Suomen 20-vuotiaat naiset taipuivat lopussa Israelille – 20-vuotiaille miehille tappio Latviasta

21.6.2022 22:40 Maajoukkuekesä saatiin käyntiin 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkueiden osalta tiistai-iltana. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue taipui loppumetreillä Israelille Susi Training Centerissä, kun taas 20-vuotiaiden miesten maajoukkue hävisi vieraissa Latvialle.

Kati Ollilainen oli vauhdissa, kun Suomen 20-vuotiaat naiset saivat vastaansa Israelin Kisakalliossa. Kuva: Ville Vuorinen.

20-vuotiaiden naisten maaottelussa Suomi oli vielä vähän alle kaksi minuuttia ennen loppusummeria pisteen johdossa 70-69, mutta kalkkiviivat olivat Israelin heiniä. Vieraat veivät loppuhetket 0-7 ja Suomi joutui tyytymään 70-76 (39-28) -tappioon.

Päävalmentaja Pekka Salminen toivoi ennakkoon, että Israel pelaa itselleen tyypillistä koripalloa, jossa israelilaiset sotkevat, aiheuttavat hämminkiä ja pelaavat rohkeasti. Sitä myös Suomi sai.

– Saimme juuri sitä, mitä halusimme. Pitkän aikaa he sotkivat peliä, mutta pystyimme vielä olemaan mukana. Sitten he nostivat aggressiivisuuden uudelle tasolle, mihin me emme pystyneet vastaamaan, Salminen kommentoi.

Teresa Seppälä haki Suomelle 9 levypalloa. Kuva: Ville Vuorinen.

Puoliajalle Suomi asteli 11 pisteen johtoasemassa, mutta Israel tuli rinnalle kolmannella neljänneksellä, jonka vieraat veivät 11-21.

– Emme saaneet palloa liikkeelle, menetimme palloa ja kaveri juoksi nopeita. Niin kauan, kun saimme palloa liikkeelle, annoimme helpon syötön, ja vielä toisenkin helpon syötön, niin pääsimme hyville heittopaikoille.

– Kun pelataan suomalaista koripalloa, niin ei meillä ole mitään hätää. Vastapainona, jos pallo hyytyy, niin ollaan vaikeuksissa.

Sudenpentujen peli pyöri pitkälti Henna Sandvikin (21/7/3 syöttöä) ja Kati Ollilaisen (15/7/6 syöttöä) harteilla. Israelilta kovaa jälkeä tekivät Yarden Garzon (23/9/6 syöttöä) ja Eden Zipel (17/9/3 syöttöä).

Saana Kujala (12 pistettä) ylsi kolmantena kaksinumeroisille pistelukemille Suomelta. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomi kohtaa Israelin uudestaan huomenna klo 11:00 Susi Training Centerissä.

> Ottelutilastot


20-vuotiaissa miehissä Latvia tiputti kolmannella neljänneksellä Suomen kyydistä

Suomen 20-vuotiaiden miesten kesän ensimmäinen ottelu pelattiin Riiassa, jossa Latvia osoittautui vielä tänään liian kovaksi palaksi purtavaa. Latvia voitti ottelun loppunumeroin 82-58 (41-32).

– Ensimmäinen neljännes olimme valmiita pelaamaan kansainvälisen tason intensiteetin ja tilannekovuuden. Latvia sai muutaman kovan korin, joilla he voittivat sen neljänneksen, päävalmentaja Petri Virtanen aloitti.

Latvia voitti avausneljänneksen niukasti 23-20, mutta onnistui keräämään toisella neljänneksellä yhdeksän pisteen johdon puoliajalle.

Peli ratkesi jo kolmannella neljänneksellä, jonka aikana kotijoukkue löi taululle tylyt lukemat 21-6.

– He nostivat intensiteettiä ja pelikovuutta pari pykälää ylöspäin. Me jäimme jälkeen. Meille tuli liikaa virheitä putkeen puolustuspäässä ja Latvia pääsi rakentamaan turvallisen 20 pisteen johdon.

Kokonaisuudessaan Suomi heitti kehnosti: 28 yrityksestä kaaren takaa tiensä sukan pohjalle löysi vain kolme.

– Saimme pallonliikkeellä ihan hyviä heittopaikkoja. Kun on päivä, ettei heitot mene koriin, niin pitää olla valmiina myös hyökkäämään niistä kohti koria. Tyydyimme roiskimaan kolmosia kolmannella neljänneksellä.

Suomen positiivisin esiintyjä oli ensimmäisen maaottelunsa pelannut Teemu Kristeri, joka toi susivirtaa vaihdosta 6 pisteen ja 4 levypallon arvoisesti. Suomen korkeimman pistemäärän heitti Sebastian Lindberg (15/3). Latvialta Toms Skuja (12/3/4 syöttöä) ja Ričards Daniels Vanags (12/6/3 syöttöä) jakoivat pistekuninkaan tittelin.

Suomi kohtaa Latvia uudestaan huomenna klo 16:00.

> Ottelutilastot

 
22.6.2022 20:15 Sudenpennut

20-vuotiaiden naisten Israel-ottelu eilisen toisinto – 20-vuotiaille miehille pisteen voitto Latviasta

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkueiden tuplamaaotteluiden toiset osat pelattiin keskiviikkona. 20-vuotiaat naiset hävisivät toistamiseen niukasti Israelille, kun taas 20-vuotiaat miehet maksoivat kalavelkoja eilisesti ja voittivat Latvian pisteellä.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

16.7.2023 19:48 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaat miehet päättivät EM-kisansa voitokkaasti — 18-vuotiaat pojat pieksivät Latvian Kisakalliossa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue päätti Pohjois-Makedonian Skopjessa pelatut B-divisioonan EM-kisat voittoon ja yhdeksänteen sijaan, kun Sudenpennut voitti päätöspelissä Bulgarian. Suomen 18-vuotiaat pojat voittivat Kisakalliossa vierailleen Latvian.

9.7.2023 22:07 Nuorten EM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaille miehille avausvoitto B-divisioonan EM-kisoissa – 18-vuotiaat pojat päihittivät Georgian Kisakalliossa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa Pohjois-Makedoniassa pelattavissa B-divisioonan EM-kisoissa Albanian kustannuksella. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas voitti harjoitusmaaottelussa Georgian Kisakalliossa.

2.7.2023 01:01 Nuorten PM-kilpailut

Södertäljen PM-kisoissa Suomen 20-vuotiaat naiset voittivat Islannin ja pelaavat sunnuntaina kultamitalista

Södertäljessä pelattavissa 18- ja 20-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue voitti Islannin ja pelaa täten PM-kullasta sunnuntaina. 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti myös Islannin; 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Tanskalle.

28.6.2023 21:26 Nuorten PM-kilpailut

Suomelle kaksi voittoa ja yksi tappio Södertäljen PM-kisojen toisena päivänä

Södertäljessä pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä Suomi onnistui nappaamaan kaksi voittoa ja yhden tappion. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue jatkaa tappiottomana ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ratkaisi voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria.

27.6.2023 22:21 Nuorten PM-kilpailut

20-vuotiaiden naisten maajoukkue juoksi Tanskalta jalat alta PM-avauksessa – 18-vuotiaille pojille ja 20-vuotiaille miehille tappiot

Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkue käynnisti Södertäljessä pelattavat Pohjoismaiden mestaruuskisat komealla voitolla Tanskasta. 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taas hävisi Virolle ja 18-vuotiaat pojat Tanskalle.

26.6.2023 12:39 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkue sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kisaa Pohjoismaiden mestaruudesta Södertäljessä

Suomen 20-vuotiaiden naisten ja miesten maajoukkueilla sekä 18-vuotiaiden poikien maajoukkueella on edessään Pohjoismaiden mestaruuskisat, jotka käynnistyvät huomenna tiistaina Södertäljessä, Ruotsissa.

22.6.2023 00:10 Sudenpennut

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue puolusti Iso-Britannian toistamiseen kumoon Urhea-hallissa

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue kaatoi toistamiseen Urhea-hallissa, Helsingissä vierailleen Iso-Britannian. Keskiviikon ottelussa Sudenpennut voitti selkeänumeroisesti 85-48 (40-16).

Näytä lisää vastaavia