PuHulle finaalipaikka katkolla, Catz tasoitti välieräsarjan

11.3.2007 Kotijoukkueet pitivät pintansa naisten koripallovälierissä. Vantaan Pussihukat oli ottelun viime minuuteilla jälleen vahvempi ja voitti toistamiseen runkosarjan ykkösen Peli-Karhut, tällä erää lukemin 78-71. Voiton ansiosta vantaalaisille on finaalipaikka katkolla Kotkassa ensi tiistaina. Toisessa otteluparissa Lappeenrannan Catz hyydytti Äänekosken Huiman heittopelin lähes kokonaan ja voitti luvuin 68-51. Catz tasoitti välieräsarjan tilanteeseen 1-1.

Myyrmäen urheilutalolla riitti playoff–tunnelmaa Pussihukkien ja Peli-Karhujen kohtaamisessa. Tasaisena edenneen kamppailun viimeiselle neljännekselle lähdettiin Peli-Karhujen kahden pisteen johdossa (58-56).

Fyysinen taisto huipentui viimeisille minuuteille lauantaisen kohtaamisen tapaan. Kun viitisen minuuttia oli pelaamatta, nosti Heli Roukanoja tilanteeksi 66-64, jonka jälkeen johtoasema ei enää vaihtunut. Lauantaina ottelun ratkaissut Aneta Kausaite vastasi tämän jälkeen hetken yksinään vantaalaisten pisteistä heittämällä kahdeksan pistettä peräkkäin. Kausaite pussitti vapaaheitoilla minuutti ennen peliajan päättymistä tilanteeksi 74-69.

PeKan Shanika Freeman onnistui vielä 52 sekuntia ennen loppua vapaaheitoillaan tuomaan Peli-Karhut kolmen pisteen päähän (74-71). Jännitys tiivistyi, kun Heli Roukanojalla oli mahdollisuus 30 sekuntia ennen ottelun loppua sinetöidä Pussihukkien johto turvalliseen viiteen pisteeseen, mutta molemmat vapaaheitot epäonnistuivat.

Freeman sai mahdollisuuden tuoda kotkalaiset vielä tasoihin, mutta amerikkalaisen epäonnistuneen kolmosen jälkeen kotkalaisille tuomittiin epäurheilijamainen virhe vain 17 sekuntia ennen loppua.

Heidi Kilposen käsi ei tärissyt vapaaheittoviivalla ja hän vei hukattaret tavoittamattomaan 76-71-johtoon.

Ensi tiistaina Peli-Karhut pelaa kotikentällään selkä seinää vasten. Pussihukilla on herkullinen tilanne yllättää runkosarjan ykkönen ja edetä runkosarjan neljänneltä sijalta finaaleihin suoraan otteluvoitoin 3-0.

Heli Roukanoja piti Pussihukkia ottelun alkupuolella pelissä mukana lähes yksinään. Täydet minuutit urakoinut sentteri kokosi 28 pistettä ja repi 16 levypalloa. Myös 40 minuuttia kentällä viihtynyt Kausaite heitti 20 pisteestään kymmenen viimeisellä neljänneksellä ja lisäksi antoi koko ottelussa kuusi syöttöä ja hankki joukkueelleen kymmenen levypalloa.

Kotkalaisten tehoista vastasivat Shanika Freeman (24/7) ja Lisa Lee (22/9).

Suurin ero joukkueiden välillä löytyi vapaaheittoviivalta, jolta kotijoukkue upotti heittonsa 77 prosentin tarkkuudella (17/22) vieraiden laittaessa omansa vain 57-prosenttisesti sisään (8/14).

Kolmas välierä pelataan Karhulan liikuntahallissa ensi tiistaina 13.3. klo 18:30

Catz puolusti Huiman pimentoon

Lappeenrannan Catz onnistui kotikentällään jäädyttämään Äänekosken Huiman hyökkäyspelin lähes täydellisesti. Avausneljännes pelattiin vielä tasatahtiin 16-14, jonka jälkeen toisella jaksolla Catz repäisi eroa. Elena Reshetkon kolmosten siivittämänä puoliajalle siirryttiin Catzin 36-25-johdossa.

Catzin päävalmentajan Tommi Koskisen peräänkuuluttama puolustushurmio jatkui toisella puoliajalla. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä tilanne oli 51-36 ja pelin ote selvästi lappeenrantalaisilla. Viimeisellä jaksolla Huima pääsi parhaimmillaan kymmenen pisteen päähän (59-49), mutta voimat eivät riittäneet sen lähemmäksi.

Catz tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1 ottelun päättyessä 68-51. Catzin onnistuneesta puolustuksesta kertoo se, että Äänekosken Huima ei ole koko kauden aikana jäänyt kertaakaan näin pieneen pistemäärään.

- Ottelu oli erittäin fyysinen, kuten eilenkin. Tänään meille ei tullut yhtään mustaa jaksoa ja pääsimme samanlaiseen puolustushurmioon kuin BC Nokiaa vastaan, kehui Tommi Koskinen suojattejaa.

Koskinen kiitteli niin Kaisa Tuuren kovaa panosta Catzin korin alla kuin pikkuhiljaa täyteen kuntoon takaisin pääsevän Anna Kuokkasen tuomaa energiaa. Tuure haki 16 levypalloa ja kirjautti lisäksi neljä syöttöä kuuden pisteensä ohella. Kuokkanen puolestaan ajoi röyhkeästi korille viimeistellen kahdeksan tärkeää pistettä lappeenrantalaisille.

Catzin paras pistenainen oli Abby Scharlow, joka heitti 22 pistettä. Yelena Solovyena nosteli 17 pistettä ja haki 13 levypalloa. Myös Elena Reshetko petrasi lauantaista heittäen 13 pistettä ja ottaen neljä levypalloa.

Huiman paras pisteiden tekijä oli lopulta Kenya Robinson (13/13). Lonniya Braggin saldo 11/11. Huiman kakkosten heittoprosentti jäi 31 ja kolmosten 19 prosenttiin. Catz osui paremmin niin kakkosissa (42,3 %) kuin kaaren takaa (31,6 %).

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Äänekoskella ensi tiistaina 13.3. klo 18:30.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.