Roosa Kososen vapaaheitot toivat Catzille voiton - pisteille myös PeKa, Honka sekä HBA

10.11.2018 20:51 Naisten Korisliigan seitsemäs kierros pelattiin loppuun neljällä ottelulla. Catz venyi niukkaan voittoon Forssan Alusta, ja PeKa vei Kymenlaakson Derbyn voiton nimiinsä Kouvottarista. Vimpelin Veto joutui poistumaan ilman ensimmäistä vierasvoittoaan Hongan pitäessä kotietunsa, ja HBA sai ensimmäisen vierasvoittonsa ToPosta.

Roosa Kosonen oli ratkaisevassa asemassa Forssan Alkua vastaan. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannassa käytiin juuri niin tasainen kamppailu, kuin ennakkoasetelmien valossa saattoi odottaa, kun vastaan asettuivat sarjan top-viisikkoon kuuluvat Catz ja Forssan Alku. Forssalaiset kiusasivat kissalaumaa aina viimeisille sekunneille asti, mutta lopulta Catz vei voiton vain kahden pisteen erolla 77-75 (35-31). Catzille voitto oli balsamia haavoihin, sillä viimeksi joukkue nähtiin tositoimissa puolitoista viikkoa sitten, jolloin kohtaloksi koitui kirpaiseva tappio viimeisellä sekunnilla EBT:lle.

-Hyvä asia on, että kun muutamia asioita korjaa, peli on aika ajoin hyvällä mallilla. Levypallopeli on edelleen ongelma, mutta menetysten vähäinen määrä on puolestaan hieno asia. Kokonaisuutena pelasimme tänään ihan hyvin ja olen tietysti iloinen voitosta, Mika Haakana summasi.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Roosa Kosonen (8/5), joka hankki itselleen vapaaheitot vain 40 sekuntia ennen päätöstä. Kun toinen heitto upposi pussiin, oli Catzin voitto tosi asia. Lappeenrantalaiset olivat hienoisesti niskan päällä läpi ottelun, ja viimeisen jaksoon lähdettiin Catzin 14 pisteen johtoasemassa. Forssan Alku ei tästä kuitenkaan lamaantunut, vaan kuroi eroa umpeen tasaisesti Mia Loydin (29/18) pitäessä joukkuetta mukana vaikeilla hetkillä. Alku pakotti Catzin rikkomaan omassa hyökkäyspäässään, ja viimeisen toiveen voitosta vierasjoukkueelle antoi Hanna Vapamaan kolmonen reilu minuutti ennen ottelun päättymistä, joka toi joukkueet tasoihin.

-Ensimmäiset 33 minuuttia emme pelanneet omaa peliämme. Viimeisen seitsemän minuutin aikana aloimme kuitenkin ottaa vastustajaa kiinni, ja pelasimme paremmin myös joukkueena, Hanna Vapamaa tuumi ottelun jälkeen.

Catzin kokoonpanosta Aleigsha Welch oli totutun kova korin alla. Welch nikkaroi 23 pistettä, nappasi kymmenen levypalloa, ja teki siinä ohessa myös viisi koriin johtanutta syöttöä. Sydney Wallace paukutti 22 pistettä ja syötti neljä namupassia, ja Petra Noponen puolestaan heitti kahdeksan pistettä ja taisteli kahdeksan levypalloa.

Loydin ohella Forssan joukkueesta edukseen urakoi Hanna Vapamaa, joka osui kolmen pisteen kaaren takaa käsittämättömät kuusi kertaa. Vapamaa upotti lopulta yhteensä mehevät 18 pistettä. Meral Bedretdin urakoi lukemat 10/7/4. Päävalmentaja Risto-Matti Rousku ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa otteisiin pelissä:

-Melko kaksijakoiset mietteet. Olen todella ylpeä lopun taistelusta, mutta toisaalta pettynyt ensimmäisiin 33 minuuttiin. Keskiviikon ottelu painoi vielä ehkä vähän jaloissa.

Ottelutilasto

PeKa selvään voittoon Kymenlaakson Derbystä

Kymenlaakson kamppailussa kotkalaiset olivat tyly emäntä Kouvottarille. Summerin soidessa lukemat taululla olivat murskaavat 85-47 (43-17). PeKan alkupelit sarjassa lähtivät yskähdellen käyntiin, mutta nyt joukkue on onnistunut kasaamaan rivejään ja voitto oli sarjassa kuudentena oleville kotakalaisille toinen putkeen. Kouvottaret ovat kärkkyneet sarjassa neljän parhaan joukossa, mutta tappio oli joukkueelle toinen peräkkäinen.

Jo toisen jakson alussa PeKa otti kentällä käskyvallan ja teki Kouvottarien pelistä vaikeaa. Kouvottaret jäivät pahasti telineisiin, josta todisteena vain neljä pistettä, jotka kouvolalaiset saivat aikaseksi toisen jakson aikana. Kotijoukkue piti puolustuksessaan huolen siitä, ettei kolmen sekunnin alueelle ollut asiaa, jonka johdosta vierasjoukkue joutui tyytymään kehnoihin heittoihin. Peli Karhut heittivät selvästi paremmilla osumatarkkuuksilla läheltä ja kaukaa, sekä kahmivat itselleen suuriman osan levypalloista, eikä pelin lopputuloksesta jäänyt näin ollen jossiteltavaa.

-Alkupeli oli vaikea, mutta sitten saimme puolustuksen kautta pelimme aukeamaan. Puolustamisemme oli tänään kauden parasta ja onnistumisia tuli laajalta rintamalta, se kertoo rosterimme laajuudesta, Linda-Lotta Lehtoranta niputti.

Linda-Lotta Lehtoranta oli tarkalla heittopäällä viimeistellen 18 pistettä heittäen kolmosensa kelpo 50 prosentin tarkkuudella. Ashli Payne tykitti tupla-tuplan (15/19), ja Brittany Starling tilastoi lukemat 15/8.

Kouvottarien aikaan saavin pelaaja oli Cammille Zimmerman, joka heitti 18 pistettä. Claire Lamunu taisteli jälleen joukkueensa puolesta korin alla ottaen 12 levypalloa ja upottaen 14 pistettä.

-Selkärankamme katkesi tänään ja lopetimme pelaamisen aina ohiheittoihin, jolloin PeKa pääsi juoksemaan omaan päätyynsä. Päivän pelistä ei jäänyt seliteltävää, pettynyt joukkueen luotsi Mika Hartonen kommentoi.

Ottelutilasto

Honka piti kotietunsa Vimpelin Vetoa vastaan

Tapiolan liikuntahallilla käytiin tasaista kamppailua Hongan ja Vimpelin Vedon väillä. Yhdeksäntenä sarjassa ollut Honka osoitti sisuuntumisen merkkejä voittamalla seitsemäntenä sarjassa olleen ViVen lukemin 76-64 (30-23).

Honka voitti kaikki neljännekset ja piti vierasjoukkuetta koko ottelun käsivarren mitan päässä. Juoksuvoimainen ViVe pääsi rokottamaan Honkaa paikoin nopeilla hyökkäyksillään ja riistoillaan, mutta kotijoukkue hyötyi huomattavasti paremmasta tarkkuudestaan kaukoheitoissa. Honka myös napsi levypalloista suurimman osan, sekä pelasi joukkueena hitsautuneemmin hyökkäyspäädyssä.

Hongan Sidney Cook oli jälleen vastustajalleen armoton tupla-tuplallaan 27/17. Cookin aisaparina toimi Alexyz Vaioletama, joka mätti 25 pistettä ja kauhoi kymmenen levypalloa. Roosa Lehtorannan heittokäsi puolestaan haki jälleen upotuksia tarkasti (11/5s.)

Vimpelin Vedon muhkeimmasta pistetilisitä vastasi Amy Griffin. Griffin viimeisteli 19 pistettä ja repi kahdeksan levypalloa. Alisia Jenkins sekä Donnaizha Fountain olivat myös hyvällä peliotteella parketilla. Jenkins tilastoi numerot 17/10 ja Fountain 16/5s.

Ottelutilasto

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailun voitto HBA:lle

ToPon ja HBA:n välillä käytiin vaiheikas paikalliskamppailu Munkkiniemessä. Sarjanousija ToPolle oli jälleen jaossa katkeraa kalkkia, kun HBA nousi lopulta pelin voittajaksi numeroin 79-89 (37-53). Kahdeksantena sarjassa ollut HBA sai voiton myötä kauden ensimmäisen vierasvoittona.

HBA käväisi ottelun edetessä paikoin reiluissakin johtoasemissa, mutta ToPo piti päänsä kylmänä, eikä päästänyt vierasjoukkuetta liian pitkälle karkuun. Laura Juholan (14/6) kolmonen toi joukkueen viimeisen jakson puolivälissä jo tasoihin, mutta tällä kertaa kotijoukkueen puhti ei riittänyt voittoon nousemiseen HBA:n onnistuttua oikeissa paikoissa omassa päädyssään. Voitetut levypallot soivat vierasjoukkueelle enemmän heittoja, ja HBA paukutti peräti 11 kolmosta ToPon osuessa neljä kertaa.

Sara Bejedi oli joukkueelleen korvaamaton pussittamalla 26 pistettä ja syöttämällä seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Pelipaikastaan huolimatta takamies myös rohmusi peräti 11 levypalloa. Bejedin tutkaparina hääri jälleen Awak Kuier numeroin 21/11.

Landondra Johnson oli vastustajille vaikeasti pideltävä, josta osoituksena 24 pistettä ja seitsemän levypalloa. Ida Myllyoja pelasi myös kelpo pelin nikkaroimalla 14 pistettä joukkueelleen.

Ottelutilasto

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia