ToPo yllätti KTP:n

21.1.2009 Kaksi edellistä peliään niukasti hävinnyt helsinkiläinen ToPo otti nyt täpärän jatkoaikavoiton KTP:stä Korisliigan keskiviikkokierroksella. ToPon kotivoitto merkittiin 84-76 (68-68, 34-32) -tuloksella.

Edellispelinsä Forssassa jatkoajalla hävinnyt ToPo ansaitsi nyt voittonsa siinä mielessä, että se johti peliä suurimman osan ajasta. KTP tosin piti viimeisellä neljänneksellä pientä johtoa, mutta ToPo vei jatkoajan viimeisen minuutin selvästi 9-3.

ToPon tehomieheksi nousi viime viikolla joukkueeseen liittynyt Jean Francois komealla 30 pisteen saaliilla. Isaac Spencer nosteli 18 pistettä.

Ilman jalkavaivaisia aloitusviisikon takamiehiään Ville Mäkäläistä ja Nanayaw Awuah Addaeta pelanneesta KTP:stä Durell Vinson ylsi myös 30 pisteeseen ja Damon Williams heikommalla tarkkuudella 21:een.

Katajalle murskavoitto Karkkilasta

Kierroksen suurin ero syntyi Karkkilassa, jossa Kataja jätti kotijoukkue Team Componentan tasan 50 pisteen päähän 64-114 (23-52) -numeroihin päättyneessä pelissä.

Kataja otti pelin heti haltuunsa ja ratkaisi voittonsa käytännössä jo toisella neljänneksellä voitettuaan sen peräti 30-8.

Vieraat osuivat hyvin kaukaa heitettyään tarkasti 13 kolmosta.

Katajan yhdysvaltalaistrio oli tasaisen tehokas, kun Larry Blair heitti 24 ja Jeremiah Wood sekä Quinnel Brown 20 pistettä mieheen.

Myös Componentan vierasavut olivat tasaisia, mutta pienemmin pistein, kun Damion Dantzler ja Frank Richards tekivät 14 ja Darrell Waters 13 pistettä.

FoKoPo kevyt vastus Kouvolassa

Kouvotkin otti suurvoiton, kun Forssan Koripojat putosi Kouvolassa kyydistä 88-53 (48-25) -tuloksella.

Neljännen peräkkäisen voittonsa ottanut Kouvot hallitsi peliä alusta loppuun. FoKoPo törmäsi Kouvojen kovaan puolustukseen, joka jätti vieraat kauden pienimpiin pisteisiinsä.

Kouvot heitti hyvällä prosentilla 11 kolmen pisteen koria. Etenkin Tuomas Iisalon käsi kävi kuumana, sillä hän upotti kaikki kuusi kolmostaan ja yhteensä 28 pistettä. Matt Williams säesti 18 pisteellä.

23 pallonmenetystä tuhrineesta FoKoPosta vain Nick Wallery pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin 12 pinnallaan.

Namika Lahti kuritti Pyrintöä

Sarjan kärkikolmikko selvisi keskiviikkokierroksesta vaivatta, kun Katajan ja Kouvojen tavoin myös Namika Lahti otti vakuuttavan 108-92 (61-43) -kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

Lahtelaiset nousivat viimeisen neljänneksen puolivälissä jo 32 pisteen johtoon, mutta neljännen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Pyrintö pääsi loppupallottelussa puolittamaan eron.

Namika osui kotikoreihinsa tarkasti, kun 30:stä kolmen pisteen heitosta puolet sujahti korisukan läpi.

Pasi Pekkola heitti isännille 23 pistettä ja Ray Nixon 18. Joukkueesta puuttui jalkavaivainen Sami Pekkola eikä uusi yhdysvaltalaispeluri Chris Rodgerskaan ollut vielä mukana.

Kurtis Rice teki Pyrinnölle 20 pistettä ja paluumuuttaja, jo kolme kautta sitten Pyrinnössä pelannut Kenneth Lowe 17.

Honka kaatui Lappeenrannassa

Lappeenrannan NMKY paranteli asemiaan sarjan keskikastissa otettuaan 74-64 (42-31) -kotivoiton Espoon Hongasta.

LrNMKY piti puolivälin jälkeen Hongan riittävän välimatkan päässä niin, etteivät vieraat päässeet enää voiton tavoitteluun.

Molemmat joukkueet heittivät huonosti kaukaa, mutta LrNMKY oli vahvempi korin tuntumassa.

Chanan Colman ja HL Coleman tekivät kumpikin voittajille 20 pistettä.

22 pallonmenetystä merkkauttaneesta Hongasta Ben Perkins heitti 17 ja Akeem Scott 15 pistettä. Honka menetti pelissä polvensa taas loukanneen Monte Cummingsin.

Tarmo ahdisteli Korihaita

Korihait joutui Uudessakaupungissa yllättävän tiukoille sarjassa viimeisenä olevan Porvoon Tarmon kanssa. Peli kääntyi lopulta kotivoitoksi 75-63 (33-35).

Porvoo piti johtoa lähes koko kolmannen jakson, mutta hukkasi tehonsa viimeisellä kymmenminuuttisella, joka meni Korihaille 16-7.

Jussi Kumpulainen teki Korihaille 17 pistettä ja Josh Gonner 16. Kumpulainen oli korin alla vaikeuksissa Tarmon sentterin DeWayne Richardsonin kanssa, joka keräsi 18 pistettä ja 19 levypalloa. Victor Morris heitti 14 pistettä.

 (STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia