Suomi voitti EM-karsintakenraalissa Viron Hyvinkäällä

17.2.2016 20:41 Suomen naisten maajoukkue voitti Hyvinkään Martinhallissa pelatussa valmistavassa maaottelussa 738 katsojan edessä Viron 67-57 (31-29). Nihkeän ensimmäisen neljänneksen jälkeen Suomi pelasi 30 minuuttia erinomaista koripalloa, mikä toimii erinomaisena merkkinä ajatellen ensi lauantaina pelattavaa EM-karsintaottelua kivikovaa Ruotsia vastaan.

Linda-Lotta Lehtoranta ja Suomen naismaajoukkue kaatoivat Hyvinkäällä Viron.

Lehtorannan lisäksi Suomelta onnistui Vilma Kesänen.

Hyvinkäällä juhlittiin 100 vuotta täyttävää Hyvinkään Pontevaa. Kuvassa HyPo-kasvatti Anni Jämsä.

Heta Korpivaara teki 6 pistettä ja haki 7 levypalloa paluuottelussaan Suomi-paitaan. Kuvat: Francois Perthuis.

Suomen ensimmäistä puoliaikaa varjosti ailahtelevaisuus, joka näkyi neljännesten alussa hermostuneena pelaamisena. Hiljalleen minuuttien edetessä Suomi löysi rytminsä ja joukkue esitteli vauhdikasta ja näyttävää koripalloa, jonka parhaat hetket ajoittuivat neljännesten loppuun.

Ensimmäinen momentum alkoi, kun 100-vuotisjuhliaan viettävän Hyvinkään Pontevan oma kasvatti Anni Jämsä pääsi pudottamaan nätin syötön Minna Stenille, Heta Korpivaara skorasi nopeasti 4 pistettä ja Minna Sten upotti nätin kolmosen. Suomi veti 9-2-juoksulla johtoon 16-14 ensimmäisen kympin päätteeksi.

Toisella neljänneksellä Suomi oli reilut neljä minuuttia pisteetön ja toisessa päässä virolaisten Pirgit Püü ajoi suomalaispuolustajista ohitse vasemmalta ja oikealta. Ensimmäisen neljänneksen tapaan Suomi heräsi hiljalleen, mutta tällä kertaa sytyttäjänä toimi ympäri kenttää viilettänyt ja 10 pistettä neljännekseen pussittanut Vilma Kesänen. Suomi eteni puoliajalle 31-29-johdossa.

Puoliajan jälkeen Suomi aloitti oivasti, kun Dionne Pounds teki 5 pistettä putkeen ja Linda-Lotta Lehtoranta haki ahnaasti irtopalloja, kalasti virheitä sekä pussitti läheltä ja kaukaa. Samalla Suomen puolustus tiivistyi ja hyökkäyspäässä pallo alkoi virtaamaan pelaajalta toiselle luontevasti. Kolmannen neljänneksen loppuun mennessä Suomi oli kerännyt kaksinumeroisen johdon ja päätösneljännekselle edettiin tilanteessa 53-39.

Suomi viimeisteli pelin ilman, että Viro pääsi missään vaiheessa realistisesti uhkaamaan kotijoukkueen johtoasemaa, vaikka erityisesti Mailis Pokk teki kaikkensa Viron eteen. Lehtoranta, Kesänen ja Tiina Sten pitivät kuitenkin huolen, että Viro pysyi selän takana kuromatta eroa alle kymmeneen pisteeseen.

Kesänen: ”Kun pallo liikkuu hyvin, niin se näyttää juuri tuolta”

- Me otimme pientä riskiä sillä, että pistimme paljon asiaa yhteen viikkoon. Muutamia juttujakin jouduimme piilottamaan Ruotsilta. Viimeiset 30 minuuttia meidän molemmat takamiehet pelasivat erinomaisesti, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kertoi viitaten Lehtorantaan ja Kesäseen.

- Neljänneksen tauolla kysyin heiltä, että ovatko he huomanneet miten Viro puolustaa palloskriinejä. Lyhyen keskustelun jälkeen he pääsivät avaamaan peliä huomattavasti paremmin.

Kesänen (17/1/3 syöttöä) ja Lehtoranta (11/5/3/3 riistoa) rikkoivat Viron puolustusta mallikkaasti ja aloittivat Suomen pallonliikkeen avaavilla syötöillä palloskriineistä. Takamieskaksikon lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille ylsi Minna Sten (10/3).

- Peli meni lopulta ihan kivasti ja on aina hienoa ottaa voitto. Meiltä hyvä peli. Saimme paljon asioita toimimaan, joita olemme alkuviikon treenanneet, ottelun parhaaksi pelaajaksi palkittu Kesänen kertoi.

- Kun pallo liikkuu noin, niin on myös kiva pelata ja se näyttää juuri tuolta.

Suomelta edukseen erottuivat myös Pounds (8/3), Korpivaara (6/7), Sara Rokkanen (5/4/3) ja Tiina Sten (4/7).

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa lauantaina 20.2. kello 14:00 Töölön Kisahallissa länsinaapuri-Ruotsin, jonka kannattajaryhmä Moose Nation on organisoinut satojen ruotsalaiskannattajien matkan Helsinkiin, joka huipentuu Suomea vastaan pelattavaan otteluun. Ottelu on melkein loppuunmyyty istumapaikkojen osalta. Suuren kysynnän vuoksi Suomen Koripalloliitto on vapauttanut myyntiin 250 seisomapaikkaa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.