Rannikon Varese ryöstöretkellä Roomassa

5.12.2010 22:33 Teemu Rannikon Cimberio Varesen erinomainen syyskausi sai jatkoa sunnuntaina. Varese kesti isäntäjoukkue Lottomatica Roman loppuhetkien rynnistyksen ja vahvisti asemiaan Serie A:n toisella sijalla 89-92 (32-49)-voitollaan.

Teemu Rannikko tuli "suoraan synnytyssairaalasta" kentälle, kun Varese päihitti Lottomatica Roman.

Petteri Koponen heitti Bolognan korkeimman pistesaaliin, mutta Virtus kärsi silti kolmannen peräkkäistappionsa. Kuvat: Ville Vuorinen ja Tomi Kaminen.

Varese oli masentaa roomalaisjoukkueen lopullisesti jo ensimmäisen puoliajan huikealla heittovireellään. Varese upotti kolmen pisteen heittoyrityksensä huikealla 57,1% tarkkuudella (8/14) ja johti tauolla lukemissa 32-49.

Varese johti vielä päätösjakson alussa turvallisen tuntuisesti lukemissa 52-67, mutta roomalaiset rynnistivät Luca Vitalin onnistumisten saattelemana seuraavat minuutit 12-0 kaventaen piste-eron kolmeen. Varese karkasi uudelleen kahdentoista pisteen johtoon, mutta viimeisen kahden minuutin väsytystaistelussa Lottomatica hiipi kahden pisteen päähän.

Ronald Slayn yhden onnistuneen vapaaheiton jälkeen Lottomatican Nihad Deodovic sai mahdollisuuden tasoittaa ottelun. Viime sekunnin heitto kuitenkin osui rautoihin ja Varese pääsi kotimatkalle Roomasta voittajana.

Lauantaina esikoislapsensa syntymää juhlinut Rannikko pelasi Roomaa vastaan 15 minuuttia heittäen viisi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1, vapaaheitot 3/4). Rannikko ehti kirjauttaa tilastoihin myös yhden levypallon, yhden korisyötön ja kaksi pallonmenetystä ennen virhetilinsä täyttymistä.

Varesen tehoista vastasivat Jobey Thomas (27/5/4 syöttöä/3 riistoa) ja Phil Goss (25/2/5 syöttöä). Rooman tehokkaimmat olivat Nihad Deodovic (27/6/6 riistoa) ja Luca Vitali (17/1).

Varese jatkaa Serie A:n jaetulla toisella sijalla Armani Jeans Milanon kanssa. Joukkueet ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Koponen Virtuksen tehokkain tappio-ottelussa

 

Petteri Koponen kuului kentän tehokkaimpiin pelaajiin, kun Virtus Bologna kohtasi Italian Serie A:n sunnuntain sarjakierroksella kotonaan Benetton Trevison. Koposen vahva vire ei kuitenkaan riittänyt, vaan Virtus kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa. Treviso haki sarjapisteet Bolognasta 69-79 (33-34).

Viime viikot polveaan potenut Kennedy Winston johti henkilökohtaisilla ratkaisuillaan Virtuksen 56-52-johtoon päätösjakson avausminuuteilla, mutta bolognalaisjoukkueen korinteko tyrehtyi jakson edetessä.

Treviso vei seuraavan kaksiminuuttisen 12-0 Massimo Bullerin, Alessandro Gentilen ja Donatas Motiejunasin koreilla. Virtus onnistui kuromaan eron Giuseppe Poetan kolmosella kertaalleen kahteen pisteeseen, mutta Treviso onnistui vastaamaan järjestäen Virtuksen kavennuskoreihin.

Virtuksen avaukseen kuulunut Koponen oli pelipäällä keräten 29 minuutissa joukkueelleen 14 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 4/8), viisi levypalloa, neljä korisyöttöä sekä yhden riiston. Koponen lisäksi menetti pallon kolme kertaa ja rikkoi vastustajaa kerran.

Koponen oli 14 pisteellään Virtuksen paras pistemies. Toinen kymmenen pisteen rajan rikkonut bolognalaispelaaja oli Marcelus Kemp (11/3). Trevison tehokkain oli Devin Smith (18/7/3 riistoa), jolle antoi tukea 213-senttinen liettualainen superlupaus Donatas Motiejunas (13/9).

Virtus on voittanut kauden kahdeksasta ottelustaan neljä. Joukkue on tipahtanut tappioputkensa myötä Serie A:n sarjataulukossa jaetulle 7. sijalle Trevison, Montegranaron, Sassarin ja Biellan kanssa.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia