Shenita Landry: ”Ei ole muuta tavoitetta kuin mestaruus”

10.2.2017 Naisten Korisliigassa on meneillään tasaisin kausi aikoihin ja vahvasti mukana mestaruustaistossa on runkosarjan toisena majaileva Espoo United. Unitedin tehomoottori on ollut hiljattain tammikuun pelaajaksi valittu Shenita Landry, 29.

Landry on tehnyt tällä kaudella vakuuttavaa jälkeä Unitedin paidassa.

Unitedin tavoitteena on päättää kausi mestaruuteen.

Edellisellä Suomen visiitillään Landryn kausi päättyi hopeamitaliin Peli-Karhujen paidassa. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen.

- Mielestäni sarja on vahvistunut kaudesta 2012-13, kun Peli-Karhut ja Catz olivat joukkueet, joita muut eivät juurikaan kyenneet haastamaan. Nyt kuka vaan voi voittaa kenet vaan, Landry tuumaa.

Kaudella 2012-13 Landry saapui vahvistamaan Peli-Karhuja kesken kauden ja kausi päättyi hopeamitaliin Lappeenrannan Catzin juhliessa Suomen mestaruutta. Tuolla kaudella 188-senttinen sentteri viimeisteli 12,6 pistettä ja 8,1 levypalloa.

Kuluneella kaudella on syntynyt 20,2 pistettä ja 12,2 levypalloa, jolla heltiää sarjan levypallotilaston kärkipaikka.

- Tämä on seitsemäs ammattilaiskauteni ja joka vuosi yritän parantaa peliäni ja toivon sen heijastuvan kentälle. Uskon, että suurin syy henkilökohtaiseen menestykseen tulee joukkueen kautta.

”Reetta on yksi lahjakkaimmista, joiden kanssa olen pelannut”

Unitedilla on laaja kokoonpano täynnä nuoruuden intoa, sekä kokemusta muun muassa Heta Korpivaaran, Dionne Poundsin sekä Reetta Piiparin muodossa.

37-vuotias Piipari otti välivuoden Naisten Korisliigasta viime kaudella Kouvottarien riveissä naisten I divisioonassa, mutta on tehnyt vakuuttavan paluun pääsarjatasolle Unitedin takalinjoilla.

- Reetta on uskomaton pelaaja ja persoona. Heittämällä yksi lahjakkaimmista pelaajista, jonka kanssa olen saanut pelata. Hänen kanssaan pelaaminen on upeaa, kun hän ymmärtää peliä niin korkealla tasolla, Landry suitsuttaa pelintekijäänsä.

Espoo Unitedilla ainoastaan yksi tavoite loppukauteen

- Kausi on mennyt hyvin, emme ole voittaneet jokaista ottelua, mutta meillä on hyvät lähtöasetelmat loppukauteen toiselta sijalta.

Kuten muillakin pudotuspeleihin yltävällä joukkueella, myös Unitedilla on tavoitteena päästä leikkaamaan korisukkaa kauden viimeisen ottelun päätteeksi.

- Uskon, että sarjatasosta riippumatta jokaisella on aina kauteen lähdettäessä mestaruus tavoitteena.

- Jokainen joukkue on yllätysvalmis ja vaarallinen vastustaja tässä sarjassa. Meidän vahvuutemme keväällä tulee olemaan kova työ ja päättäväisyys. Toivottavasti lopputulos on puolellamme.

Kokenut Landry toivoo espoolaisyleisön löytävän katsomoihin, kun kamppailu kirkkaimmista tiivistyy.

- Espoo United on kuin yksi suuri perhe  ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Meillä on hienoja faneja ja arvostamme jokaista, joka tulee kannustamaan meitä, hän päättää.

Lisätiedot: Shenita Landry

Henkilöt

 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia