Romania rankaisi Suomea mustista minuuteista

14.9.2006 Suomen naisten koripallomaajoukkueen vaativa EM-karsintaurakka on käynnistynyt kahdella tappiolla. Puhtaalla pelillä lohkon kärjessä etenevä Romania ei jättänyt rankaisematta Suomen sysimustia minuutteja viimeistellen Helsingin Jäähallin tulostaululle 77-64 (45-34) -voittonumerot.

Tappio tiesi käytännössä sitä, että suora EM-kisapaikka ei ole enää Suomen omissa käsissä. Suomi kohtaa vielä ensi viikolla Serbia & Montenegron kotonaan ja Romanian vieraissa, mutta tie lohkon kärkeen alkaa olla jo varsin kivikkoinen.

- 27 pisteen tappio Serbiassa ei ainakaan helpota tilannetta, myöntää Suomen joukkueen kapteeni Reetta Piipari.

Vuoristoradalla

Suomi lähti hakemaan voittoa Romaniasta varsin ennakkoluulottomasti. Kotijoukkue johti peliä parhaimmillaan 19-10, kunnes ne ensimmäiset mustat minuutit olivat tuloillaan. Romania veti kylmästi 16-0 -jakson ja tilanne oli kääntynyt nopeasti vieraiden eduksi.

Suomi tuli kuitenkin uudelleen peliin mukaan kolmannella neljänneksellä siirtyen Piiparin kolmen pisteen heitolla 53-51 -johtoon.

Kunnes oli vuoro niiden jälkimmäisten ja samalla ratkaisevien mustien minuuttien.

Vuoristoradalla liikkunut Suomi sai katkaistua Romania 20-0 -jakson vasta päätösneljänneksen puolivälissä, kun Taru Tuukkanen tähtäsi vapaaheittoviivalta tilanteeksi 55-71. Se oli kuitenkin jo auttamattomasti liian myöhäistä.

- Pelasimme molempien puoliaikojen alut hyvin, kunnes hyökkäyksemme pysähtyi lähes kokonaan. Tosin nukahduksistamme huolimatta pelimme oli jo parempaa kuin Serbiassa, painotti Tuukkanen.

Tuukkanen oli vaisusti heittäneen Suomen tehokkain pelaaja 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Piipari keräsi tehot 16/4.

Oma peli hajosi

Suomi taisteli levypalloissa tasaväkisesti Romanian kanssa, mistä kiitos kuuluu Niina Laaksoselle. Yhdeksän pistettä nostanut Laaksonen repi peräti 18 levypalloa.

Tasaisuus kuitenkin puuttui niin koko joukkueen kuin yksilöidenkin otteista.

- Emme pystyneet pitämään omaa peliämme ja liikettä yllä, eivätkä heitotkaan tippuneet. Pahimpien nukahduksien aikana Romania pääsi lähes kävelemään korillemme, ihmetteli päävalmentaja Hilpi Savikko.

Kävelyvauhdilla ei Romania sentään Suomea pystynyt lopullisesti kaatamaan. Joukkueen tavaramerkki, nopeat hyökkäyksiin lähdöt purivat terävästi myös Helsingissä.

- Olimme valmistautuneet tähän otteluun todella huolella. Painotin pelaajilleni Michaela Mouan puolustamista sekä sitä, että Taru Tuukkaselta on pyrittävä ottamaan helpot heitot pois, kertoi tulokseen tyytyväinen Romanian serbivalmentaja Predrag Vasic.

Romania saikin pidettyä Mouan kahdeksassa pisteessä.

Tuntuvasti tarkemmin heittäneiden voittajien ykkönen oli 21 pistettä tehnyt ja viisi levypalloa napannut Simina Mandache. Täydet minuutit pelannut Maria Pascalau kauhoi 16 levypalloa ja nosti siinä sivussa vielä 14 pistettä.

Suomi pelaa seuraavan EM-karsintaottelunsa ensi keskiviikkona Helsingin Kisahallissa Serbia & Montenegroa vastaan.

Suomi – Romania 64 – 77 (34-45), naisten A-divisioonan EM-karsintaa, Helsinki 13.9.2006

Ottelun täydelliset tilastot, sarjatilanne ja muita tilastoja kv. koripalloliiton sivuilla, ottelutilastoihin suora linkki tässä.

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.