Taistelu naisten SM-runkosarjan voitosta huipentuu lauantaina

22.2.2007 Naisten SM-runkosarjasta on jäljellä vain kolme ottelua. Suurin mielenkiinto lauantain päätösotteluissa kohdistuu BC Nokian ja Peli-Karhujen väliseen taistoon. BC Nokia varmistaisi voitolla pudotuspelipaikan, kun puolestaan kotkalaiset tarvitsevat voiton varmistaakseen runkosarjan voiton ja sen tuoman kotiedun pudotuspelien kaikkiin vaiheisiin.

Nokia-PeKa-ottelun lisäksi lauantaina ohjelmassa ovat ottelut HNMKY-Catz ja Espoo Team-FoA. Äänekosken Huima ja Pussihukat ovat jo urakkansa runkosarjassa suorittaneet. Varmoja sijoituksia ennen lauantaita ovat Catzin sijoittuminen kolmanneksi, PuHun nelossija, Espoo Teamin viides sija ja FoA:n jääminen kahdeksanneksi eli sarjan viimeiseksi.

SM-runkosarjan kuusi parasta etenee pudotuspeleihin. Välieriin selviytyvät suoraan kahden kärki eli Huima ja PeKa. Puolivälierissä kohtaavat parit 3-6 ja 4-5. Sarjan kaksi heikointa joutuu hakemaan vauhtia SM-noususarjasta.

Lauantaina BC Nokian luotsiksi kesken kauden tullut Marianne Koskinen on valmennusuransa kovimman paikan edessä. Runkosarjaa hienokseltaan hallinneen Peli-Karhujen voittaminen ei ole tehtävistä kaikkien helpoin. Nokialaisille on kuitenkin annettu herkullinen paikka kotiyleisönsä edessä nousta mukaan pudotuspelitaistoon.

- Panokset ovat kovat loppuun asti, ja se jos mikä on hyvää mainosta naisten sarjalle, aloittaa Koskinen.

- Pitkästä aikaa on kotipeli, joka motivoi joukkuetta kovaan tsemppiin. Edellisessä pelissä Kotkassa taistelimme voitosta aivan loppuhetkille, joten joukkue tietää mahdollisuutensa voittaa, Koskinen jatkaa.

Nokian mahdollisuudet pudotuspeleihin tappion sattuessa lepäävät Helsingin NMKY:n ja Lappeerannan Catzin välisessä ottelussa. Marianne Koskisen aviomiehen Tommin valmentaman Catzin voittaessa nousee BC Nokia kuudennelle sijalle ohi HNMKY:n.

- Kyllä ollaan keskusteltu sekä meidän PeKa-pelistä että Catzin HNMKY-pelistä Tommin kanssa. Molemmat ollaan oltu naiskoriksessa niin pitkään mukana, että tiedämme, mitä kaikkea voi pelissä tapahtua tai olla tapahtumatta, toteaa Koskinen.

Nokian palloiluhallilla on odotettavissa ainakin 40 minuuttia kovaa taistelua. Joukkueet tuntevat toistensa vahvuudet, joten Marianne Koskinen vaatiikin suojateiltaan enemmän yhdessä tekemisen meininkiä.

- Peli-Karhuja vastaan pitää olla koko ajan hereillä ja tehdä töitä tosissaan. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä laitetaan oma kroppa kehiin oman joukkueen puolesta, lupaa Koskinen.   

Nokialla pelataan jatkossakin hyvää korista

BC Nokian kausi on ollut värikäs. Koskinen on tyytyväinen siihen ilmeeseen, jonka hän aisaparinsa Reetta Ojalan kanssa on saanut esiin. Päävalmentajan mukaan joukkue on kokenut lyhyessä ajassa paljon ja saanut tuntea, mitä on pelata sellaisessa joukkueessa, josta koko Nokian kaupunki välittää, mutta jolta myös vaaditaan.

- Luulen, että nuoret sekä kokeneemmatkin pelurit ovat kasvaneet ja vahvistuneet henkisellä puolella. Otimme Reetan kanssa tietyn linjan toimia ja viedä joukkuetta eteenpäin. Itse olen suhteellisen tyytyväinen, sillä olemme voittaneet tärkeitä otteluita nimenomaan joukkueena.

Koripallokaupungissa mielipiteitä löytyy puolesta ja vastaan, mutta BC Nokian suunta näyttää kääntyneen ylöspäin.

- Nyt taistelemme viimeiseen otteluun asti pudotuspelipaikasta, joka on ollut tavoitteemme koko ajan. Haluankin kiittää BC Nokian naisten johtoryhmää, joka tekee taukoamatta työtä, jotta Nokialla on voitu ja voidaan pelata jatkossakin hyvää naiskorista. Arvostakaa tekemäänne työtä, teitä ei kasva joka oksalla, Koskinen suitsuttaa.

BC Nokian runkosarjan päättävään otteluun on lisätty huippuottelun oheen muutakin ohjelmaa. Reetta Ojala vastaanottaa hänelle myönnetyn Koripalloliiton pronssisen ansiomerkin hienosta ja pitkäjänteisestä työstään koripallon ympärillä. Lisäksi seura antaa oman kunnianosoituksensa jäädyttämällä Ojalan pelinumeron.

Helsingin NMKY uskoo pudotuspelipaikkaan

Lauantaina pelattava Helsingin NMKY:n ja Lappeenrannan Catzin välinen ottelu voi ratkaista helsinkiläisten pudotuspelipaikan olettaen, että Peli-Karhut voittaa BC Nokian. Tällöin Helsingin NMKY nousisi pakkovoitolla kuudenneksi pudotuspelijoukkueeksi.

Helsingin NMKY:n päävalmentaja Jussi Laakso ei keskity BC Nokian ja Peli-Karhujen ottelun seuraamiseen, vaan pyrkii virittämään helsinkiläiset parhaaseen iskuun kauden kriittisimmällä hetkellä.

- Valmistautuminen otteluun kuluu omiin taktisiin asioihin ja muutamaan Catzin heikkoon kohtaan keskittyessä. Koko joukkue kuitenkin uskoo voittoon ja playoffs–paikkaan, joten siinä mielessä asiat on kunnossa. BC Nokian ja Peli-Karhujen välinen ottelu ei liity millään tavalla tekemiseemme tai keskittymiseemme, painottaa Laakso.

Laaksolla on takataskussa muutama yllätys Catzille, mutta totutusti hän ei halua niitä etukäteen paljastaa.

- Catz on mahdollista voittaa, jos tietyt puolustukselliset asiat onnistuvat, ja jos hyökkäyksemme on tarpeeksi monipuolista. Valitettavasti en aio paljastaa tässä, että mihin kohtaan aiomme iskeä. Jätetään se mietintä Tommille (Koskinen), heittää Laakso.

- Kaikki sarjaa seuraavat kuitenkin tietävät, että (Yelena) Solovyevan päivän kunto on yksi isoista asioista Catzin menestyksessä. Se joukkue voittaa, joka pystyy pelaamaan 40 minuuttia ilman suuria notkahduksia. Me aiomme olla se joukkue lauantaina, lisää Laakso.

Espoo valmistautuu PuHun kohtaamiseen

Espoo Team pelaa viimeisen runkosarjan ottelunsa Forssan Alkua vastaan. Ottelu toimii Teamille hyvänä harjoituksena, sillä espoolaisten päät ovat jo käännetty 2.3. alkaviin pudotuspeleihin. Puolivälierissä tarjotaan pääkaupunkiseudulle ”paikallistaistoa”, kun runkosarjassa varmuudella neljänneksi sijoittuva Vantaan Pussihukat kohtaa viidenneksi tulevan Espoon Teamin.

Espoo Teamin Heidi Lönnberg odottaa puolivälieristä fyysisiä kamppailuja. 

- Pussihukilla on hyvä voittoputki meneillään ja pelaajat ovat sen myötä saaneet hyvän itseluottamuksen. Heillä kaikki taistelevat voitosta ja luulen, että pudotuspelit tulevat olemaan kovaa vääntöä pelaajien kesken. Viime viikonlopun peli antoi osviittaa tulevasta. Peli oli erittäin fyysistä ja ajoittain jopa rumaa. Se tuskin tulee muuttumaan tulevissa peleissä, ennakoi Lönnberg.

Lönnbergin mukaan myös molempien joukkueiden valmentajat käyvät henkistä taistoaan kentän reunoilla. Tasaiset joukkueet tarvitsevat onnistuneen taktiikan löytääkseen vastustajan heikoimman lenkin.

- Valmentajien osuus ja heidän taito valmistaa joukkueet tuleviin peleihin on varmasti yksi vaikuttava tekijä. Ottelu Forssaa vastaan on meille hyvä harjoitus pudotuspelejä ajatellen. Tuskin otamme mitään uusia juttuja käyttöömme vielä lauantaina, sillä Markus Makkonen tulee luultavasti katsomaan peliä. Jätetään ne uudet jutut ihan yllätykseksi. Nenad (Stefanovic) tulee varmasti kokeilemaan joitain uusia ratkaisuja, Lönnberg sanoo.

Naisten SM-runkosarjan viimeisen kierroksen ottelut:

24.2.

BC Nokia

 -

PeKa

14:00

Nokian palloiluhalli

24.2.

HNMKY

 -

Catz

16:00

Malmin liiketalousopisto

24.2.

Espoo Team

 -

FoA

18:00

Tapiolan urheiluhalli



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia