Tarmo katkaisi Katajan voittoputken

22.10.2008 Korisliigassa ainoana tappiottomana joukkueena olleen Joensuun Katajan voittoputki katkesi yllättäen keskiviikkokierroksella, kun Porvoon Tarmo haki Joensuusta voiton 77-83 (35-38) -tuloksella.

Vain yhden pelin aiemmin voittanut Tarmo johti peliä suurimman osan ajasta, mutta Katajakin käväisi viimeisellä neljänneksellä 67-60 -johdossa. Tarmo vei seuraavan neliminuuttisen 10-0 eikä tuon jälkeen päästänyt johtoa enää käsistään.

- Alkuminuutteja lukuun ottamatta koko joukkue onnistui puolustuksessa erinomaisesti. Siihen päälle tuli vielä parin pelaajan hyvä hyökkäyspeli, tiivisti yllätysvoiton Tarmon valmentaja Lars Ekström.

Emmanuel Messy heitti Tarmolle 21 pistettä, Steve Barnes 17 ja Pasi Pekkola sekä Mikael Holme kovilla prosenteilla 15 pistettä.

Katajan tehokaksikon muodostivat Petri Virtanen 22:lla ja Jeremiah Wood 21 pisteellä. Wood oli Katajan ainoa ulkomaalaisvahvistus, kun Quinnel Brown on sairaslistalla ja pelinrakentaja Ty Harrelson lähdössä Joensuusta.

Tarmokaan ei saanut peliin vielä uutta vahvistusta viime viikolla erotetun Jessan Grayn tilalle.

ToPo yllätti Hongan

Toinenkin vain yhden voiton aiemmin ottanut joukkue yllätti, kun ToPo väänsi Espoon Hongasta 76-73 (35-34) -kotivoiton.

Tasaisessa pelissä ei syntynyt missään vaiheessa seitsemää pistettä suurempaa eroa. Toiseksi viimeisellä minuutilla ToPo johti vain pisteellä, jonka jälkeen James Allenin korit pohjustivat kotivoiton. Hongan Akeem Scottin tasoitusyritys summerin soidessa pyörähti korirenkaan väärälle puolelle.

Allen oli 23 pisteellään voittajien tehokkain. Isaac Spencer haali 18 pistettä, kun ToPon kolmas vierasvahvistus Robert Epps oli sivussa. Vastaavasti Panu Majala oli tervehtynyt kauden ensimmäiseen peliinsä.

Kimmo Muurinen heitti Hongalle 18 pistettä ja Scott 17.

FoKoPo ahdisteli Namika Lahtea

Forssan Koripojat tavoitteli ensimmäistä vierasvoittoaan ahdistelemalla Namika Lahtea, joka kuitenkin käänsi pelin voitokseen 83-75 (40-37).

Kotijoukkue hallitsi peliä puoliväliin asti, mutta FoKoPo nousi ohi kolmannella jaksolla ja kasvatti johtonsa suurimmillaan kymmeneen pisteeseen. Lahtelaiset vyöryttivät kuitenkin viimeisen jakson alun peräti 19-0, jonka jälkeen FoKoPo ei päässyt enää kolmea pistettä lähemmäksi.

Kotivoiton pohjusti takamiespari Ilkka Vuori-Ville Vesala 22:lla ja 19 pisteellään.

FoKoPo hallitsi korinalustoja muun muassa uuden vahvistuksensa Charles Thomasin voimin ja vei levypallot 41-25. Vincent Hunter heitti vieraille 17 ja Mikko Jalonen 14 pistettä.

KTP vaikeuksissa Pyrinnön kanssa

Vain yhden pelin hävinnyt KTP joutui kotipelissään yllättävän tiukoille sarjan viimeisenä olevan Tampereen Pyrinnön kanssa. Voitto jäi Kotkaan 98-91 (53-53) -tuloksella.

Pyrintö johti useaan otteeseen ja kärkkyi yllätystä vielä pari minuuttia ennen loppua tasatilanteessa 89-89. KTP ratkaisi tuon jälkeen voittonsa 7-0 -nykäisyllä.

16 kolmosta upottaneesta KTP:stä Ville Mäkäläinen ja Steve Smith keräsivät 24 pistettä mieheen.

Pyrinnöstä Joni Harjula teki piste-ennätyksensä 20, Kurtis Rice 19, Antti Nikkilä 18 ja ensimmäisen pelinsä Pyrinnön paidassa pelannut Chris Hester 17 pistettä.

Korihaille niukka voitto LrNMKY:stä

Tasaisen kierroksen jännityspeleihin lukeutui myös Uudenkaupungin ottelu, jossa Korihait otti niukan 91-88 (42-45) -voiton Lappeenrannan NMKY:stä.

Korihait ei päästänyt vieraita enää viimeisellä neljänneksellä johtoon, vaikka LrNMKY nousi puolitoista minuuttia ennen loppua tasalukemiin. Alain Laroche teki Korihaille viimeiset neljä pistettä ja kaikkiaan komeat 32 pistettä. Mark Zoller päätyi 18 pisteeseen.

Myös LrNMKY:stä löytyi koritykki, kun Jeremiah Blassingame rohmusi 30 pistettä ja HL Coleman 23.

Kouvoille pisteet Karkkilasta

Kouvot haki vierasvoiton Karkkilasta 84-91 (38-54) -tuloksella.

Kouvot karkasi ennen taukoa jo 18 pisteen johtoon, jonka kotijoukkue Team Componenta kavensi toiseksi viimeisellä minuutilla vain yhden pisteen eroksi. Calvin Wallsin ja Brian Swiftin johdolla Kouvot vei viimeisen minuutin 10-4.

Nuorten maajoukkuemies Matti Nuutinen pääsi tasaisen voittajajoukkueen tehokkaimmaksi 15 pisteellä, kun Walls, Swift ja Roope Suonio tekivät 14 pistettä.

Marcus Wattsin komeat 31 pistettä eivät aivan riittäneet kotijoukkueelle voittoon.

(STT)

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.