Suomen 15-vuotiaat hakivat oppia Virosta

16.8.2006 Vuonna 1991 syntyneiden eli 15-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti kesän projektinsa viisipäiväiseen leiriin Virossa. Leirin päätteeksi Suomi otti mittaa kahdella joukkueella Viron maajoukkuetta vastaan, tuloksena voitto ja tappio. Viron leirillä vieraili myös huippuvalmentaja Italiasta.

Huhtikuussa alkanut 15-vuotiaiden ensimmäinen maajoukkuekesä sai päätöksen Viroon suuntautuneella leirillä, jossa 24 pelaajan ryhmä leireili viisi päivää. Leirin yksi tarkoituksista oli seurata samalla vuotta vanhempien EM-turnausta, jossa Suomi on esittänyt pirteitä otteitaan. Näin pelureille muodostui jo näkemys siitä millä tasolla heidän tulisi olla vuoden kuluttua.

- Näimme leirin aikana kaksi Suomen peliä sekä kaksi muuta ottelua. Jokaisessa Suomen ottelussa pelaajat oli jaettu ryhmiin ja töitä tehtiin kannustamisen ohessa. Pelaajille tällainen mahdollisuus on harvinainen ja otimmekin opiksemme paljon vuotta vanhempien peleistä, kertoi ikäluokan päävalmentaja Anton Mirolybov.

Yllätysvieras Italiasta

Suomen 15-vuotiaat kokivat leirin aikana myös todellisen yllätysvierailun, kun yhdet joukkueen harjoitukset veti tunnettu italialaisvalmentaja Mario Blasone. Blasone toimii kesän Benetton Trevison scouttina ja on tämän kesän aikana kiertänyt kaikki nuorten poikien EM-turnaukset. Mirolybov sai suostuteltua Blasonen pitämään kahden tunnin harjoitukset teemanaan henkilökohtainen puolustus. Sessio teki vaikutuksen sekä pelaajiin että valmennusjohtoon.

- Pelaajien palaute harjoituksista oli todella hienoa. Nuoret herrat laittoivat itsensä hienosti likoon ja jokaiselta löytyi vielä yksi ekstravaihde näissä harjoituksissa, Mirolybov kertoi.

Kairossa seurajoukkuetta valmentava, monta Italian nuorta maajoukkuetta valmentanut Blasone oli mielissään näkemästään.

- Oli silmiinpistävää nähdä poikien asenne harjoitteluun. Tuolla asenteella mennään pitkälle, kun siihen vielä lisätään taitoa, jota tästä ryhmästä kyllä löytyi. Suomessa tehdään hyvää työtä nuorten kanssa, Blasone välitti terveiset suomalaisille.

Tuplamaaottelut Viroa vastaan

Viron-visiittinsä viimeisen vuorokauden aikana 15-vuotiaiden 24 pelaajan harjoitusryhmä jaettiin kahteen joukkueeseen ja molemmat joukkueet pelasivat maaottelun Viroa vastaan.

Ensimmäinen kohtaaminen Suomi A:n ja Viron välillä oli lievästi suomalaisten hallintaa. Suomi puolusti aggressiivisesti ja pystyi vielä ottelun kuluessa kääntämään levypallopelaamisen itselleen. Tuloksena oli ikäluokan ensimmäinen voitto Virosta lukemin 63–52.

Suomi B:tä vastaan virolaiset olivat selvästi sisuuntuneet edellisen päivän tappiosta ja tulivat kentälle hurjalla asenteella. Suomalaiset eivät päässeet tekemään helppoja koreja ja koko hyökkäyspään pelaaminen muuttui vaikeaksi. Viro karkasi ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tavoittamattomaan 18 pisteen johtoon. Suomalaiset jatkoivat kunniakkaasti taistelua ja sai parhaimmillaan kurottua eron kymmeneen pisteeseen. Tämän jälkeen suomalaisten otteissa näkyi väsymys ja Viro oli lopulta selvästi Suomi B:tä parempi lukemin 82-58.

- Nämä kaksi ottelua olivat hyviä näyttämään tietä. Olemme keskittyneet kesän aikana harjoittelemaan puolustusta sekä henkilökohtaista taitoa ja näin ollen hyökkäyspään pelaaminen ei vielä ole parhaimmillaan. Varsinkin ensimmäisessä ottelussa meidän puolustus oli juuri sellaista kuin olemme tavoitelleet. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kesää ja 16-vuotiaiden EM-kilpailuja, summasi Anton Mirolybov.

Viro – Suomi A 52 - 63 (27-34), 15-vuotiaiden poikien maaottelu, Tallinna, Viro 12.8.2006

Teemu Hartikainen    

19

Timi Suovuo

3

Antto Nikkarinen

10

Iiro Vainio

0

Kalle Kouki

5

Juuso Hyvärinen

7

Olli Leikas

3

Juho Helenius

0

Antti Laukkanen

6

Kristjan Rinaldo

4

Jukka Ohtonen

6

Viro – Suomi B 82 - 58 (40-19), 15-vuotiaiden poikien maaottelu, Tallinna, Viro 13.8.2006

Tommi Jalomäki

16

Antto Nikkarinen

0

Sasu Salin

3

Santeri Latvala

0

Niki Halonen

13

Aleksi Laitinen

0

Rami-Eikka Lehtonen

3

Kim Hurtta

2

Kai Niemistö

9

Joni Tapio

11

Henri Koskela

0

Roope Kinnunen

0

Tommi Uuttu

1



Lisätietoja: /maajoukkueet/poikien_maajoukkueet/15-vuotiaat_pojat2/
 
24.7.2017 Maaottelu

Suomen 16-vuotiaat pojat selättivät Bosnia-Hertsegovinan EYOF-avauksessa

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit voitolla, kun avauspelissä Sudenpennut kaatoivat Bosnia-Hertsegovinan lukemin 79-70 (40-35). Suomen ykkönen oli 20 pistettä ja 10 levypalloa kaapinut Thomas Exaucia.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

18.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaat viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen taistellen

Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

16.6.2017 Maaottelu

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilla takanaan ensimmäinen päivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueet ottivat ensiaskeleensa sudenpolulla Kööpenhaminan kutsuturnauksessa perjantaina. Suomi osallistuu turnaukseen sekä tytöissä että pojissa kahdella joukkueella.

19.6.2016 Maaottelu

15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).

18.6.2016 Maaottelu

Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.

21.7.2015 Maaottelu

15-vuotiaat pojat toistamiseen Marciulioniksen koulua parempia

15-vuotiaat pojat voittivat toistamiseen Liettuassa Sarunas Marciulioniksen Basketball Academyn 80-70 (46-27). 15-vuotiaat tytöt taas pelasivat ainoan pelinsä myös Liettuassa pidettävällä leirillä Liettuan 16-vuotiaita tyttöjä vastaan häviten 63-48 (44-21).

20.7.2015 Maaottelu

15-vuotiaat pojat pesivät Marciulioniksen koulun

Suomen 15-vuotiaat pojat voittivat Liettuassa pelatussa harjoitusottelussa Sarunas Marciulioniksen Basketball Academyn selkeästi 85-45 (43-31). Merkittävästi vahvempi ja fyysisempi Suomi pääsi peluuttamaan laajaa rotaatiota ja sai onnistumisia monilta nuorilta Sudenpennuilta.

Näytä lisää vastaavia