ToPo rakentaa vahvaa paluuta, tavoitteena SM-Koris

1.6.2004 Suomen yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä koripalloseuroista, helsinkiläinen ToPo, on tekemässä paluuta maamme koripalloeliittiin. ToPo on hankkinut ensi kaudeksi nimekkään joukkueen sekä vahvistanut taustojaan toiminnanjohtajalla. Seuran edustusjoukkue lähteekin tulevaan miesten I divisioonakauteen vain yksi asia mielessään: divisioonan voitto ja suora nousu takaisin SM-Korikseen.

ToPo on kasannut divisioonaan kaudeksi 2004-05 varsin kovan sikermän. Viime kauden pelaajista jatkavat Jussi Airas, Tero Laitinen, Turo Lehtonen, Vesa Linturi, Panu Pursiainen, Arto Rekonen sekä Panu Vertio, jotka ovat pääosin ToPo:n oman juniorimyllyn tuotoksia.  

Takapelaajien tontille ToPo on hankkinut muutaman kovan luokan vahvistuksen. Kaksi vuotta SM-Korista Team Componentassa pelannut oma kasvatti Ville Tuominen tekee paluun ToPo-paitaan. Toinen vahvistus takalinjoille on vuosia Euroopan ammattilaiskenttiä kiertänyt ja maajoukkueen tukipilareihin kuulunut Maurizio Pratesi. Viime kaudella Pratesi kuului porvoolaisen Tarmon vahvuuteen, muttei pelannut otteluakaan parannellessaan vuosi sitten leikattua selkää.  

- Kun kuulin ToPo:n nousutavoitteista, ei minulla ollut vaihtoehtoja. Olen kahta vuotta lukuun ottamatta pelannut koko urani ToPo:ssa, enkä voinut kuvitellakaan pelaavan kasvattajaseuraani vastaan. Lisäksi opinnot vetivät takaisin, perusteli Tuominen siirtoaan.  

- Pidän tätä kevyenä tapana aloittaa pelaaminen vuoden tauon jälkeen. Lisäksi pidän helsinkiläisen joukkueen saamista SM-Korikseen tärkeänä asiana koko suomaiselle koripallolle. ToPo:ssa on nyt hyvä meininki ja uskon nousumahdollisuuksiimme, sanaili puolestaan Pratesi.  

Myös Hemdahlin veljekset ToPo:n riveihin  

Pratesin sanojen tueksi ToPo on vahvistunut myös muilla saroilla. Se on saanut kaksi merkittävää vahvistusta vuosien 2001-03 mestarijoukkue Hongasta, kun Suomen puolustusaateliin lukeutuvat Hemdahlin veljekset Markus ja Jukka ovat päättäneet jatkaa uriaan ToPo:n väreissä. Veljesparista Jukka oli SM-Koriksen paras kuudes pelaaja vuonna 1999  ja isoveli Markus on pokannut  mm. finaalien arvokkaimman tittelin 2002 sekä sarjan parhaan puolustajan pystin vuonna 2003. Sekä Markus että Jukka Hemdahl siirtyvät sarjaporrasta alemmas henkilökohtaisista syistä.  

- Viime kausi oli SM- ja euro-otteluineen urani vaikein ja rankin. Motivaationi ei enää yksinkertaisesti riittänyt siihen mitä Hongassa pelaaminen vaatisi. Siirtyminen ToPo:n riveihin mahdollistaa tavallisen elämän, jossa voi tehdä muutakin kuin pelata koripalloa. Aloitin tänään uuden siviilityön, jonka lisäksi minulla on talonrakennusprojekti käynnissä, lateli Markus Hemdahl.  

- Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö ToPo:ssa pelaamisesta tavoitteita löytyisi. Nousutavoite ja ToPo:n nostaminen takaisin parrasvaloihin motivoivat. On turha ajatella vielä vuoden päähän, mutta pitkällä tähtäimellä tätä projektia ollaan tultu tekemään, jatkoi Hehdahlin veljeksistä vanhempi eli Markus.  

ToPo:n rinki tulee muodostumaan noin 15 pelaajasta, joista 11 julkaistiin tiistaina. Tuore toiminnanjohtaja Aleksi Valavuori ei sulje kotimaisten lisävahvistusten mahdollisuutta, mutta pitää epätodennäköisenä ulkomaalaisvahvistusten hankkimista. Tärkeimpänä tavoitteenaan Valavuori näkee SM-tason lippulaivan saamisen ToPo:lle ja Helsingille.  

- ToPo:ssa jos jossain on perinteikkyyttä. Seura on yli 70-vuotias ja on todella iso asia etenkin Munkassa – sitä tulee kunnioittaa. On ollut hienoa huomata jo lyhyessä ajassa olemassa oleva ToPo-henki. Perinteikkyyttä tullaan vaalimaan, siitä osoituksena jo pelipaikkamme Munkkiniemen yhteiskoulu joka toimii samalla toisena ”kotina” ToPo:n junioreille, kertoi Valavuori.  

ToPo:n edustusjoukkue on jo käynnistänyt kesäharjoittelun päävalmentaja Timo Niemisen johdolla. Valmennusrinkiin kuuluvat myös apuvalmentajina toimivat Toni Peltola sekä Pekka Hartikainen. Peltolan vastuualueeseen kuuluu erityisesti joukkueen fyysisen harjoittelun suunnittelu ja toteutus. Joukkueenjohtajina toimivat Pia Salminen sekä pitkän ToPo-taustan omaava Mikko Vilke.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/

Asiat

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia