ToPo kaatoi selvästi Katajan

29.9.2010 Korisliigan suurimmaksi ennakkosuosikiksi nostettu Joensuun Kataja kärsi keskiviikkokierroksella ensimmäisen tappionsa ja vieläpä murskalukemin, kun Torpan Pojat kaatoi Katajan tv-kameroiden edessä Helsingissä 97-65 (49-31) -tuloksella.

ToPo liiteli Timo Heinosen ja hänen 27 pisteensä siivittämänä voittoon Katajasta.

Sefton Barnettin tähdittämä KTP-Basket on kolmen kierroksen jälkeen Korisliigan ainoa puhtaan peli joukkue.

Bojan Sarcevic ja Korihait pitivät Hongan takanaan.

Ville Kauniston Kouvot saalisti kauden avausvoittonsa.

Henri Hirvikoski oli 18 pisteellään Karhun avainmiehiä, kun kauhajokiset jatkoivat suurseurojen kaatamisia. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa & Matti Koskinen & Karhu.

Pelistä tuli suuri ottelu vain ToPolle, joka hallitsi tapahtumia alusta loppuun. Kataja jäi jo toisella jaksolla lähes 20 pistettä tappiolle eikä ero kaventunut ratkaisevasti enää loppupelissäkään. Viimeiset jaksot painuivatkin pelailun puolelle.

- Peli oli meille yllättävän helppo. Kontrolloimme sitä koko ajan ja pystyimme pitämään kovaa tempoa. Olen erikoisen iloinen siitä, että meiltä löytyy jatkuvasti uusia ratkaisijoita, kehui ToPon valmentaja Miguel Lopez.

ToPon tehokkaimpia olivat 27 pisteestään 18 jo ensimmäisellä puoliskolla heittänyt Timo Heinonen sekä 15 pistettä keränneet Tero Laitinen ja Frank Richards.

Katajasta Jared Newson teki 18 ja Sami Lehtoranta 17 pistettä.

KTP jatkaa puhtaalla pelillä

KTP-Basket jatkaa ainoana joukkueena tappioitta, kun se haki vierasvoiton Porvoon Tarmosta 75-53 (36-28) -tuloksella.

KTP johti peliä koko ajan. Tarmo kävi kolmannen jakson alussa neljän pisteen päässä, mutta KTP lisäsi vauhtia ja karkasi päätösjaksolla jo 25 pisteen päähän.

Sefton Barnett nakkasi kotkalaisille 19 pistettä ja Clifton Jones 14.

Heikosti heittäneen Tarmon tehokkaimpia olivat Jonathan Heard 19:llä ja sekä Jerrah Young ja Aubrey Conerly 13 pisteellä.

Hongalle ensimmäinen tappio

Espoon Honka kärsi sarjakauden ensimmäisen tappionsa, kun Korihait oli Uudessakaupungissa parempi 92-82 (42-34) -tuloksella.

Honka vei ensimmäistä jaksoa, mutta Korihait nousi edelle toisen jakson alussa ja johti sen jälkeen koko ajan, parhaimmillaan 18 pisteellä.

Korihaiden takamieskaksikosta Bojan Sarcevic heitti 22 pistettä ja Mikko Jalonen 20.

- Meillä on hyviä heittäjiä ja he ovat löytäneet itseluottamuksen varsinkin kotipeleissä, joissa olemme saaneet hurmoshengen päälle, kertoi Korihaiden valmentaja Tom Westerholm.

Jamar Wilson teki Hongalle 21 ja John Williamson 20 pistettä.

Karhu yllätti Pyrinnön

Kauhajoen Karhu yllätti edelliskierroksella ToPon ja keskiviikkona se haki niukan 83-82 (44-38) -voiton Tampereelta Pyrinnöstä.

Vieraat johtivat peliä lähes koko ajan. Suurimmillaan Karhu oli kolmannella jaksolla kymmenen pisteen karussa. Pyrintö tavoitti eron vielä saman jakson aikana, mutta jäi taas päätösjaksolla alakynteen. Pyrintö tasoitti vielä viimeisellä minuutilla pariinkin kertaan, kunnes Jeremiah Wood heitti Karhulle viimeisen pisteen vapaaheitolla 14 sekuntia ennen loppua.

Wood kahmi 23 pistettä ja 16 levypalloa. Yllättäjä Henri Hirvikoski ja John Allen tekivät 18 pistettä mieheen.

Pyrinnöstä Antwine Williams päätyi 25:een ja Kenneth Lowe 16 pisteeseen. Damon Williams repi 14 pisteen lisäksi 17 levypalloa ja antoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Kouvoille ensimmäinen voitto

Kouvot avasi voittotilinsä 72-63 (40-32) -tuloksella kotipelissä Lappeenrannan NMKY:tä vastaan.

Peli eteni toisen jakson alusta tasaisesti noin kymmenen pisteen kotijohdossa eikä LrNMKY pystynyt nousemaan enää voittokamppailuun.

Kouvojen tehokolmikon muodostivat Ville Kaunisto ja B.A. Walker 17 pisteellä sekä Antto Nikkarinen 16 pisteellä.

LrNMKY:n tehokkain ja ainoa yli kymmenen pistettä tehnyt oli Brant Bailey 27 pisteellä

Namika Lahdelle taas kotivoitto

Namika Lahti voitti kauden toisenkin kotipelinsä, kun Salon Vilpas kukistui 91-83 (42-43) -tuloksella.

Pitkään johtanut Vilpas piti vielä kolmannen jakson lopulla kymmenen pisteen johtoa. Vieraat hävisivät kuitenkin viimeisen kaksiminuuttisen 11-2 ja Namika nousi edelle runsas minuutti ennen loppua.

24 pistettä tehnyt Ryan Ayers ja 22 pinnaan päätynyt James Mathis muodostivat voittajien tehoparin.

Vilpasta ei auttanut aloitusviisikon miesten kaksinumeroiset pisteet. Dijuan Harris oli heistä tehokkain 21 pisteellä.

Vilppaalla oli vain kaksi ulkomaalaispelaajaa, kun tällä viikolla pestatun Nicchaeus Doaksin pelilupa ei ollut vielä kunnossa.

(STT)

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.