Pyrinnölle ja KTP:lle toiset voitot

3.4.2011 Korisliigassa pelattiin sunnuntaina kolme tasaista puolivälieräottelua. Niiden tuloksena Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket pääsivät voiton päähän välieräpaikoista. Espoon Honka sen sijaan tasoitti Uudenkaupungin Korihaita vastaan voitot 1-1:een. Puolivälierien kolmannet ottelut pelataan tiistaina.

Jeb Ivey oli vedossa, kun KTP kävi kaatamassa Karhun Kauhajoella.

ToPon tiukasta vastuksesta huolimatta Damon Williamsin (keskellä) Pyrintö ylsi voittoon vieraissa.

Corey Belserin Honka tasoitti voiton Korihaita vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

KTP-Basket otti Karhusta toisen voiton 84-82 (42-42) -tuloksella.

KTP johti Kauhajoella suurimman osan peliajasta, mutta Karhu vääntäytyi edelle kolmannen jakson lopulla. Toiseksi viimeinen minuutti alkoi 79-79 -tilanteessa, jonka Jeb Ivey käänsi kolmosellaan vierasjohdoksi. Karhu pääsi vielä pisteen päähän ja sai viimeisessä hyökkäyksessä tasoitusmahdollisuuden, mutta Jerald Fields torjui Vesa Mäkäläisen nurkkaheiton.

- Kumpi tahansa olisi voinut kääntää tasaisen pelin edukseen, mutta nyt me onnistuimme siinä. Karhu pääsi nyt toteuttamaan sisäpeliään paremmin kuin edellisessä pelissä Kotkassa. Meiltä etenkin Clifton Jones oli tänään mainiolla pelipäällä, kehui KTP:n toinen valmentaja Sauli Lanki.

KTP:n tehokkaimpia olivat Ivey 23:lla ja Jones 20 pisteellä.

Jeremiah Wood teki Karhulle 25 ja Walter Baxley 21 pistettä.

ToPo lähellä yllätystä

Torpan Pojat todisti yllätysvalmiutensa suosikki-Pyrintöä vastaan Helsingissä, josta Pyrintö väänsi lopulta 77-76 (40-37) -voiton.

Pyrintö johti peliä lähes koko ajan ja venytti johtonsa suurimmillaan kolmannella jaksolla 11 pisteeseen. ToPo pääsi pisteen päähän toiseksi viimeisellä minuutilla ja myös pelin päätteeksi, jolloin ToPo olisi tarvinnut kahden pisteen korin sijasta kolmosta päästäkseen jatkoajalle.

Damon Williams keräsi Pyrinnölle 22 pistettä ja 14 levypalloa. Antwine Williams heitti 21 pistettä.

ToPosta LaVell Blanchard päätyi 21:een ja Tyray Pearson 18 pisteeseen.

Honka käänsi kirillään

Espoossa Honka tasoitti ottelusarjan Korihaita vastaan 93-90 (52-48) -voitolla.

Korihait johti tasaista peliä kahdeksan minuuttia ennen loppua 72-77 -tilanteessa, josta Honka vei seuraavat pari minuuttia 12-0. Honka pystyi myös pitämään kirillä hankkimansa johdon loppuun asti.

Jamar Wilson heitti Hongalle 22 pistettä. Corey Belser keräsi 21 pistettä ja 13 levypalloa.

Korihaiden tehoparin muodostivat Bojan Sarcevic 25:llä ja Lawrence Wright 22 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.