Runkosarjan voitto yhä vahvemmin kahden kauppa

17.1.2007 Korisliigan runkosarjan voiton tavoittelu näyttää tiivistyvän kahden joukkueen kamppailuksi. Tämä oletus vahvistui keskiviikkokierroksella, kun sarjaa johtava Joensuun Kataja voitti kotipelissään Namika Lahden 98-86 (45-37) ja sarjakakkonen Espoon Honka päihitti KTP Basketin 91-87 (44-40).

Sarjataulukossa kolmantena olevat lahtelaiset jäivät tappiollaan jo 14 pisteen päähän Katajasta. Vaikka runkosarjasta on vielä 18 kierrosta jäljellä, on noin ison eron kiinni kurominen erittäin vaikeata.

Kataja johti peliä ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen koko ajan. Lahtelaisten kiri kantoi viimeisellä jaksolla parhaimmillaan kuuden pisteen päähän.

Sami Lehtoranta keräsi Katajalle 21 pistettä ja Marc Axton 19. Luke Lloyd raapi 18 levypalloa. Namikan tehokkaimpia olivat Augenijus Vaskys 19:llä ja Sidney Holmes 17 pisteellä.

Toinen runkosarjan voiton tavoittelija on Espoon Honka, joka piti eron kärki-Katajaan vain neljän pisteen suuruisena voitettuun kotipelissään KTP:n täpärästi 91-87 (44-40).

Tasainen peli ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, kun ensin Jukka Matinen vei kolmosellaan Hongan 89-84 -johtoon, mutta KTP:n Jermaine Spivey kuittasi 89-87:ään. Viimeiset pisteet heitti Hongan Petteri Koponen vapaaheitoilla yhdeksän sekuntia ennen loppua.

Matinen heitti Hongalle 22, Kimmo Muurinen 18 ja Koponen 17 pistettä. Andre Foreman oli KTP:n tehokkain 27 pisteellä. Jerald Fields teki 25.

Porvoon Tarmo otti maukkaan kotivoiton, kun sarjataulukossa neljä pykälää korkeammalle ollut ToPo kaatui reilulla erolla 98-80 (39-42).

Tarmo alkoi pohjustaa voittoaan kolmannen jakson alussa, jonka jälkeen ToPo ei enää päässyt edelle.

Tarmon voimakaksikon muodostivat Ryan McDade 29:llä ja Chris Hester 28 pisteellä. ToPosta samoille lukemille ylsi vain Logi Gunnarsson 24 pisteellä.

Pyrintö ja Korihait yllättivät vieraissa

Kierroksen yllätyksestä vastasi Tampereen Pyrintö hakemalla Kouvolasta 79-99 (33-54) -voiton Kouvoista.

Vierasvoitto ja etenkin sen suuruus yllättivät, vaikka Pyrintö olikin jo voittanut neljä tämän vuoden ensimmäistä peliään. Ulkomaalaispelaajiaan tiuhaan vaihdelleelle Kouvoille tappio oli jo kuudes seitsemässä viime pelissä.

Alusta loppuun peliä johtanut Pyrintö karkasi jo toisella jaksolla suurimpaan johtoonsa 26 pisteen erolla.

Kovalla prosentilla heittänyt Pyrintö upotti peräti 18 kolmen pisteen koria, joista 31 pistettä haalinut James Wright nakkasi kuusi. Hänen lisäkseen Pyrinnön jo tutun tehokvartetin muodostivat Eric Washington 22:lla, Dennis Harrison 18:lla ja Mike King 17 pisteellä.

Kouvojen kuudesta vieraspelurista vain Roberto Gittensiltä löytyi tehoja 28 pisteen verran.

Toisen yllätysvoiton haki Uudenkaupungin Korihait päihittämällä vieraspelissään Team Componentan 81-91 (35-39).

Korihait otti pelin haltuunsa toisella jaksolla, jonka jälkeen Karkkila ei päässyt enää johtoon, vaikka Korihaiden kolmannen jakson 16 pisteen johto kutistui loppurutistuksessa välillä viiteen pisteeseen.

Vain seitsemällä pelaajalla matkassa olleen Korihaiden voiton arvoa nosti se, että joukkueen sairaslistalla olivat liigan korikunkku Ed Nelson sekä ykköstakamies William Copeland. Esiin nousivat Antero Lehto ja Niilo Lehtilä heittämällä viisi kolmosta mieheen ja tekemällä kauden ennätyspisteensä 20 ja 19. Korihaiden tehokkain oli Ronald Yates 23 pisteellä. Chris Davis teki Karkkilalle 26 ja Henry Harrison 15 pistettä.

Kierroksen suurimman voiton otti Lappeenrannan NMKY, joka kuritti kotipelissään Vantaan Pussihukkia 84-54 (48-24) -lukemin.

LrNMKY oli joulutauolla pudotuspeliviivan alapuolella, mutta nyt mestaruuden puolustaja nousi neljännellä peräkkäisellä voitollaan jo kuudenneksi.

Kotivoittoa edesauttoi PuHun tehottomuus, kun vantaalaiset tekivät kolmella ensimmäisellä jaksolla vain 30 pistettä. Näin ero repesi jo murskaavaksi 70-30 -tilanteessa.

Michael Cuffee heitti LrNMKY:lle 23 pistettä ja Andrew Hunter 18. PuHun tehokkain oli Bilal Salaam 15 pisteellä.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.