Seuraihmisten tyytyväisyys Eteläisen alueen toimintaan jälleen kartoitettu

19.5.2004 Eteläinen alue toteutti huhtikuussa tyytyväisyyskyselyn liittyen menneen kauden toimintaansa. Aluehallitus käsitteli omilla kehittämispäivillään tuoreeltaan kyselyn tuloksia ja linjasi samalla lähiajan suurempia ja pienempiä kehittämishankkeita.

Kyselyn toteutus

Alueen tyytyväisyyskysely toteutettiin nyt toisena vuotena peräkkäin. Kysely toteutettiin Koris.net-sivustolla ja tieto kyselystä lähettiin vastaajille sähköpostin välityksellä. Vastauksia saatiin tänä vuonna peräti 169 kappaletta. Taustatietona vastaajilta kerättiin heidän roolinsa koripallossa sekä pääasiallinen toimintakenttä. Suurimmat vastaajaryhmät olivat joukkueenjohtajat (101 kpl ) ja valmentajat (71 kpl). Vastaajat jakautuivat varsin tasaisesti aikuisten, tyttöjen ja poikien toiminnassa mukana oleviin.

Kyselyn tulokset

Kyselyn tulokset ja yhteenvedot ovat kokonaisuudessaan nähtävillä Power Point- muodossa:

Kyselyn perusteella alueen toimintaan ollaan yleisesti ottaen varsin tyytyväisiä. Etenkin aluetoimiston palvelualttius, ammattitaito ja tavoitettavuus herättää varsin suurta tyytyväisyyttä. Aluepäällikkö Ulla Karlsson nauttii alueen seuroissa erittäin suurta luottamusta ja myös uusi nuorisopäällikkö Marika Vilanen on onnistunut hyvin astumaan suuriksi epäiltyihin saappaisiin.

Lasten ja nuorten kilpailutoimintaan tehdyt muutokset näyttävät kyselyn tulosten perusteella oikeansuuntaisilta. Tyytyväisyys kilpailutoimintaan on parantunut vuoden takaisesta selvästi, mutta edelleen etenkin vapaa pelaaminen eri divisioonatasolla saa kritiikkiä osakseen. Myös tyytyväisyys ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen on noussut vuoden takaisesta selvästi. Ohjaaja- ja valmentajakoulutuksen kehittämistyötä on kuitenkin syytä jatkaa.

Onnistumisten vastapainoksi tyytyväisyyskyselystä nousi esiin myös selviä ongelma-alueita. Eniten tyytymättömyyttä herättänyt osa-alue tämänvuotisessa kyselyssä oli aluevalmennus. Etenkin tyttöjen aluevalmennus saa osakseen voimakasta kritiikkiä. Aluevalmennusjärjestelmän toimintaperiaatteita, yleisiä järjestelyjä sekä valmennuksen tasoa onkin syytä arvioitava kriittisesti saadun palautteen perusteella.

Aluevalmennuksen ohella tyytymättömyyttä herätti tulospalvelun toimivuus. Myöskään alueen kehittämistoiminta ja sen suunta ei herätä varauksetonta tyytyväisyyttä. Kehittämistoiminnan suhteen erotuomaritoiminnan kehittäminen nousi tuloksissa aluevalmennuksen ohella negatiivisessa mielessä esiin.

Tulevat painopisteet

Aluehallitus kokoontui toukokuussa aluetoiminnan kehittämispäiville. Kehittämispäivillä aluehallitus käsitteli kyselyn tuloksia ja linjasi kehittämishankkeita tuleviksi vuosiksi.

Yhdeksi keskeiseksi kehittämishankkeeksi valittiin aluevalmennuksen parantaminen. Aluevalmennuksen kehittämisestä vastaa nuorisopäällikkö Vilanen ja tavoitteena on, että vuoden 2005 aluevalmennus on toimintaperiaatteiltaan, järjestelyiltään ja valmennukseltaan selvästi nykyistä parempaa.

Kilpailutoiminnan suhteen kehittämishankkeiksi valittiin tulospalvelun kuntoon laittaminen sekä nuorten sarjajärjestelmissä olevien epäkohtiin puuttuminen. Tulospalvelun suhteen keskeiseksi nousee sarjavastaavien valinta ja sitoutuneisuuden varmistaminen. Jatkossa tulokset pyritään päivittämään kaikkien sarjojen osalta vähintään 2-3 kertaa viikossa. Nuorten sarjajärjestelmän suhteen ratkaistavia asioita on eri divisioonatasolla pelaamisen lisäksi ainakin ottelumäärät ja selkeämpien pelisääntöjen luominen divisioonien välillä tippumisiin ja nousemisiin. Myös aluefinaalien keskittämistä on tarpeen miettiä.

Iso ja onnistuessaan suuresti monen seurankin toimintatapoja muuttava kehittämishanke on tuomaritoiminnan tuominen osaksi seuratoimintaa. Hankkeen tarkoituksena on nivoa tuomaritoiminta yhä kiinteämmäksi osaksi seuratoimintaa ja saada seurat kantamaan oma vastuunsa tuomareiden rekrytoimisesta, kouluttamisesta ja tukemisesta. Alueen erotuomariryhmä on nimennyt työryhmän projektin käynnistämiseksi. Kehittäminen on tarkoitus tehdä kiinteässä yhteistyössä alueella toimivien erotuomarikerhojen kanssa.

Omaa tiedotustoimintaansa alueen on tarkoitus kehittää parantamalla kotisivujen hyödyntämistä. Kotisivujen paremman hyödyntämisen varmistamiseksi aluepäällikkö Karlssonin tehtäväksi määrättiin kasata ympärilleen pieni työryhmä, jonka tehtävänä on alueen tiedotus- ja nettisuunnitelman tekeminen sekä toimenpiteiden käynnistäminen.

Kehittämispäivillä ja myös tyytyväisyyskyselyssä esiin nousi myös reilu peli ja hyvät tavat niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Aluehallitus nostikin reilun pelin ja eri toimijoihin kohdistuvan asennekasvatuksen yhdeksi tulevan kolmivuotiskauden tärkeimmäksi kehittämishankkeeksi. Kehitystyön pohjaksi odotetaan Koripalloliiton parhaillaan tekeillä olevaa nuorisotoimintalinjaa ja etenkin sen eettisiä linjauksia.

Timo Mannonen ja Seppo Roponen, tyytyväisyyskyselyn toteuttajat

 
23.1.2024 15:41 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee juniorivalmentajaa

Porvoon Tarmo hakee innokasta ja osaavaa valmentajaa. Tule mukaan kehittämään juniorikoripalloa Porvoossa.

12.1.2024 15:21 Seura tiedottaa

LePyn Pikkusudet-turnaus järjestetään jälleen huhtikuussa

LePyn perinteinen Supermikroturnaus on nyt Pikkusudet-turnaus. Turnaus järjestetään 27.-28.4.2024 Leppävaaran liikuntahallilla. Turnaus on joukkueille yksipäiväinen.

28.12.2023 09:45 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

28.11.2023 13:48 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY järjestää 3x3-turnauksen 26.12.2023 Namika Areenalla

Namika WINTER 3x3-turnaus pelataan Namika Areenalla 26.12.2023. Kokoa oma joukkueesi ja tule haastamaan muita tuoreessa olympialajissa! Turnaus on avoin kaikille.

1.11.2023 09:33 Seura tiedottaa

LePy tarjoaa maksuttoman marraskuun kaikille uusille harrastajille

LePy on Suur-Leppävaaran alueella Espoossa toimiva koripalloseura. Seura tarjoaa toimintaa pienten perhekoriksesta alkaen aina yli 65-vuotiaiden Ladies-joukkueeseen saakka. Meiltä löytyy varmasti sinullekin sopiva ryhmä harrastaa korista!

27.10.2023 09:53 Seura tiedottaa

LePy näkyy Espoon kouluilla - koripallon näytetunneilla lähes kaksisataa koululuokkaa

LePyn järjestämät koripallon näytetunnit ovat Espoon alakouluissa tuttu juttu. Monet opettajat haluavatkin varmistaa luokkansa näytetunnit jo kesällä ja yhteydenottoja tulee pitkin syksyä. Tänäkin syksynä koripallotreeneistä saa nauttia lähes kaksisataa koululuokkaa ja tuhansia oppilaita.

26.10.2023 12:20 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton kauden 2023-24 aluesarjojen ilmoittautumiset avattu

Kevätkauden sarjailmoittautumiset alueen sarjoihin on avattu eLSA-sarjanhallintajärjestelmässä. Ilmoittautuminen kevätsarjaan on mahdollista 3.12.2023 asti. Vain kokonaan uudet joukkueet ilmoittautuvat järjestelmän kautta, sarjaa vaihtavat joukkueet ilmoittavat sarjavaihdoksesta sarjan järjestäjälle.

12.10.2023 14:09 Seura tiedottaa

Tervetuloa tuomariksi Vantaan Energia -turnaukseen!

Vantaan Energia-juniorikoripalloturnaus järjestetään Vantaalla jo 24. kerran 19-21.1.2024. PuHu Juniorit toivottaa sinut tervetulleeksi tuomaroimaan otteluita turnauksessa!

27.9.2023 14:46 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Espoossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Espoossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

22.9.2023 14:04 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY järjestää syyslomaleirejä upouudella Namika Areenalla ja Hotel Arthurin salissa

Helsingin NMKY:n syyslomaleirit järjestetään 2012-2016 syntyneille 16.-20.10.2023 Namika Areenalla Pakilassa ja Hotel Arthurilla Kaisaniemessä.

Näytä lisää vastaavia