Peli-Karhut jatkoaikavoittoon Huimasta, myös Veto, Alku ja Catz voitokkaita

13.2.2016 Naisten Korisliigan lauantai piti sisällään neljä viihdyttävää ottelua. Tiukimmille voittokamppailu meni Kotkassa, kun Peli-Karhut voittivat jatkoajan jälkeen Äänekosken Huiman lukemin 96-94 (43-43, 86-86). Vimpelissä Veto oli EBT:tä parempi luvuin 103-52 (50-18), Forssan Alku voitti Tapiolan Hongan kotonaan numeroin 76-59 (34-43) ja Catz otti kotivoiton Hyvinkään Pontevasta lukemin 70-63 (31-30).

Roosa Lehtoranta oli vahvalla pelipäällä kun PeKa otti jatkoajan jälkeen kotivoiton Huimasta.

Cori Coleman oli joukkueensa parhaimmistoa, kun Veto otti murskaavan kotivoiton EBT:stä.

Juta Jahilo ja Forssan Alku saalistivat tärkeät sarjapisteet kotivoitolla Hongasta.

Chandra Harris operoi tupla-tuplan, kun Catz kaatoi kotiparketillaan Hyvinkään Pontevan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis

Peli-Karhut saalistivat jo neljännen perättäisen voittonsa Korisliigassa, kun se voitti lauantain kierroksella Äänekosken Huiman jatkoajan jälkeen lukemin 96-94 (43-43, 86-86). Voitolla PeKa kuroi eron sarjataulukossa kuudentena majailevaan Huimaan yhteen voittoon.

Lauantain trilleri oli läpi ottelun tasainen ja tiivistunnelmainen koitos. Suurimmillaankin ero joukkueiden välillä kasvoi vain kahdeksaan pisteeseen ja johtoaseman muutoksia ottelussa nähtiin yhdeksän kappaletta. Neljännellä jaksolla Huima näytti pitkään karkaavan voittoon, mutta Laura Lehtorannan kolmosilla ja Roosa Lehtorannan vapaaheitoilla PeKa käänsi johtoaseman itselleen numeroihin 86-82 kun jaksoa oli alle puolitoista minuuttia jäljellä.

Camilla Grönbergin lay-up ja Kenya Robinsonin vapaaheitot tasoittivat kuitenkin ottelun ja venyttivät kamppailun jatkoajan puolelle. Jatkoajan aikana Huima näytti jälleen olevan lähempänä voittoa, mutta vähäkorisen viisiminuuttisen aikana PeKa-laituri Deonica McCormickin vapaaheitot tasoittivat ottelun tilanteeseen 94-94 kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. Samoista numeroista lähdettiin PeKan viimeiseen hyökkäykseen 20 sekuntia ennen päätössummeria, eikä McCormick erehtynyt lay-upissaan vaan upotti pelivälineen korirenkaan läpi Steveco Areenan summerin soittaessa ottelun päättymisen merkiksi.

Loppulukemiksi jäivät tulostaululle komeilemaan PeKan komeat 96-94 –voittonumerot.

PeKan parhaimmistoon lauantain kamppailussa lukeutuivat 36 pistettä pussittanut laituri Tear’a Laudermill, sekä 17 pistettä, 8 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä tililleen kirjauttanut ottelun sankari McCormick. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Roosa Lehtoranta (11/4/5 syöttöä) sekä Laura Lehtoranta (16/4/3).

Huiman riveistä kovinta jälkeä teki likimain käsittämättömän tupla-tuplan toimittanut ikinuori laituri Kenya Robinson, joka urakoi äänekoskelaisille peräti 32 pistettä ja 29 levypalloa. Anni Jämsä heitti Huimalle 18 ja Camilla Grönberg 17 pistettä.

Ottelutilastot: PeKa - Huima

Vimpelin Veto murskaavan vahva kotonaan

Vimpelin Veto otti kuudennen perättäisen voittonsa kotiparketillaan lauantaina, kun se kaatoi EBT:n vakuuttavan esityksen jälkeen numeroin 103-52 (50-18). Voitolla Veto kasvatti eron sarjakolmoseen HyPoon kahteen voittoon.

Lauantainen kamppailu ei sisältänyt voittotaistelulle tuttuja jännityselementtejä kovin kauaa, sillä Veto nykäisi ratkaisevan tuntuisen kaulan vierailijoihin jo avausjakson aikana. Kymmenminuuttisen nimiinsä luvuin 26-11 vienyt kotijoukkue kasvatti eroa entisestään toisella jaksolla ja puoliajan isolle tauolle siirryttiin ViVen 50-18 –johtoasemassa.

- Onnistuttiin löytämään hyvä energia heti ottelun alusta lähtien ja saatiin säilytettyä se läpi ottelun. Hyvä peli kokonaisuudessaan ja myös meidän nuoret saivat tärkeitä peliminuutteja, iloitsi ViVen päävalmentaja Jarkko Havu.

Ottelun toinen puoliaika oli isosta kotijohdosta johtuen hieman matalatempoisempaa pelaamista. Päätösjaksolla EBT piristyi, eikä ero enää päässyt kasvamaan, mutta kotijoukkueen voittolukemat kirjattiin silti vastaansanomattomasti numeroin 103-52.

Vedon riveistä parasta osaamistaan esittelivät jenkkilaituri Crystal Bradford (27/7/5 syöttöä), sekä tupla-tuplat urakoineet sentterit Alexyz Vaioletama (13/12/5) ja Elem Andrea Ibiam (19/15). Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Cori Coleman (13/4) sekä Tuulia Timo (16/3).

EBT:n riveistä kaksinumeroisille pistelukemille itsensä onnistui heittämään takamies Lotta Eräkangas (13/4).

Ottelutilastot: ViVe - EBT

Alun toinen puoliaika liikaa Hongalle

Forssan Alku otti toisen perättäisen voittonsa Korisliigassa kaatamalla lauantain kierroksella Hongan kotiparketillaan lukemin 76-59 (34-43). Alku onnistui terävöittämään etenkin puolustuspelaamistaan ottelun toisella puolikkaalla, eikä Honka saanut aikaiseksi kuin 16 pistettä viimeisen 20 peliminuutin aikana.

Voitolla FoA nousi voiton päähän sarjataulukon kolmatta sijaa hallussaan pitävästä HyPosta.

Puoliajalla vielä yhdeksän pisteen takaa-ajoasemassa ollut Alku tuli kolmanteen jaksoon vierailijoita selvästi paremmalla jalalla ja puolustustaan terävöittäneenä. Kolme minuuttia ennen jakson loppua Honka kävi vielä kahden pisteen johdossa Sara Rokkasen hyppyheiton jälkeen, mutta viimeiset kolme minuuttia jaksosta Alku vei nimiinsä puhtaasti 11-0 ja nousi 62-53 –johtoon. Tämän jälkeen Honka ei enää seitsemää pistettä pienemmäksi onnistunut eroa kuromaan.

Alun parhaimmistoon lauantaina lukeutuivat 23 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä nimiinsä kirjauttanut Candice Warthen, 12 pistettä ja 9 levypalloa toimittanut Minna Sten sekä 16 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan operoinut Crystal Leary.

Hongan riveistä terävimmällä pelipäällä olivat 15 pistettä heittänyt Heta Korpivaara, 13 pistettä pussittanut Sara Rokkanen, sekä kahden syötön päähän tupla-tuplasta päässyt Dionne Pounds (11/5/8 syöttöä).

Ottelutilastot: FoA - Honka

Catz voittoon kierroksen kärkikamppailussa

Lappeenrannan Catz osoitti jälleen vahvuutensa, kun se kaatoi kotihallissaan Hyvinkään Pontevan tasaisten vaiheiden jälkeen numeroin 70-63 (31-30). Voitto oli Catzille jo peräti 18:s perättäinen, eikä joukkueen asemaa sarjataulukon kärjessä uhkaa tällä hetkellä kukaan.

Lauantain ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta päätösjakson loppupuolella. HyPon vahva pelaaminen kantoi joukkueen neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria kolmen pisteen johtoasemaan. Catzin Jennifer Schlottin kolmonen tasoitti tilanteen hetkeä myöhemmin, mutta Titta-Riina Lepistön vapaaheiton turvin HyPo nousi jälleen johtoasemaan.

Catz osoitti kuitenkin jälleen kerran sen, miksi joukkue on naiskoripalloilun ykkösnimi vuodesta toiseen. Kotijoukkue tiivisti puolustustaan seuraavien minuuttien aikana ja jauhoi totutulla varmuudella hyökkäyksiään, vieden kahden minuutin jakson nimiinsä numeroin 7-0 ja karkasi HyPon tavoittamattomiin. Ottelun loppuhetkien aikana hermonsa vapaaheittoviivalla pitäneen Catzin voittolukemat kirjattiin lopulta numeroin 70-63.

Hallitsevan mestarin riveistä kovinta jälkeä tekivät 19 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan toimittanut Chandra Harris, vahvan kokonaissuorituksen tehnyt Jennifer Schlott (17/6/5 syöttöä), sekä 15 pistettä heittänyt Chandrea Jones.

HyPon riveistä itsensä esiin nostivat 14 pistettä heittänyt Bria Goss, 11 pistettä ja 7 levypalloa tililleen kirjauttanut Titta-Riina Lepistö, sekä 10 pistettä pussittanut sentteri Taru Tuukkanen.

Ottelutilastot: Catz - HyPo

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.