Pyrintö tasoitti välieräsarjan murskavoitolla

2.5.2009 Tampereen Pyrintö ei jäänyt murehtimaan 15 ottelun mittaiseksi paisuneen voittoputkensa katkeamista Joensuussa keskiviikkona. Toisessa välieräottelussa Tampereella Pyrintö riisui Katajan täysin aseettomaksi ja hemmotteli Pyynikin hallin kotiyleisöä 98-66 (43-31) murskavoitollaan.

Heti puoliajan jälkeen 17 pisteen takaa-ajoasemaan (48-31) joutunut Kataja nousi Petri Virtasen (12/3) kolmella perättäisellä kolmosella kahdeksan pisteen päähän (50-42) kolmannen jakson puolivälissä. Sen lähemmäksi joensuulaiset eivät enää päässeet. Kataja joutui liikuttelemaan palloa tuloksettomasti kaukana korista ison tamperelaiskaartin tukkiessa korinalustat. Pyrintö puolestaan juoksi kotiyleisön hurmoksen siivittämänä kolmannen jakson viimeiset minuutit nimiinsä 18-0.

- Pelissämme oli hirveästi arkuutta ja hirveästi tyhmyyttä. Mentiin Antti Nikkilää päin täysillä, vaikka oltiin puhuttu, että juuri niin ei tehdä, kuittasi Katajan valmentaja Ray Ailus ottelun kulun.

Välieräsarjan avausottelussa korinalustoja mielin määrin hallinnut Kataja oli Pyynikillä täysi vastaantulija. Pyrintö vei ottelun levypallot nimiinsä 47-33 koko joukkueen voimin ja heitti lähietäisyyksiltä erinomaisella 61,2 % tarkkuudella. Katajan isoista pelaajista lähinnä Sami Lehtoranta (18/1) pystyi vastaamaan ajoittain Pyrinnön kovuuteen korin alla.

Katajan viimeistelytaso ei ollut sen korkeampi kaaren takaa: joensuulaiset upottivat kolmen pisteen heittonsa 7/28. Katajan takapelaajien synkkä ilta kulminoitui Larry Blairiin (0/0/3 menetystä).

Pyrintöläisittäin onnistumiset ruokkivat toisiaan ja koko joukkue osallistui talkoisiin molemmissa kenttäpäädyissä. Kentän kovimmista pistemääristä vastasivat Pyrinnön amerikkalaispelaajat Kenny Lowe (21/3), Chris Hester (21/5) sekä Damon Williams (18/9/5 syöttöä). Isosta kalustosta Antti Nikkilä (9/4) ja Olli Ahvenniemi (9/7) pelasivat totutun vahvasti, ja Jari Pulkkinen (9/6) huudatti kotiyleisöä kahdella komealla donkilla.

- Tänään saatiin hyvin stoppeja. Kun me saamme vastustajan hyökkäyksen pysäytettyä, meidän kaverimme ovat aika hyviä lähtemään nopeisiin ja silloin meitä on vaikea puolustaa, hymyili Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Poikola ei myöntänyt, että joukkue olisi tehnyt suuria muutoksia pelikirjaansa keskiviikkoisen 15 pisteen tappion ja lauantaisen 32 pisteen voiton välillä.

- Me emme vain olleet rytmissä ensimmäisessä ottelussa. Nyt me tiesimme, miten tulee pelata. Tästä jatketaan.

Kolmas välieräottelu pelataan Joensuun Areenalla maanantaina klo 18:30.

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja löytyy Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia