Saunders ja Hezekiah täydentävät Kataja Basketin rivejä

28.8.2017 Hallitseva Korisliiga-mestari Kataja Basket on kiinnittänyt kaksi uutta amerikkalaispelaajaa. Joukkueeseen liittyvät 196-senttinen Wesley Saunders, 24, sekä 206-senttinen Matthew Hezekiah, 25.

Erinomaiset meriitit omaava Saunders saapuu ensi kertaa Eurooppaan pelattuaan kaksi ensimmäistä ammattilaiskauttaan NBA:n D-liigassa. Myös Hezekiah loisti yliopistoaikoinaan, mutta kolmivuotinen ura ammattilaisena on tähän mennessä ollut hieman kuoppainen. Hänen sopimuksessaan on koeaika.

Saunders valmistui keväällä 2015 Harvardin yliopistosta ja hänen ammattilaisuransa käynnistyi toden teolla marraskuussa 2015 D-liigassa New York Knicksin ”reservijoukkueessa” Westchester Knicksissä.

Viime kaudella hän edusti samassa sarjassa Windy City Bullsia, jonka riveissä (46 ottelua) kirjatutetut keskimääräiset tilastolukemat olivat 8,5 pistettä, 5,5 levypalloa ja 3,9 syöttöä.

Saunders oli jo ehtinyt sopia alkavasta kaudesta Saksan Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa, mutta ei läpäissyt paikan päällä suoritettua lääkärintarkastusta. Joukkue reagoi tilanteeseen nopeasti: se vapautti amerikkalaisen sopimuksesta ja pestasi tilalleen sille ennestään tutun pelaajan.

– Keskusteltuani Wesleyn kanssa olen luottavainen sen suhteen, että kuntonsa tulee olemaan riittävän hyvä hänen saapuessaan Joensuuhun, päävalmentaja Greg Gibson vakuuttelee.

– Kyseessä on vahvarakenteinen pelaaja, joka tuo meille juuri niitä ominaisuuksia mitä pelipaikaltaan tarvitsemme: korinteko- ja levypallovoimaa, puolustustaitoa. Huomionarvoista on myös kykynsä syöttää palloa.

Matthew Hezekiah valmistui South Carolina State -yliopistosta 2014. Hezekiah siirtyi marraskuun 2014 lopulla Tsekkiin, sen pääsarjajoukkue BK Pardubiceen. Toisella ammattilaiskaudellaan (2015-16) hän piipahti Japanin ykkösliigassa ja viime kaudella hänen osoitteenaan oli Marokko.

– Jos pelaisimme ainoastaan Korisliigaa, olisimme varmasti valinneet sisäpelaajan jo aiemmin, mutta koska tarvitsemme europelejä varten riittävän kookkaan kaverin, olemme halunneet seurata markkinoita mahdollisimman pitkään, Gibson kertoo.

– Tämän pidemmälle emme tässä kohtaa voineet enää odottaa, päätös oli tehtävä. Matthew tulee aluksi koeajalle eli otamme hallitun riskin.

– Tarvitsemme häneltä ennen kaikkea vahvoja screenejä, niistä päättäväistä korille ”rollausta”, levypallotaistelua. Matthew tietää tämän ja nyt katsotaan mitä hän pystyy mukanaan tuomaan.

Katajan sopimustilanne:

Takamiehet: Emil Djeen, Johannes Lasaroff, Damier Pitts (USA), Ilari Seppälä
Pienet laiturit: Jesse Niemi, Alex Marzette (USA)*
Yleispelaajat: Wesley Saunders (USA)
Isot laiturit/sisäpelaajat: Matthew Hezekiah (USA)**, Tommi Huolila, Mikael Kauhanen, Alex Murphy, Atte Perttu, Vesa Mäkäläinen
Valmentajat: Greg Gibson, Tuomas Oja

* Koeaika 3.10.2017 saakka
** Koeaika 27.9.2017 saakka

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia