeen kuitenkin Unitedin ”nuori, mutta kokenut” takakenttä otti homman haltuun. Ellen Nurmi, Saara Sandell sekä Kia Vaalavirta osallistuivat kaikki talkoisiin, kun United kaapusi noin viidessä minuutissa pisteen tappioasemasta 86-72 –johtoon.

Kouvottaret tekivät kaikkensa päästäkseen vielä voittotaisteluun mukaan, mutta aika loppui kotijoukkueelta auttamatta kesken. Unitedin voittolukemat 92-81 sai kunnian viimeistellä vapaaheittoviivalta kellonlyömällä 40:00 espoolaisten urheilullinen laituri Tabatha Richardson-Smith.

Unitedin riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplat möyhineet Richardson-Smith (28/12/4 riistoa) ja Shenita Landry (14/10/2 syöttöä/2 riistoa/2 torjuntaa). Vahvalla pelipäällä olivat myös 12 pistettä heittänyt ja 5 levypalloa kahminut Dionne Pounds sekä 9 pistettä kaaren takaa pommittanut Vaalavirta.

Ulriikka Nuolikoski piti Kouvottarien voittohaaveita elossa 21 pisteellään (3p 5/11) ja sai tulitukea Jacquelin Luna-Castrolta (16/8) sekä Nyshia Hammondsilta (15/6/8 syöttöä/2 riistoa).

Ottelutilastot: Kouvottaret - EU

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.