Sparliiga palaa tositoimiin joulutauolta Lappeenrannan komennossa

4.1.2005 Koripallon Sparliigassa on vedetty henkeä reilun parin viikon ajan ja on aika palata normaaliin päiväjärjestykseen. Joulutauon jälkeen tositoimiin päästään keskiviikkona (5.1.) viiden ottelun voimalla. Sarjakärjessä on kevätkierrokselle lähdettäessä Lappeenrannan NMKY, jolla on allaan peräti yhdeksän ottelun voittoputki.

Lappeenrantalaisten voittoputki joutuu heti koetukselle, sillä se kohtaa lähiviikkoina ainoastaan sarjan kärkipään katraita. Keskiviikkona LrNMKY saa vieraakseen Namika Lahden ja maanantaina (10.1.) se matkaa Kouvojen vieraaksi TV-peliin. Urakka jatkuu Lappeenrannan osalta kotiottelulla Pussihukkia (12.1.) ja vieraskoitoksella tuoretta Suomen Cup –mestari KTP Basketia (16.1.) vastaan.

- Aikamoinen savotta edessä. Luvassa on kaksi kovaa kotiottelua sekä kaksi kiihkeä paikallispeliä vieraissa. Lähdemme kuitenkin urakkaa kohti levollisin mielin hyvin harjoitellun joulutauon jäljiltä, kertoi LrNMKY-luotsi Mika Turunen.

Lappeenrannan yllä leijuu ainoana kysymysmerkkinä Pasi Riihelän kunto. Korintekijätilaston paras suomalainen teloi 4. joulukuuta pelatussa Vilpas-ottelussa oikean kätensä, johon syntynyt haava tulehtui. Riihelä oli jopa toista viikkoa sairaalahoidossa, kun kuume nousi korkeaksi. 199-senttisen laiturin sairasloma päättyi vasta sunnuntaina, joka ei voi olla näkymättä Riihelän tulevien viikkojen otteissa. Sparliigan korintekijätilastossa Riihelä on ennen kevätkierrosta seitsemäntenä 21,5 pisteen keskiarvollaan.

Hiljainen vuodenvaihde

Sparliigasta on pelattu noin puolet, kun kevätkierros ponnahtaa käyntiin. Panokset ovat hurjat, sillä 13 joukkueen sarjassa pudotuspelivauhdista on pudonnut oikeastaan vain Äänekosken Huima. Tällä hetkellä kahdeksantena sarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla olevan Aura Basketin ja sijalla 12 olevan Korihaiden ero on vaivaiset kuusi pistettä. Kilpailu playoff-paikoista tulee olemaan tiukkaa.

Vieläkin tiukempaa tulee olemaan kisa siitä, mitkä joukkueet onnistuvat välttämään sarjataulukon kolme viimeistä sijaa. Sparliigassa viimeiseksi jäävää odottaa suora putoaminen ja sijoille 11-12 päätyvät sikermät joutuvat karsimaan paikastaan. Vähintään toinen karsija pelaa I divisioonassa ensi kaudella, sillä aiempien päätösten mukaisesti Sparliigan joukkuemäärä supistuu kauden päätteeksi 12 joukkueeseen.

Sparliigan joukkueet suhtautuivat kilpailutilanteeseen varsin maltillisesti, kun seurasiirtoraja vuodenvaihteessa umpeutui. Enää joukkueet eivät voi hankkia apuja Suomessa tai Euroopassa tapahtuvin siirroin, eikä uusia EU-vahvistuksia myöskään enää tällä kaudella nähdä. Joukkueet voivat sääntöjen puitteissa enää ainoastaan vaihtaa tai hankkia uuden EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisen vahvistuksen, joka siirtyy Suomeen Euroopan ulkopuolelta.

Siirtorajan umpeutuessa merkittävimmäksi siirroksi Sparliigassa jäi Korihaiden hollantilaishankinta Harvey Van Stein. Joensuun Kataja toki hankki Stephen Richin korinalusavuksi, mutta hän on viimeksi pelannut Argentiinassa, joten siirto olisi ollut mahdollinen vuodenvaihteen jälkeenkin.

Muutoksia kokoonpanoihin lienee edelleen tulossa, sillä ainakin Kouvojen tiedetään hakevan potkut saaneen Aaron Hoggin tilalle uutta vahvistusta. Vahvistusjahdissa lienee myös Huima, joka hakenee korvaajaa akillesjänteensä joulukuussa katkaisseelle Harry Harrisonille. Uusi vahvistus olisi mahdollinen myös sarjakärki Lappeenrannalle. Suomessa jo pitkään viihtynyt Andre Foreman nimittäin täyttää kriteerit Koripalloliiton kilpailusääntöjen pykälästä, jonka mukaan yli 35-vuotias KELA-kortin omaava ulkomaan kansalainen rinnastetaan Suomen kansalaiseksi. Näin LrNMKY olisi teoriassa vapaa hankkimaan Foremanin ja Matthew Williamsin rinnalle esim. kolmannen amerikkalaisvahvistuksen.

Keskiviikon peleistä kolme Pitkäveto-listalla

Sparliigan pyörähtäessä jälleen käyntiin keskiviikkona (5.1.) tarjoaa Veikkaus otteluihin lisäjännitystä. Se on poiminut keskiviikon viidestä pelistä kolme Pitkävetolistalleen. Seuraavassa Veikkauksen tarjoamat kertoimet otteluille.

Ottelu

 

1

 

x

 

2

LrNMKY – Namika Lahti

 

1,25

 

14,50

 

3,70

KTP – Honka

 

1,35

 

12,50

 

3,15

Pyrbasket - Kouvot

 

1,80

 

12,50

 

2,05

Ottelut käynnistyvät klo 18:30, jolloin käynnistyvät myös kierroksen kaksi muuta ottelua, Korihait – PuHu sekä Aura Basket – Kataja. Kohteita voi pelata keskiviikkona klo 18:25 saakka.

Sparliigan ohjelma ja sarjataulukko

Seuraavassa linkit Sparliigan otteluohjelmaan sekä sarjatilanteeseen.

Sparliigan tilastokärjet

Kevätkierrokselle lähdettäessä Sparliigan eri tilastokategorioiden kärjet näyttävät seuraavalta.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/
 
23.4.2020 08:51 Katsojat

Katsojan opas: Mikä ihmeen pick and roll?

Koripallon katsojan oppaan päivitetyssä versiossa tutustumme koripallon peruspeleihin. Ensimmäisellä kerralla vuorossa on legendaarinen pick and roll, jota käydään lävitse Teemu Rannikon videoiden kautta opastajanaan tuore Suomen nuorten maajoukkueiden päävalmentaja Juha Sten.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

2.3.2017 Katsojat

Osallistu Veikkauksen Korisliiga-kyselyyn, voit voittaa otteluliput

Kaikkien Veikkauksen Korisliiga-kyseluun vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 5 x 2 lipun pakettia vapaavalintaisen korisliigajoukkueen otteluun.

29.9.2016 Katsojat

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

29.9.2015 Katsojat

Korisliiga-kauden 2015-16 infopaketti

Korisliiga-kauden alkuun on enää muutama päivä. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat liikkeellä? Kuka siirtyi kesällä ja mihin? Miten Korisliiga pelataan? Milloin pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset ovat parin klikkauksen päässä.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

Näytä lisää vastaavia